Tue. Oct 4th, 2022

Tarik Saleh Familj /\ Tv-producenten, animatören, förläggaren, journalisten och filmregissören Tarik Saleh är svensk. Saleh är också journalist.

Tarik Saleh Familj
Tarik Saleh Familj

Hans svenska mamma och egyptiske pappa tog honom till världen i Hogalids forsamling, som ligger i Stockholm.

Under slutet av 1980-talet och början av 1990-talet var han en av de mest populära graffitimålarna i Sverige, och han var också ansvarig för skapandet av Fascinate.

Utöver det har han varit programledare i TV för Sveriges Television och var en av grundarna till produktionsbolaget Atmo.

Hans film The Nile Hilton Incident hedrades med fem Guldbagge Awards, inklusive en för “Bästa film”, under den 53:e årliga ceremonin.

Boy from Heaven, som han regisserade, har nominerats till Guldpalmen vid den prestigefyllda filmfestivalen i Cannes 2022.

Hans arbete använder sig ofta av metoder som klippta bilder, montage och ansikten med modifierad läppsynkronisering.

Han har ingen partner för närvarande. Han dejtar inte någon. Vi har inte mycket information om hans tidigare relationer eller några tidigare engagemang som han kan ha haft. Enligt uppgifterna i vår databas har han inga barn.

Den svenske filmaren Tarik Saleh, vars thriller “Boy from paradise” vann priset för bästa manus på filmfestivalen .

i Cannes i lördags, tog emot priset på uppdrag av sin film. Regissören, som inte tycker så mycket om att regissera, tyckte att priset var ganska rimligt.

Tarik Salehs film “The Nile Hilton incident” vann fem guldbaggar när den släpptes för sex år sedan; men filmens manus erkändes inte med någon utmärkelse av något slag.

Tarik Saleh Familj
Tarik Saleh Familj

Så var det dock inte i Frankrike i lördags, när regissörens film “Boy from paradise” belönades med priset för bästa manus.

I en intervju med Kulturnyheterna konstaterade Tarik Saleh att skrivandet var den aspekt av filmen som han var mest stolt över.

Att det finns mest pengar att tjäna på att jobba med regi är enligt honom anledningen till att Saleh inte slutar regissera och helt koncentrerar sig på att skriva. Han upplever att det beror på en ekonomisk fråga.

Eftersom jag är förälder till två små barn och ansvarar för att försörja min familj, bestämde jag mig för att göra en karriär inom regi eftersom det är ett välbetalt och respekterat yrke. Men jobbet i sig är fruktansvärt.

Cannes . För att ge sina kollegor Ruben Ostlund och Ali Abbasi en värdig motståndare i jakten på Guldpalmen, har Tarik Saleh anlänt till Croisetten i Cannes.

His Weapon är en politisk dramathriller som fokuserar på den komplexa maktkamp som pågår mellan den politiska och religiösa eliten i Egypten.

Nicholas Wenno har haft nöjet att samtala med den svenske regissören som är upptagen av John Le Carrés verk, brottas med sin muslimska tros grundsatser och inte är välkommen till Egypten.

Den franske historikern och journalisten Francois Chalais är hedrad med Prix Francois Chalais som i går kväll tilldelades Tarik Salehs film Boy from Heaven.

Priset skapades till Francois Chalais minne. Priset hedrar filmer som främjar en positiv syn på livet och uppmärksammar journalisternas närvaro i Cannes sedan 1999.

Därmed har Tarik Saleh sällat sig till raden av lysande filmskapare som Asghar Farhadi, som vann priset 2021 med sin film A Hero och även tog hem Grand Prix och Grand Jury Prize i Cannes samma år,

Tarik Saleh Familj

och Terrence Malick, som bland annat vann med sin film A Hidden Life 2019. Tarik Salehs film vann priset 2021.

Det är ett underbart nöje att få Prix Francois Chalais eftersom priset uppmärksammar betydelsen av en journalists arbete i den samtida världen.

Tarik Saleh, “Jag började personligen min karriär som journalist, och jag vet att den erfarenheten ger mig ett särskilt kräsna öga, observera men samtidigt delta.”

“Tarik Salehs underbart realiserade paranoida mardröm skildrar Egyptens religiösa och sekulära institutioner som båda sår frön av hat mot varandra.” The Guardian (Storbritannien)

“Under sken av en thriller har den svenske filmskaparen Tarik Saleh, som är av egyptisk härkomst, skapat en ny bild som faktiskt är en filosofisk fabel som visar machiavellisk list. “En oförfalskad sång framförd i fördärvets djup.” Le Monde

“En pamflettfilm som är lika fin som vågad, och den är orubblig och underhållande. Spännande från början till slutet.” Match Made in Paris

“…en övertygande och svidande bild av den korruption som just nu påverkar Egypten på alla nivåer,” Reporter från Hollywood

“Komplex, deprimerande och magnifik, “Boy from Heaven” blandar koder för spionage, möteshemligheter och andra saker, i en atmosfär av gammalt drama.” Les Echos

“En invecklad men ytterst tillfredsställande thriller… det finns en klar möjlighet för busi utveckling här.” The Daily Screenings

“Rosens namn och en profet kommer att tänka på när jag tänker på Boy from Heaven”, sa en kritiker. “Boy from Heaven är som en hybrid av de två.” Le Figaro

“Ansikten och framträdanden är spännande ner till de minsta partierna, med höjdpunkter som erbjuds av Tawfeek Barhom som Adam .

den ständigt sevärda Fares Fares (som nu för tiden känns för Saleh som Scorseses De Niro eller Kurosawas Mifune)” “Ansikten och föreställningar är spännande ner till de minsta delarna.” Cineuropa

Efter succén med “The Nile Hilton Incident”, som bland annat tog hem Grand Jury Award på Sundance Film Festival i USA 2017 och Guldbagge för bästa film 2018, har Tarik Saleh återvänt med hans nästa film, med titeln Boy from Heaven.

Tarik Saleh är den första av de tre svenska regissörerna som tävlar om Guldpalmen på årets festival. Född i Sverige av en egyptisk far och en svensk mor, individen har svenska anor genom sin mor. Platsen har varit med i båda hans senaste filmer.

Den sista filmen, som Fares Fares medverkade i och som fick pris på Sundance samt fem guldbaggar och var en stor hit med publik överallt, inklusive här i Frankrike, kretsade kring ett mord och en korrupt polis som spelades av Fares Priser.

När det kommer till just detta scenario är skådespelaren minst lika trovärdig som Ibrahim, en medlem av Egyptens underrättelsetjänst.

De fattar beslutet om vem som ska efterträda den tidigare rektorn vid Al-Azhar-universitetet i Kairo. Enligt vad filmskaparen har fått veta,

en person som innehar mycket makt och stort inflytande inom sunniislam, och som kan jämföras med påven närmast inom den trons sammanhang.

Ibrahim sätter Adam, son till en fiskare och en ny student vid universitetet, spelad av Tawfeek Barhom, att arbeta som informatör åt honom.

Adam är helt omedveten om de mäktiga krafter som Ibrahim representerar, och han inser inte heller att dessa krafter inte kommer att stoppa något för att uppnå sina mål.

Tarik Saleh Familj
Tarik Saleh Familj

Och slutligen, Ibrahim är i konflikt när det kommer till hans lojalitet. Han har vuxit att känna och uppskatta Adam, men ändå kräver hans överordnade att han förblir dem trogen.

By sehzuka