Tue. Oct 4th, 2022
Yannick Tregaro Barn
Yannick Tregaro Barn

Yannick Tregaro Barn /\ För tjugo år sedan var Yannick Tregaro aktiv elittränare inom friidrott i Stockholm.Christian Olsson, Kajsa Bergqvist och Emma Green är några av de stora namnen han har studerat med.Men det var för sent.

Nu kan han hjälpa Sverige att återta sin position i Friidrottens sista kammare med hjälp av sin nyaste adept, Thobias Montler. Khadi Sagnia och Tilde Johansson är två av Hans favorit före detta friidrottare.

– De är absolut av samma klass. Det är spännande att veta vad som kan hända med människorna, för det är det enda som är okänt. I framtiden kan alla tre vinna OS, säger Yannick Tregaro.

Men att hitta rätt lösning och göra jobbet är nyckeln. Tidigare blev han ett fan av Emma Green-klistermärket, som han kallade “intetsägande”.

Yannick Tregaro började träna Emma Green när hon var 16 år och några år senare blev de två ett par. Tregaro och Emma Green fortsatte att vara ett par till 2014, då de separerade.

Jag är med andra ord inte intresserad av att fokusera så mycket uppmärksamhet på det, och jag tror inte att jag kommer behöva fokusera på det.

Enligt Yannick Tregaro var det lite grovt runt kanterna vid vissa tidpunkter. Efter skilsmässan fortsatte Yannick Tregaro att träna Emma Green i ytterligare ett och ett halvt år innan skilda vägarna slogs ut helt och hållet.

Är det allt som finns?

– Jag är extatisk över var jag är just nu. Det är vad jag kan säga.

Yannick Tregaro pratar mycket om att han fått lära sig att hantera både fram-och motgångar I sitt liv–dels som tränare men också som person.

– När en person har stött på hinder i sitt liv eller karriär är han eller hon medveten om det. Yannick förklarar,

“Jag har fått mycket erfarenhet på min resa och det är mitt fokus idag.” Yannick Tregaros Vallgatan Art AB, ett foto- och konstgalleri med säte i centrala Göteborg, gick in i 2018 års Konkurs.

– Jag är lite tydlig i situationen. Vad det hela handlar om är att jag inte tror att friidrott är ett ämne. Som Tregaro fortsätter: “Det blir inte på grundval av att du har haft frjädrar på skorna.”

Med hjälp av fjädrar under skorna kunde vi börja vår längdhopp med 20 meter långa humle. En fjäder kan bara göras bättre med hjälp av en annan fjädermakare.

Det finns inte längre tid för lättsinne. Människans evolution och utveckling kan spåras tillbaka till handlingen att hoppa horisontellt. Även hur vi män lyckas hoppa nästan nio meter i långdistanshoppning.

Yannick Tregaro Barn
Yannick Tregaro Barn

Tregaro skrev till Sebastian Coe, president för World Athletics (det nya namnet på Internationella Friidrottsförbundet), på Instagram:

Alla Nikeskor kan dra nytta av denna nya teknik och kan skriva om alla rekord som har satts med denna ljudenhet. Jag rekommenderar att du gör det här.”

Sportens tuffhet förstärks av detta drag. Vid junior-VM 1996 var Tregaro en potentiell high-hoppare som förlorade i finalen i high-hoppstävlingen efter att ha slutat på en oavgjort plats.

Villjo Nousiainen agerade då hans tränare. Nousiainens hund från 1999 Varken Tregaro eller trumpetaren Christian Olsson kunde hittas i efterföljd eftersom de båda var andfådda efter ansträngningen.

Som ett resultat av detta bestämde sig Yannick för att börja jobba med den yngre Olsson som sin första idrotta. Det långa och korta med det är att detta kan visa sig bli ett mycket givande samarbete.

Olsson fick ett brett erkännande som idrottare för första gången efter att ha vunnit en silvermedalj vid Friidrotts-VM 2001 i Edmonton.

Olsson tilldelades 2003 års Waterford Crystal European Atlete of the Year Trophy efter att ha tävlat mot Tregaro i friidrottstävlingen vid 2003 års världsmästerskap i Paris. Huvudkontoret för denna hjärnagrupp ligger i Paris.

Olsson tilldelades en guldmedalj i Aten 2004 för sin prestation i de olympiska spelen. Förra halvåret samma år tog Olsson en guldmedalj i World Masters Games inomhus i Friidrott, vilket slog världsrekordet inomhus.

Som ett resultat av sina prestationer tilldelades Olsson titeln Waterford Crystal European Atlete of the Year för andra året i rad.

Kajsa Bergqvist, en svensk hojdhoppare, tränade på Tregaro med start 2003 och fortsatte till 2008, då hon gick i pension. 2003 tog Bergqvist en guldmedalj i höjdhopp vid IAAF:s världsmästerskap i Aten.

Efter att ha drabbats av hälsoskräck i juli 2004 var Bergqvist inte längre berättigad att tävla för OS i Aten. Det var hennes tur att hedras vid Världsmästerskapen Friidrott höjdhopp-stävling 2005 och hon tilldelades Guldmedaljen.

Det var namnet Emma Green som stack ut mest för hennes tidigare fans. När Yannick Tregaro först började träna med Emma Green var hon bara 16 år gammal.

Ett år senare började de två dejta. Tregaro och Emma Green var ett par fram till 2014, då de deklarerade sin avsikt att fortsätta sitt förhållande och gifta sig.

Så jag vill inte koncentrera mig för mycket på det, och jag tror inte att jag ska behöva koncentrera mig för mycket på det. Han var exceptionell vid olika tidpunkter, enligt Yannick Tregaro.

‘Berg flyttar in’, en fras från

Yannick Tregaro Barn

Så snart konkursförvaltaren var tvungen att gå igenom företagets ekonomi stod det klart att det inte fanns någon årlig redogörelse för 2016 och 2017. Även andra bokföringshandlingar saknades i bolaget, enligt utredningen.

Det tog 75 minuter för Yannick Tregaros kropp att anpassa sig till sitt nya hem.

Start-up: Jag blev inspirerad av friidrotten och startade ett företag. Ekonomin var skakig och jag spenderade mycket pengar, trots att situationen var svår.

Det var ett missförstått fel i bokföringen i vissa böcker, vilket ledde till dödsfall, säger Tregaro. Eftersom jag inte tror att jag gjorde något fel, tror jag inte att jag gjorde det. Min och min redaktörs kommunikation var bara en nackdel.

För att få tillbaka alla pengar jag hade förlorat var jag tvungen att arbeta hårt. Nej, det här berör mig inte. Allt har en tid och en plats förstår jag. Det är ett säkert kort att media är på jobbet.

Allt skulle vara betydligt mer upprörande om Thobias skulle försöka sig på niometerhoppet. Så länge du fortsätter att rekrytera folk som vinner OS-guld och har två lagkamrater med samma VM-priser, så går det bra.

Men det är inte därför jag gör det. Nike Vaporfly-skorna, som Yannick Tregaro kallade “rekordskorna”, har fått hård kritik från honom. En förbättrad design har tagits fram med hjälp av en kolfiberplatå inbäddad i några tjocka skum.

Tregaro fortsätter att vara kritiskt viktig för skelettet.

Yannick Tregaro Barn
Yannick Tregaro Barn

By sehzuka