Tue. Oct 4th, 2022

Ulf sterner fru /\ Uffe Sterner, aka Ulf Ivar Erik Sterner, är en före detta svensk NHL-forward. I nio IIHF-världsmästerskap tävlade han för Sverige och hjälpte dem att vinna sju medaljer totalt (ett guld, fem silver och ett brons). Han tävlade också i vinter-OS 1964, där han hjälpte sitt lag vinna silver. Innan han gick i pension i England med London Lions 1973–74 tillbringade Sterner tid med Forshaga IF (1956–1961), Västra Frölunda IF (1961–1964) och New York Rangers (1964–1965).

Vid 15 års ålder gjorde Starter sin hockeydebut med en andradivisionsklubb, där han snabbt fick ett rykte för sin snabbhet och poängkapacitet. Den 27 januari 1965 blev han den första spelaren att spela i NHL som hade fått sin träning i Europa. I ett vänskapsmöte mot Tjeckoslovakiens lag den 12 november 1959 gjorde han sin internationella debut med Tre Kronor. Tre Kronor triumferade med 11-3 bland annat tack vare sitt första mål. Han skrev historia som den yngste spelaren i lagets historia. Han var en av Sveriges mest älskade artister under 50- och 60-talens decennium.

Fakta och bio om Ulf sterner fru

  • Ulf Sterner, en 78-årig ishockeystjärna, hade varit på väg att dö ett tag.
  • Pia Sterners syster kom hem och hittade honom i köket i deras hus utanför Karlstad.
  • Hans huvud höll på att explodera, sa hon.
  • Värmlänningen Ulf Sterner är en av våra största ishockeylegender, efter att ha spelat bland annat i Västra Frölunda, Färjestad och Rögle.
  • Han var vår första NHL-spelare som exporterades och spelade för New York Rangers 1962–63.
  • Han gjorde 189 mål för Rangers, och han vann även VM-guld med det svenska landslaget vid vinter-OS 1962 i Colorado Springs.
  • Under en torr månad sedan dess hade 78-åriga livet varit nära att ta slut tragiskt och abrupt.
  • Jag var så redo att dö att jag bara kastade mig in.
  • Jag blev förgiftad hela vägen från magen till huvudet via knogarna, säger OS-åkaren Ulf Sterner, vars debut vid spelen var i Squaw Valley 1960.

Även om laget inte vann någon medalj, fortsatte han att bli en extremt effektiv center för sitt land.
New York Rangers visade intresse för Sterner i oktober 1963, och han gjorde resan dit för träningsläger i november.Trots att han skrivit på en pakt om fem matcher med laget, bestämde sig Sterner för att inte delta så att han kunde behålla sin amatörstatus för de olympiska vinterspelen 1964.Sterner deltog i NY Rangers träningsläger 1964 efter att ha imponerat med sitt spel i det silvermedaljvinnande svenska olympiska hockeylaget.


NHL tillät dock slag och fysiskt spel när som helst på isen, medan internationella spelare endast fick göra det i sin egen försvarszon, enligt Internationella ishockeyförbundet (IIHF).Rangers gav honom ett försök med sin Central League-filial i St. Paul för att ge honom tid att acklimatisera sig till det nordamerikanska spelet, och han tog upp dem.Efter två månaders anpassning till det nya systemet kallades han upp till American Hockey Leagues Baltimore Clippers.


Sterner och hans fru Pia bor för närvarande en bit utanför Karlstad.Den 27 januari 1965 skrev Sterner historia genom att vara den första européen att spela i National Hockey League när han gjorde sin NHL-debut med Rangers mot Boston Bruins.Det var ett privilegium att träffa denna hockeylegend, och vi bad honom dela med sig av historier inte bara från sin tid i National Hockey League (NHL), utan också från hans långa och framgångsrika karriär med Tre Kronor i Sverige.


Ulf Sterner, som kunde anses vara Sveriges första “kompletta” tvåvägsnav för transporter, växte upp i den lilla staden Deje, hem för cirka 2 000 människor inte långt från Karlstad.När jag bara var fem eller sex år gammal gjorde jag min professionella fotbollsdebut med Dejes A-lag, eller division 2 som det kallades då.Man kan inte jämföra dessa år med de senaste decennierna då varje ledig stund ägnades åt att diskutera hockey och fotboll.TV-spel, mobiltelefoner och datorer var främmande begrepp som ingen någonsin hade hört talas om förut.

I Deje gick jag och mina vänner på ett förstklassigt universitet där alla från min äldre bror Owe till resten av vår sammansvetsade grupp förstaårsstudenter alla tog sig till A-ligan på en gång.När jag gjorde min proffsdebut som femtosekundsringare blev jag direkt draftad till allsvenska a-laget och skickad till Forshaga som back i högsta serien.

Ulf sterner fru

By sehzuka