Mon. Oct 3rd, 2022

Tina Ahlin Barn /\ Katrina “Tina” Ahlin är en välkänd musiker från Sverige som komponerar musik, spelar piano, sjunger och spelar munspel. Hon föddes den 6 juli 1967 i Tyreso församling i Stockholms län.

Tina Ahlin Barn
Tina Ahlin Barn

Tina Ahlins utbildningsbakgrund är bland annat tid vid Kommunala Musikinstitutet, Adolf Fredriks Musikklasser och Stockholms Musikgymnasium.

Hon har arbetat tillsammans med ett antal av de mest framgångsrika popmusikerna i Sverige, inklusive Lisa Nilsson, Thomas Di Leva, Orup och Stefan Sundström, bland andra.

Hon har varit med i en rad revyer, bland annat Hjalmars leksal med Peter Flack på Parktaatern i Örebro, Lorryrevyn på Oscarsteatern och Prins korv under taket med Hans Alfredson och Peter Dalle.

Som professionell scenmusiker har hon haft rollen som dirigent för musikaluppsättningen av Råttfångaren på Dramaten.

Tina Ahlin är en begåvad kompositör och arrangör som har bidragit med sitt arbete till en mängd olika medier, inklusive liveframträdanden, teaterproduktioner och långfilmer.

Som ett resultat av sitt deltagande i tv-programmet “So ska det lta” är hon välkänd för allmänheten som en “vikarie” lagledare. Hon har också bidragit till musikinslaget av SVT:

s Gokvall, som mottogs mycket väl. Hon är trummisen Morgan grens fru förutom att hon är syster till Lotta Ahlin.

Tina Ahlin var programledare för tv-programmet Tinas Tradgard som sändes i TV4 Plus under våren 2009. Utöver det har hon varit programledare för program som SVT producerat för valborgsmässoafton, nationaldagen och midsommar .

Två av de fyra inspelningar som gavs ut har övervägts för en Grammy-nominering. Det är skivorna Summer Cards, en instrumentalskiva med munspel och flygel, och 12 låtar av Allan Edwall.

Det senaste studioalbumet, med titeln Decennium, släpptes i maj 2012, medan albumets titellåt först gjordes tillgänglig som singel i april.

Det är inte ovanligt att saker och ting är allmänt oorganiserade kring jubileet under åren fram till 50-årsjubileet.

Tina Ahlin och Morgan gren fyller båda 50 inom en vecka efter varandra, och deras liv beskrivs kanske bäst som en kaotisk röra just nu.

Tina Ahlin är en musiker som har tillbringat det senaste kvartsseklet med att uppträda som sångerska, pianist och munspelsspelare.

Tina Ahlin Barn

Efter att ha ägnat några år åt att finslipa sitt hantverk på Musikhögskolan åkte hon på turné med artister som Orup, Lisa Nilsson, och Thomas Di Leva med flera. Dessutom har Tina skapat och arrangerat musik för en rad olika organisationer, bland annat Radioteatern, SVT:s

Novellfilm, Radiosymfonikerna, Dramaten och The Real Group. 2002 komponerade hon partituren till pjäsen “Lilla Ronny”, som regisserades av Hans Alfredson.

Detta samarbete omfattade även ett antal scenframträdanden. Hon är också ansvarig för sammansättningen av diktsamlingen med titeln “Blomstervers”,

som också gjordes tillgänglig som inspelning. Tina Ahlin har varit aktiv artist i en rad revyer och varit musikträffvärd i fyra säsonger i det svenska tv-programmet “Gokvall”.

Hon har gett ut ett antal cd-skivor, bland annat “Sommarkort” och “12 sånger av Allan Edwall”, som båda nominerades till Grammis.

Utöver det har hon varit värd för helgsändningar för SVT från Valborg, Nationaldagen och Midsommar tidigare.

Tina Ahlin är först och främst en musikentusiast med passion för sånger. Det här är den första boken hon ger ut.

En karaokebok riktad till hushåll med små barn. Tina Ahlins samling av svenska barnsånger, med titeln spela sångbok Svenska barnsånger,

innehåller femtio av vår nations mest kända och mest hållbara sånger för barn. Ljudmodulen i boken spelar musik utöver den text och noter som ingår i boken; för att lyssna på låtarna och sjunga med, tryck bara på knappen.

En karaokebok riktad till hushåll med små barn. Tina Ahlins samling av svenska barnsånger, med titeln spela sångbok Svenska barnsånger,

innehåller femtio av vår nations mest kända och mest hållbara sånger för barn. Ljudmodulen i boken spelar musik utöver den text och noter som ingår i boken; för att lyssna på låtarna och sjunga med, tryck bara på knappen.

Ja, han har varit med på inspelningar i både Sundsvall och Göteborg under karriärens gång.

Det har varit ganska lyckat. Antingen Morgan själv eller Morgans föräldrar var en part i brottet. Eftersom detta inte alls har varit ett krävande yrke, har jag kunnat vårda mitt barn i fullständigt lugn och ro.

Tina Ahlin Barn
Tina Ahlin Barn

Utöver det har han deltagit i intervjuer och möten och det har gått ganska bra för det mesta. Det har funnits tillfällen då det har varit lite pratsamt, men för det mesta är han glad och nöjd oavsett vad som händer.

By sehzuka