Mon. Aug 15th, 2022

Sylvia Vrethammar Ung /\ En svensk sångerska vars hemort är Uddevalla, Eva Sylvia Vrethammar föddes där.

Sylvia Vrethammar Ung
Sylvia Vrethammar Ung

Hon föddes i Uddevalla men flyttade till Spnga när hon bara var ett år. 1969 nådde hon framgång med den svenska förstasingeln “Tycker om dej”.

Hennes låt “Eviva Espana”, som släpptes 1973, anses vara hennes mest framgångsrika släpp.

Den toppade som nummer 4 på den engelska singellistan och fortsatte med att sälja mer än en miljon exemplar.

Hennes omfattande musikrepertoar, som inkluderade jazz, samba, hits och sånger, var till stor del ansvarig för hennes meteoriska uppgång till berömmelse på 1970-talet och framåt, inte bara i Sverige utan även i Tyskland och andra länder.

Genom sitt engagemang i TV4:s “Så mycket bättre” 2012 och sitt inträde i Melodifestivalen 2013 med låten “Triviality”

hon introducerades för en del av den svenska allmänheten som tidigare inte var bekant med hennes arbete.

Tidvattnet har förändrats, och nu pågår ett nytt firande vid dörren för Vrethammar och hennes man Alex Gietz i deras omtyckta residens utanför Köln,

Tyskland, på landsbygden. Denna lördag är det dagen då hon fyller 75 år.

Det är ett tv-program där jag kommer att intervjua olika artister, inklusive pianisten Jan Lundgren och trombonisten Jiggs Whigham,

och jag ser fram emot att göra det den här veckan eftersom det är något fräscht och originellt som jag aldrig har gjort förut. I matsalen blir det livemusik,

och när du knackar på dörren får du en italiensk lunch. Som människa och konstnär kommer jag att få en gåva av dig i form av denna upplevelse.

Mitt senaste album, “Vortex”, finns nu tillgängligt på CD i en begränsad upplaga som jag har kallat “födelsedagsupplagan”.

Skivan släpptes först på vinyl. Det finns totalt 75 numrerade CD-skivor som har tillverkats av vårt företag och kan köpas på internet.

Jag och min man samarbetar nu i ett projekt.

Sylvia Vrethammar Ung

Du har varit konstnär i femtio år, vilket är en betydande milstolpe som du nådde förra året; det här är verkligen spännande.

Efter så lång tid är det svårt att börja igen. Efter att ha funderat lite över många livsfilosofier,

Jag har kommit till insikten att om jag inte börjar lägga lika stor vikt vid mitt personliga liv som jag gör på mitt arbete, kommer min karriär aldrig att kunna ge mig det jag vill ha ut av livet.

Är det verkligen viktigt för dig att samarbeta med Alex, som är din nya affärspartner? Finns det en möjlighet att göra det kan äventyra ditt liv?

Den tiden har dock gått och nu Vrethammar och hennes man .

Alex Gietz gör sig redo för att fira ett nytt tillfälle i det omhuldade hemmet de delar strax utanför Köln i Tyskland. Hon fyller 75 år imorgon, vilket är lördag.

Det vi istället ska göra är något helt fräscht och originellt, enligt mig, och det är att producera ett tv-program där jag bjuder in två artister.

Dessa artister är pianisten Jan Lundgren och trombonisten Jiggs Whigham. En kock kommer att tillaga äkta italiensk mat, och det kommer att spelas levande musik i vardagsrummet. Som människa och konstnär ska jag få något av en gåva av dig.

– Jag har också gett ut en specialversion på CD av mitt senaste album, som heter “Vortex.

” Den här versionen kallas “födelsedagsupplagan.” Det finns totalt 75 numrerade CD-skivor som har tillverkats och kan köpas online.

Till din skam har jag inte sett Sylvia Vrethammar uppträda live; Ändå är jag bekant med hennes musik och har sett henne i ett antal olika TV-framträdanden under hela hennes karriär.

Hon är en mycket professionell artist som har uppträtt i nästan alla länder, i svenska folkparker, i egna tv-program och på pubar, och blev känd för sin roll som värdinna på Hylands Horna i början av 1970-talet.

Hon har också en framgångsrik karriär i Tyskland och växlar mellan jazz, samba, hits och visir i sina framträdanden.

Vi ses i det vackra huset som hon och hennes man, musikproducenten Alex Gietz, delar i det pittoreska samhället Hornrath,

som ligger bara några kilometer från metropolen Köln, som har en befolkning på över en miljon människor.

Bostaden ligger avskilt och har inga grannar; den har en slingrande grön trädgård,

som omges av stora träd och planterade tujor; terrasser; och en pool. Det är ganska lugnt och fridfullt här.

Sylvia Vrethammar Ung
Sylvia Vrethammar Ung

En tv-producent vid namn Barbro Francke tog mig till Tyskland 1973 när de sökte efter en svensk artist som skulle vara med i ett internationellt tv-program. På den tiden letade de efter någon som kunde tyska.

By sehzuka