Tue. Sep 27th, 2022

Sarah Sjöström Föräldrar /\ Världens bästa simmare heter Sarah Sjöström. Nu när hon har mer att bidra med vill hon ge tillbaka till de människor hon älskar mest: sin familj.

Sarah Sjöström Föräldrar
Sarah Sjöström Föräldrar

Enligt mamman Jenny Sjöström, som pratade med SportExpressen, “kände jag att det var en vacker gest.”

Sarah Sjöström, bara 14 år gammal, fick ett fullt genombrott. När hon vann den häpnadsväckande guldmedaljen vid EM 2008 på 100 meter fjäril i Eindhoven var hon ett fenomen.

Många människor är omedvetna om att hon inte började simma förrän hon var 14 år, fyra år tidigare än genomsnittspersonen.

Sarah var först inte särskilt intresserad av simning, men tack vare en studiekamrat introducerades hon till sporten och blev så småningom väldigt bra på den…

Enligt hennes mamma, Jenny Sjöström, som pratade med SportExpressen om sin dotter, “hon hade ingen ytterligare talang, hon tvättade och plaskade i första hand i vattnet.”

Med tanke på att hon bara blir 27 i augusti verkar det lite konstigt. Det var en underbar grej att du ställde upp, och det var också skönt att hon fick möjligheten att testa simning till slut.

Vid 10 års ålder blev Sarah Sjöström intresserad av simning efter att ha lärt sig om det av en studiekamrat.

Det skulle ha varit svårt för Jenny Sjöströms barn att skaffa sig en plats i idrottsföreningar om hon inte hade ett jobb, därför var det utmärkt att hon fick jobb.

Friidrotten stod högst upp på Sarahs önskelista, men det slutade med att hon simmade, trots att hon inte var riktigt intresserad av simning till en början.

Jenny Sjöström skrattar när hon förklarar att hon inte hade några ytterligare färdigheter och att hon tillbringade större delen av sin tid i poolen med att duscha och plaska omkring.

Men efter att ha deltagit i en aktivitet under sommarlovet förändrades hennes syn på simning.

Sedan fortsatte det att göra ett hopp. Efter ytterligare tre år tävlade hon i seniordivisionen i EM och tog guld.

Du kanske hävdar att vi valde den perfekta aktiviteten för henne, även om det var lite skrämmande i början, eftersom det gick ganska snabbt om man uttrycker det så.

Det fanns tillfällen då vi behövde locka henne med en smak av allt tänkbart för att få henne att röra på sig.

Å andra sidan har Sarah alltid gjort ett bra jobb med att ta hand om saker,

hon tycker om att följa rutiner och få saker gjorda, och när hon är klar med det hon är menad har hon tid att växla och göra något annat.

Sarah Sjöström Föräldrar

Hon tävlade vid vattensports-VM 2015 och vann totalt fem medaljer, inklusive guldmedaljer i både 50 meter och 100 meter fjäril.

Dessutom satte hon två nya världsrekord när hon tävlade på 100 meter fjäril.

Hon vann totalt tre medaljer, varav den sista var guldmedaljen vid världsmästerskapen för långbanan 50 meter fjäril.

Sjöström skrev också historia genom att vara den första svenska simmaren att vinna två guldmedaljer vid samma världsmästerskap, som ägde rum under långbanan.

Tävlingens sista dag kulminerade med att en bronsmedalj delades ut i 50 meter fristil och en silvermedalj till laget som tävlade i 4–100 meter medley stafett.

Som ett resultat kom Sjöström undan med medaljer i alla sina fyra solotävlingar, samt ett silver och två fjärdeplaceringar i sina tre lagtävlingar.

Hon avslutade veckan för de globala mästerskapen med totalt två guldmedaljer, två silvermedaljer och en bronsmedalj,

vilket är fler medaljer än någon annan svensk idrottare någonsin har vunnit i samma världsmästerskap.

Hon hedrades med både Jerringpriset och ett Victoriastipendium samma år (2015).

Jenny och Goran kan delta i alla Sarahs simtävlingar vid OS tack vare ansträngningarna från P&G:s kampanj, som försäkrar att de kommer att vara närvarande i Rio de Janeiro under hela evenemanget.

Jenny och Göran kommer också att få tillgång till “Family Home” som ligger i OS-byn och sponsras av P&G.

Där kommer de att kunna umgås med Sarah och se matcherna med andra P&G-stödda OS-tävlande och deras föräldrar.

Enligt Jenny Sjöström är det ett privilegium att vara en del av denna kampanj som hedrar föräldrar till olympier från hela världen. “Det är en ära att få vara en del av den här kampanjen.”

Goran och jag ser fram emot att arbeta med P&G med vår dotter hela vägen upp till OS i Rio 2016, och vi är verkligen exalterade över denna möjlighet.

Sarah Sjöström Föräldrar
Sarah Sjöström Föräldrar

Jenny kommer fram till att det också ska bli en stor glädje att träffa andra föräldrar som också har barn som tävlar i OS i Rio.

By sehzuka