Tue. Oct 4th, 2022

Tobias Baudin Föräldrar /\ Åke Sigurd Tobias Baudin är en framstående facklig ledare och politiker i Sverige. Han är baserad i Luleå (socialdemokrat).

Tobias Baudin Föräldrar
Tobias Baudin Föräldrar

Sedan november månad 2021 innehar han posten som partisekreterare för Socialdemokraterna (SAP). Han var förbundsordförande i Svenska Kommunalarbetareförbundet (Kommunal) 2016 till 2021.

Utöver det har han varit förste vice ordförande i Kommunal (under åren 2010–2012) samt Riksorganisationen (under åren 2012–2016).

Tobias Baudin, 35 år och från Lule, valdes av en överväldigande majoritet av väljarna att ta över som nästa förste vice ordförande i Kommunal.

Det mest betydande valet togs dock inte på kongressen; snarare bestämdes det runt familjens middagsbord.

Han hävdar att om hans familj inte stod bakom honom skulle han inte ställa upp som kandidat.

Hustrun Linda, som är verksamhetschef för ABF, har stått vid hans sida genom allt. Äldsta dottern, Sandra, är 13 år och den yngre dottern, Frida, är 11 år.

De har ännu inte anpassat sig till att deras pappa är borta i veckor i taget.

För sex år sedan blev jag utsedd till en post i förbundsstyrelsen. Detta indikerar att det kommer att vara en betydande mängd resor inblandade. I min roll som avdelningsordförande .

i Norrbotten tillbringar jag också mycket tid hemifrån. Har jag ett jobb i Kiruna så garanterar det att jag måste vara kvar där minst en natt.

Han hade inget intresse av att engagera sig i politik eller fackföreningar, och han hade ingen avsikt att göra det i framtiden.

Tobias Baudins anställning på Lule stad som maskinist och efterföljande befordran till tjänsten som arbetsplatsombud för Kommunal markerade början på en period av ökad medlemsaktivitet i förbundet.

På sin anställningsort ansvarade han för förvaltningen av skolorna såväl som badhusen. Utöver sitt arbete för facket bedrev han även en del arbete inom området styr- och ledningsteknik.

Där såg jag själv hur mycket trevligt sällskap det kan vara att ha. Ju mer jag utökade mina kunskaper och färdigheter och ju fler erfarenheter jag hade, desto mer kunde jag hjälpa inte bara mig själv utan även andra medarbetare att avancera sina karriärer.

Tobias Baudin har varit Socialdemokraternas nya partisekreterare sedan november året innan. En av hans främsta uppgifter är att stärka “Folkrörelsepartiet” och de samarbetsrelationer som finns mellan politiska partier och fackföreningar.

Utan hjälp från fackföreningarna skulle vi inte bli något. Baserat på vad jag har lärt mig tror jag att de val som facket gör om huruvida de ska samarbeta med oss ​​alla har att göra med samma fråga.

Han sa att motpartiet anser att dess medlemmar skulle få en större fördel av en sund politik om den föreslås av vårt parti.

Tobias Baudin Föräldrar

Han hade inget intresse av att engagera sig i politiken eller själv gå med i ett fackförbund. Intresset för förbundet började blomma ut först Tobias Baudin började arbeta som maskinist för Lule kommun och utsågs till tjänsten som arbetsplatsombud för Kommunal.

På sin anställningsort övervakade han administrationen av skolorna och badhusen. Utöver sitt arbete för facket bedrev han även en del arbete inom området styr- och ledningsteknik.

Jag är uppvuxen på Knoppelåsen. Vi flyttade till Hertson när jag gick i sjuan, vilket också är året då jag fyllde tretton.

Jag var med i fotbollslaget på IFK Lule och basketlaget på BK Hoken. Min mamma och pappa är inte längre tillsammans, ändå fortsätter de att vara sambo i Lule.

När jag och min familj träffas kommer vi ibland att bo i min pappas stuga i skogen, min mammas lägenhet eller till och med min kusins ​​husvagn. Saker och ting misslyckas aldrig med att bli okej.

Sedan vi har flyttat är just dessa somrar de som jag saknar mest. Om vi ​​inte gör upp till Lule i sommar kommer det inte att kännas som sommar alls. Jag gillar lokalbefolkningen och skärgården som anses vara den vackraste delen av Sverige.

Wow, tänkte jag för mig själv, hans presentation visade en så hög nivå av hängivenhet, vilja att arbeta och beredskap att göra förändringar.

Jag hade intrycket att den här personen skulle bli en utmärkt ordförande. Att han inte längre är knuten till Kommunal är olyckligt, men Lena Ericson Hoijer,

som också är engagerad i S-klubben som är knuten till Kommunal Stockholm Mitt, tror att han kommer att bli en enastående partisekreterare.

Tobias Baudin har tidigare arbetat som maskinist och tagit en examen i styrteknik. Han arbetar nu som ingenjör.

Tobias Baudin Föräldrar
Tobias Baudin Föräldrar

Han blev facklig aktiv på sin anställningsort och år 2000 valdes han ut som arbetsplatsombud i Kommunal. Baudin satt i Kommunal förbundsstyrelse som invald ledamot 2004-20

By sehzuka