Tue. Sep 27th, 2022

Stina Blomgren Familj /\ Stina Johanna Blomgren är en välkänd figur inom journalistik, dokumentär och skrivande.

Stina Blomgren Familj
Stina Blomgren Familj

Hon har arbetat som utrikesreporter och romanförfattare. Blomgren är reporter på SVT och bevakar internationella nyheter. Mellan 2016 och 2021 var hon Mellanösternreporter för SVT i Beirut,

Libanon, aktiv. Från 2013 till 2016 arbetade hon som SVT-reporter i Kairo, Egypten och var stationerad där under denna tid.

Stina Blomgren är journalist inriktad på att rapportera om händelser i Mellanöstern och Nordafrika.

Hon är främst aktiv i Sveriges Televisions Aktuellt, Rapport, Korrespondenterna och Morgonstudion, samt medverkar i samhällsprogrammet Agenda och har tidigare rapporterat för Faktum.

Som korrespondent och utrikeskorrespondent i Mellanöstern och Nordafrika har hon rapporterat från en mängd olika länder inklusive Syrien,

Saudiarabien, Iran, Qatar, Irak, Jemen, Egypten, Tunisien, Libanon, Jordanien, Israel, Palestina och Turkiet. Andra länder hon har rapporterat från är Jordanien, Israel, Palestina och Turkiet.

Hon har arbetat på SVT i olika befattningar tidigare, bland annat utrikesredaktör, utrikesreporter och ekonomireporter

. Hon arbetade som reporter och redaktör på Dagens Nyheter i flera år och var mycket aktiv där under hela denna tid.

På grund av sitt arbete med boken Svart notis kom Blomgren i fråga för 2008 års Guldspadenpris.

Boken diskuterades och nämndes i många tidningar, webbplatser och i radio och fick mestadels positiva recensioner.

SVT:s Stina Blomgren och fotograf Pernilla Edholm uppmärksammades den 15 mars 2019 för sin berättelse med titeln “

Så här är livet i Douma – två månader efter den påstådda kemiska attacken” nominerad till “Röda Korsets journalistpris”. Rapporten sändes den 15 mars 2019.

Reportern Stina Blomgren, tillsammans med fotograferna Tilo Gummel och Pablo Torres, nominerades till Röda Korsets Journalistpris den 29 november.

Föreslog mars 2021 för deras bevakning av den förödande explosionen i Beirut (2020).

Eftersom Stina Blomgren inte visar några symtom har hennes svenska läkare avrådt henne från att gå till kliniken. Libanon har ganska distinkta klimategenskaper.

Hon hävdar att om hon träffar sina pojkar vid det här laget kommer det att vara omöjligt för dem att gå i skolan under de kommande två veckorna.

Sedan hon kom tillbaka från sin resa till Iran har hon inte kunnat träffa sin familj, som alla bor i Libanon.

Jag kan inte stoppa detta på mindre än en vecka eftersom enligt den libanesiske hälsoministern, barn som

Stina Blomgren Familj

vars föräldrar har besökt Iran sitter i karantän hemma i två veckor och är utestängda från skolan under denna tid.

Eftersom jag är reporter vill jag inte isolera min make och barn eftersom jag ska resa.

Jag tog dessa steg så att de kunde få upplevelsen av att resa tillsammans med mig. I mejlet förklarar hon att om hon kan hjälpa henne på något sätt kommer hon inte att delta i aktiviteten.

När jag frågar runt, har ingen av mina grannar upplevt något som kan jämföras med explosionen, trots att kriget har pågått i femton år.

I framtiden kommer jag att lära mig att denna explosion är bland de mest kraftfulla som någonsin har ägt rum någonstans på planeten.

Men nu vill jag veta om någon av våra vänner som bor i denna tragedidrabbade stad fortfarande lever.

Internet är fortfarande uppe, men telefonlinjerna är nere. Antalet korta meddelanden fortsätter att öka. mår du bra Vi mår bra.”

Och enligt en person som bor lite närmare hamnen: ”Jag lyckades, men bara precis. Allt som en gång var bra förstörs.

Jag går genom en stad som verkar svårt skadad av en jordbävning. En port finns inte längre. Beiruts livlina.

Det mesta av landets livsmedelsförsörjning kommer från extern import. Hundratals byggnader och lagerbyggnader revs. Inom några sekunder gjordes en kvarts miljon människor hemlösa.

Min plan är att hålla reda på migrationsmönster runt om i världen. Mina första besök kommer med största sannolikhet att vara till platser i Mellanöstern eftersom jag nu är baserad i Kairo.

Jag har arbetat med migrationsfrågor i många år och gav under den här tiden ut reportageboken Svart Notis som nominerades till Guldspadenpriset.

Under min vistelse i Kairo kunde jag lämna rapporter från polisens fångläger i Egypten, där syriska flyktingar hölls i flera månader,

samt historia

ta hand om afghanska flyktingpojkar som bor i Iran. Men migration kan också fungera som en motor för ekonomisk tillväxt. Egyptier bodde bara i Egypten, där jag bor nu

ng utomlands skickar pengar till sina familjer i form av repatrieringsintäkter motsvarande 172 miljarder svenska kronor (SEK) 2017.

Under den arabiska våren 2010 etablerade sig Samir Abu Eid som SVT:s främsta reporter i Mellanöstern.

Dagens Media uppgav dock att han lämnade SVT i maj 2015 för att istället arbeta på TV4 som Mellanösternkorrespondent.

Men tre år senare återvände han till SVT för att återigen ta rollen som utrikeskorrespondent, denna gång med det specifika syftet att fördjupa publikens deltagande i samtalet.

Nu kommer Samir Abu Eid att återvända till Mellanöstern inom kort.

Det är ett komplicerat och konfliktfyllt område, och händelserna som äger rum där påverkar resten av världen. Irans kärnkraftsprogram

USA:s tillbakadragande från Afghanistan och konflikten i Jemen är för närvarande tre viktiga frågor. I pressmeddelandet uppger Samir Abu Eid att han,

Stina Blomgren Familj
Stina Blomgren Familj

efter att ha fokuserat på Mellanöstern i mer än ett decennium har skaffat sig en betydande nivå av expertis och förståelse för regionen och att han vill dela denna information med SVT-tittarna.

By sehzuka