Tue. Sep 27th, 2022
Sven Melander Död
Sven Melander Död

Sven Melander Död /\ Sven Melander, tv-personlighet och tidigare journalist, har avlidit vid 74 års ålder efter att ha försökt begå självmord på en rad olika sätt.

När Melander talade förvandlade det honom till en erfaren och välkänd skridskoåkare, en kille som föll omkull mitt i matchen.

Bara två år efter att ha blivit fri från en aggressiv form av cancer sa läkarna till Sven Melanders familj att han skulle behöva flyttas till en ny anläggning för behandling av annat slag. När Sven Melander somnade i tisdags skrev hans familj om det i sin mejl. Han var bara 74 år gammal.

Tack för all säkerhet och komfort som har visats för både dig och oss vid denna tidpunkt. Pappa hade kommit till det sista kvarteret före skrattet och var ett nytt ansikte för både män och världen.

För oss hoppas vi att så är fallet och vi är tacksamma för den positiva inverkan han har haft på många mäns liv. Victor Melander, hans fars son, förklarar i en intervju, “Vi hatar honom fortfarande och önskar att vi kunde döda honom om vi kunde.

Sven Melander föddes denna dag 1947 i Malmö. Han utbildades först till byggnadsingenjör, men snart insåg att det inte var för honom, han började sina studier på Journalisthögskolan i Göteborg efter att ha arbetat som skötare på ett psykiatriskt sjukhus i några månader.

Han jobbade först på Expressens Malmöredaktion innan han gick vidare till Aftonbladet i Stockholm där han efter avslutad examen fick sommarvikariat.

Mellan 1982 och 1984 var han tillsammans med Stina Lundberg Dabrowski värd för SVT:s underhållnings- och komediprogram Nöjesmaskinen. Med Gösta Engström, Jon Skolmen och Erik Cato var Melander 1985 värd för sketchkomedishowen Nöjesmassakern, som gav upphov till några av hans mest kända rutiner, som “Werner och Werner” och “Trolle Rulle”. Melander var SVT:s vd för underhållningsprogram 1986 till 1989. Tack för kaffet var titeln på hans andra SVT-komedispecial 1991. Sven Melander kastades i upplösning 2016 när han gav Zara Larsson en stående ovation för hennes “I Hate Men ” Tal.

I kölvattnet av uppmaningen till alla män att erkänna en kollektiv skuld om könsuppdelningen mot kvinnor, som genererade fyra miljoner klick, skapade Sven Melander en politisk profil komplett med flera hattkommentarer.

Jag tror att hela Metoo-rörelsen började med Zara Larsson, inte med Harvey Weinstein. Så fort hon fick tag i frågan hade hon en fråga om sexism mot kvinnor som hade bubblat ett tag. Det är omöjligt för mig att missa hennes stil och tydlighet, sa han till TT 2018.

Under loppet av ett år berättade han om sin cancerdiagnos och tumören som tagits bort från bålen. Han fick mobiltelefonpresenter och blev medveten om sin hälsa.

Melander tilldelades 2019 års Hederspris av Melanderstiftelsen för sitt arbete inom film och tv, inklusive SVT:s Nöjesmaskinen, under de senaste 50 åren.

Melander och Kattis Ahlström var värdar för Melodifestivalen 1994.

I SVT och TV4 var Melander programledare för serier som Upp till bevis och Vinnare som fokuserade på hästkapplöpning.

På Kristallen-galan 2019 fick han ett pris för sina prestationer inom tv.Året innan medverkade han i den populära svenska talkshowen Stjärnorna p Slottet, där han berättade om sina livserfarenheter.

Aftonbladet hade honom i personalen i 13 år som sportskribent, kvällschef och nöjeschef.

– Den kanske mest lyckliga tiden i mitt yrkesliv, Sven Melander har offentligt talat om sitt år som tidningskrönikör.

Sven Melander Död
Sven Melander Död

Melander och Kattis Ahlström var värdar för Melodifestivalen 1994.

I SVT och TV4 var Melander programledare för serier som Upp till bevis och Vinnare som fokuserade på hästkapplöpning.

På Kristallen-galan 2019 fick han pris för sina prestationer inom tv.
Året innan medverkade han i den populära svenska talkshowen Stjärnorna p Slottet, där han berättade om sina livserfarenheter.

Aftonbladet hade honom i personalen i 13 år som sportskribent, kvällschef och nöjeschef.

– Den kanske mest lyckliga tiden i mitt yrkesliv, Sven Melander har offentligt talat om sitt år som tidningskrönikör.

Sommaren 1979, medan han deltog i en festival i Skne, kollapsade Sven Melander Lasse berg och dog. Det ena ledde till det andra och Melander fick roll i Sällskapsresan som Bertil “Berra” Olsson i bergs uppföljare till den klassiska komedifilmen Sällskapsresan 1980.

Följaktligen omfattade hans karriär inom underhållningsbranschen film, tv och scen, och han drog sig tillbaka från journalistiken. 1985. Förutom “Nöjesmaskinen”, som han producerade tillsammans med Stina Lundberg Dabrowski 1982 till 1984, ledde han även det mer kritikerrosade sketchprogrammet “Nöjesmassakern”.

Cato och Werner & Werner var lika populära som Melanders Aftonbladet-kollega, ke Cato, i Sverige. 1988 släppte de singeln “Vr julskinka har rymt”, som låg på Svensktoppen i tre månader. D

en svenska allmänheten var bekant med Sven Melander på grund av hans många framträdanden och ofta bejubladade framträdanden på svensk tv.

Om du tittar på listan över hans mest lönsamma företag kan du hitta “Sällskapet”, “Nöjemasakern” och “Panik I tomteverkstaden” bland dem.

Förutom “Stjärnorna p slottet” har folksångarprofilen varit med i TV4:s “Maskerade sångare”.

I mars, 74 år gammal, gick han bort i cancer.

Sven Melanders familj och vänner samlades vid Heliga Korsets kapell i Skogskyrkogrden i södra Stockholm på söndagen för att ta det sista steget i folklivsprofilen.

Sven Melanders sambo Alice kerblom säger, “Det var en fantastisk gravyr under ledning av Andreas T Olsson, som är otroligt duktig och gjorde det på ett fantastiskt sätt med en lättsam humor.

Sven Melander hade föreslagit att Andreas T Olsson skulle begravas i gravarna, enligt hennes minne.

Förutom att det inte skulle ha räckt mer än några få ord.

– Han ville ha det med lite lättanvändning och hög klass, vilket det var, säger hon.

Förutom Kattis Ahlström, Stina Dabrowski, och Kjell Dabrowski fanns även Kattis Ahlström och Stina. Efter att ha begravts iakttogs en minutlång tystnad i en närliggande byggnad.

– Det var en samling av många människor som Sven hade en lång och meningsfull relation med och som han arbetat med i många år. Alice kerblom säger att det sägs många bra saker om Sven.

I dödsbeskedet för Melander citerades Mikael Wiehes råd:

Det är sent, klockan tickar och byggnaden är öde. Och idag är det dags att agera. Behåll dina dej dom grejers som du tror att du borde ha. Under tiden har Värdfolket snubblat och fallit. Dom skjuter ett pistol mot dej. Hängde och försvann, klockorna gick ner.

Det är Saktas uppgift att ta fram mat från jorden. Efter flera av hans släktingars död, däribland mångårige vännen Lasse berg, fyllde Sven Melander en lapp. Sven Melander rollades i 1980 års klassiker “Sällskapsresan” som den självbetitlade Berra Olsson.

– Jag citerar Hertha Hillfon: ”Han är inte död, han har bara gått och gömt sig”. Han finns, och det gör den också, sa han till Expressen med hänvisning till dödsbäddsbekännelsen.

Alicia kerblom är förvånad över att det var så vackert och smakfullt som det var.

Sven Melander Död
Sven Melander Död

By sehzuka