Sun. Oct 2nd, 2022

Sven Erik Magnusson Död /\ Knut Sven-Erik Magnusson var en svensk sångare, gitarrist, klarinetttist och saxofonist.

Sven Erik Magnusson Död
Sven Erik Magnusson Död

Han föddes i Säffle församling i Värmlands län och avled den 22 mars 2017 i Västerstrands härad i Karlstad. Han är mest känd för sin tid med att uppträda med bandet Sven-Ingvars.

Sven-Erik Magnusson , sångare i Sven-Ingvars och folkkär artist, blev 74 år gammal.

Dokumentären “Sven-Erik Magnusson” sänds i SVT på onsdag kväll som en hyllning till hans minne.

Den berättar historien om hur Sven-Erik Magnusson tillsammans med sina äldre skolkamrater Ingvar Karlsson och Sven Svärd, som båda bara var 13 år när de etablerade dansbandet Sven-Ingvars.

Sven-Erik Magnusson blev berömmelse som flickidol och behöll sin plats i toppen av listorna i mer än 60 år.

Efter en lång och modig kamp mot cancern förlorade han sin kamp den 22 mars. Sven-Erik Magnusson var dock aktiv som turnerande musiker under den längsta tiden.

– Jag följde med honom upp till Göteborg när vi skulle få beskedet, och jag vet att vi pratade hela vägen dit, och man gör sitt bästa för att vara så hoppfull som möjligt.

Oscar Magnusson, som nu är 36 år gammal, säger att hans optimism kan vara felplacerad i dokumentären. Han fortsätter med att säga:

Sjögren fortsätter med att nämna i radiointervjun att den senaste gången han kommunicerade med Sven-Erik Magnusson var för ungefär en månad sedan.

Det var han som ringde in det sista beskedet och han sa att han led av en rad andra medicinska åkommor. Han förklarade att det inte bara var prostatacancer utan andra saker också.

Ändå fortsatte han att visa tecken på optimism och sa: “Kanske kommer vi att stöta på varandra igen under våren.”

Han var en sann krigare, och det enda jag kan göra är att be att han äntligen får vila i sin himmelska belöning, säger Sjögren, som även var mångårig sångare i bandet Vikingarna.

Sven-Erik Magnussons bortgång är både hedrat och beklagat av de andra medlemmarna i bandet. När gitarristen Staffan Ernestam såg Magnusson senast var det i januari månad.

Innan jag åkte hade vi flera trevliga utbyten och det är jag glad att jag fick uppleva. Enligt Staffan Ernestam var han en fighter som lyckades hålla humöret uppe.

Sedan år 2000 är Klas Anderhell medlem i Sven-Ingvars, men han känner Sven-Erik Magnusson sedan tre decennier tillbaka. Dödsannonsen väntade på honom när han gick upp på onsdagsmorgonen.

Jag var medveten om att det kommer att inträffa någon gång, men detta var ett unikt ögonblick av insikt. Enligt Anderhell går vårt förhållande långt tillbaka i tiden, och vi har varit inblandade i många saker.

Michael Henriksson, som producerade Sven-Erik Magnussons turnéer, har en hypotes om att Sven-Erik Magnussons familj stannade vid hans sida till slutet av hans liv.

Han led av sjukdom under en extremt lång tid och gick bort till följd av effekterna av sin prostatacancer.

Han kämpade till det sista, och det är förståeligt att detta har varit svårt för hans familj, eftersom de har haft mycket tid att förbereda sig för sin förlust.

Sven-Erik Magnusson hade en lång och framgångsrik karriär som musiker, och han var medlem i bandet Sven-Ingvars som just firade 60-årsjubileum förra året.

Sven-Erik kämpade länge mot prostatacancer innan han gick bort 2017 vid 74 års ålder.

Sven Erik Magnusson Död
Sven Erik Magnusson Död

Musikern var kvar på vägen till slutet av sin karriär. I dokumentären “Sven-Erik Magnusson” hade Oscar tidigare sagt följande:

När han gick på scenen kunde man inte säga att han hade varit med om något av de scenarier där han befann sig i olidlig smärta eller att han hade varit utmattad.

Han gav aldrig upp och lät sjukdomen ta kontroll, ända fram till den punkt där det inte längre var möjligt att sakta ner. Efter det finns det inte så mycket mer att åstadkomma, men fram till dess var han segrande.

Mer information om Sven-final Eriks år finns i den nyligen publicerade biografin med titeln “Ett år i taget.”

Han var musikern känd för sin varma röst, som kunde förmedla allt från oförfalskad lycka till djup melankoli.

Sven-Erik Magnussons död den 22 mars 2017 medförde en period av rikssorg i Sverige. Magnusson var ledare för det omåttligt populära dansbandet Sven-Ingvars.

Efter att ha återhämtat sig från en längre tids sjukdom somnade konstnären. Kändisars ålder avslöjades vara 74.

Hans alltför tidiga bortgång ödelade både hans familj och dansbandet, och det var långt ifrån säkert att någon av dessa skulle fortsätta som tidigare.

Oscar Magnusson, son till Oscar Magnusson, har nu tagit över sin fars musikaliska arv efter att ha haft ett avskedssamtal med sin far.

Den underbara sångpärlan har gått i arv från generation till generation i många, många år.

Sven-Erik Magnusson var sångare för Sven-Ingvars, ett band som reste över hela land och rike.

De förde med sig sång, lycka och en hel del värme vart de än gick, och med stjärnan i spetsen för bandet blev de ett av de mest älskade banden i landet.

De har befäst en outplånlig position i svenskars kärlek för alla tider med låtar som “Froken Fraken” och “Tv morka ogon.”Bandet har dock också drabbats av olyckliga händelser.

Sven-Erik Magnusson tillbringade sin barndom i staden Slottsbron i Grums kommun. Han började sin musikaliska karriär som blockflöjt och klarinettspelare i grundskolan

, och hans första musikaliska hjälte var Benny Goodman. 1956 kontaktade Sven Svärd och Ingvar Karlsson honom om att spela på en SSU-dans och som ett resultat blev han medlem i Sven-Ingvars band.

Magnusson dök upp i en rad olika konstellationer utöver sin långa sångkarriär med Sven-Ingvars, som sträckte sig över 60 år.

Sonen Oscar Magnusson är musiker och låtskrivare som sin pappa var och han har följt i hans fotspår. Ett av spåren med titeln “

The life you live now” finns på samlingsalbumet “Livet er nu” (2005). Det här spåret skrevs av Oscar Magnusson, som nu är medlem i bandet Sven-Ingvars.

Han sjöng sånger med gitarristen Christer Magnusson, spelade på klubbar med gruppen The Few, som sedan blev Black-Ingvars, och turnerade med Lasse Holm under Diggiloo-turnén.

Dessutom var han medlem i Black-Ingvars. Under början av 1990-talet var han medlem i det provisoriska bandet Supertrion,

där även Christer Sjögren och Sten Nilsson medverkade. Det var inte förrän 1979 som han gav ut sitt debutsoloalbum, med titeln I have walked my roads.

Under sommaren 2016 åkte Sven-Erik Magnusson på sin sista turné med Sven-Ingvars. Turnén avslutades den 21 augusti i Blekinge.

Naturligtvis ger du aldrig upp tron ​​på att allt kommer att ordna sig till slut. Och operationen hade faktiskt varit framgångsrik, trots att den var oorganiserad.

I verkligheten genomfördes operationen alldeles för sent. Vi satt där och fick den informationen. Naturligtvis var det mer utmanande för honom, men det var också utmanande för resten av familjen.

Sven-Erik Magnusson hyste en hemlig önskan om att hans liv skulle gå i oförändrat skick. Oscar Magnusson hävdar att att göra musik,

att uppträda live och interagera med fans fungerade som en typ av “livselixir” för honom och gav honom något att basera sin existens på.

När han gick på scenen kunde man inte säga att han hade varit med om något av de scenarier där han befann sig i olidlig smärta eller att han hade varit utmattad.

Sven Erik Magnusson Död
Sven Erik Magnusson Död

Han gav aldrig upp och lät sjukdomen ta kontroll, ända fram till den punkt där det inte längre var möjligt att sakta ner. Efter det finns det inte så mycket mer att åstadkomma, men fram till dess var han segrande.

By sehzuka