Mon. Oct 3rd, 2022

Sara Hectors Pojkvän /\ Sara Maria Hector är en svensk alpin skidåkare som kommer från Sandviken som ligger i Gävleborgs län. Hennes starkaste gren är storslalom.

Sara Hectors Pojkvän
Sara Hectors Pojkvän

Den 12 december 2009 gjorde Hector sin debut i världscupen i alpin skidåkning i Are, där han slutade 22:a

i storslalomtävlingen. Hon deltar för Kungsbergets AK i Sandviken. Vid vinter-OS 2022 vann Hector guldmedaljen i sitt event.

Efter att ha vunnit dagens storslalomtävlingar tog Sara Hector hem ytterligare en guldmedalj till staden re. Och det var en enorm glädje i Duved.

Sara Hector är inte bara entusiastisk över skidåkningen, som hon är känd för som “energiknippet från Sandviken i skidbacken”, utan hon är också mycket mån om miljön.

Tillsammans med sin sambo Robin Tornqvist köpte hon en bostad i re under sommaren 2018. Paret kom snabbt fram till att de behövde göra några betydande förbättringar av sitt hem för att göra det mer miljövänligt.

Det perfekta hemmet för Sara och Robin kan hittas vid ett vägskäl på vägen som leder från re till Duved; det är omgivet på alla sidor av skogen och bergen i re.

Den tvåhundra år gamla herrgården har genomgått en noggrann renovering med miljövänliga material som i största möjliga utsträckning även producerats lokalt.

Som ett resultat av de miljömedvetna uppgraderingarna och installationen av solpaneler har bostaden utsetts till ett “lågenergihus”, vilket indikerar att dess årliga energianvändning är lägre än vad som krävs enligt svensk lag.

Enligt Sara är en av anledningarna till att jag och min familj har bestämt oss för att lägga in ett solcellstak att vi inte vill att vårt hem ska vara ett som bara förbrukar energi utan snarare också är ett som genererar det.

Sara Hector säger: “Hemmet har legat på den här platsen sedan 1800-talet, och vi vill att det ska finnas kvar på den här platsen långt in i överskådlig framtid.”

Du kanske också är intresserad av att läsa om Henrik Windstedts hiss som går på solenergi.

Svenskan var snabbare än amerikanskan i de tre sista av de fyra matcherna, och i sista matchen i tisdags och sista matchen i onsdags var hon ännu snabbare än amerikanskan.

Det är inget mindre än en fars, och det är inget mindre än en pinsamhet. Det här är en riktigt försvårande situation, och jag är både förvånad och uppskattande på samma gång. Jag hade rätt när jag tyckte att det var ett riktigt bra jobb, och det var det.

Upplevelsen var “fantastisk” för Sara Hector, och hon är “överlycklig” över att hon kunde vara bäst av de bästa och vinna.

Den 12 december 2014 gjorde Hector sin debut på världscuppallen då hon slutade på andra plats i storslalomtävlingen som hölls i re.

Hans första världsmästerskap var storslalomtävlingen, som ägde rum den 28 december 2014 i Kühtai, i delstaten Tirol. Han slutade på tredje plats, bakom Anna Fenninger och Mikaela Shiffrin.

Hector tog sitt första OS-guld som trettiotvååring, vilket också råkade vara Sveriges första guldmedalj i storslalom sedan 1992. Denna prestation kom samtidigt.

I den franska semesterorten Courchevel deltog Sara Hector i två olika storslalomtävlingar under två dagar och slutade på första plats i den första tävlingen och på andra plats i den andra tävlingen.

Medaljerna som Mikaela Shiffrin hade förtjänat vid världsmästerskapen i Courchevel under de två föregående åren togs ifrån henne dagen efter.

Hector vann silvermedaljen i storslalomtävlingen vid världsmästerskapen i alpin skidåkning för juniorer som hölls i Roccaraso 2012.

Den 12 december 2014 gjorde hon sitt första framträdande på världscuppallen när hon slutade på andra plats i re storslalomkategori.

Efter det, den 28:e december, vann hon sitt första världscuptävling i storslalom i Kühtai. Den här segern kom två veckor senare.

Sara Hectors Pojkvän
Sara Hectors Pojkvän

Den 12 december 2015, under det första åket av storslalomtävlingen i världscupen, slet Hector av korsbandet i vänster knä. Han gjorde detta utan att ramla. Efter det kunde hon inte återvända under resten av säsongen.

Efter att ha slutat på andra plats i den första storslalomtävlingen som hölls i Courchevel, Frankrike, i december 2021,

vann Hector sitt andra världscuplopp dagen efter i en annan storslalomtävling. Hon vann sitt tredje världscuptävling i storslalom i början av januari 2022 .

i Kranjska Gora efter att ha postat de snabbaste hastigheterna i båda heaten och behållit en ledning på nästan en sekund under hela tävlingen.

Sara Hector fortsatte sin dominans på Plan de Corones genom att ta förstaplatsen i den sista storslalom före vinter-OS 2022.

Hector vann den första olympiska guldmedaljen i sin karriär den 7 februari 2022, under sin tredje olympiska vinterga

mes. Denna seger var också Sveriges första på damsidan i storslalomtävlingen sedan 1992.

Jag byter aldrig ut min fartdräkt när jag ger mig ut för att tävla. Innan du ger dig ut på en andra åktur är det bästa sättet att tanka att inte tvätta händerna/

i handfatet i badrummet och sedan torka din riddräkt med en handtork. De olympiska spelen i Sydkorea har lämnat mig med en rad känslor,

inklusive några tårar här och där. Efter att Frida Hansdotter vunnit guldet i slalom var luften salt och tung av besvikelse, men samtidigt rann små glädjetårar nerför hennes ansikte.

Februari 1992, i den franska staden Albertville. Efter Pernilla Wibergs seger i storslalomtävlingen i OS dröjer det trettio år innan ytterligare en svensk åkare når samma bedrift.

Under tiden då hon utövade sitt gyllene ok låg jag och slumrade i mammas mage. Några månader senare föddes jag i Järnviljans stad, som är, som ni säkert gissat, Sandviken.

Sandviken var vid 1900-talets början ett av de viktigaste järnbruken i hela Sverige. Innan jag kom till världen hade min mamma och pappa redan ett barn som de döpte till Gustaf.

Tre år efter att jag föddes välkomnade vår familj en ny medlem som vi döpte till Emma. Det är mycket prat och aktivitet i Hectors hushåll, vilket ibland kan gränsa till att vara lite kaotiskt.

Alla i familjen är verkligen intresserade av skidåkning och Sandviken ligger precis intill skidorten Kungsberget. Jag kan inte få nog av det.

Det är något med känslan av självständighet som det skänker mig. Kan jämföras med att åka berg-och dalbana, bara att jag har kontroll.

Eftersom det är så svårt att dra mig bort från backen ger mina föräldrar ofta efter och låter mig leka där på egen hand.

De lämnar mig ensam med liftvärden den sista dagen av vår skidsemester medan de städar upp stugan som vi arrenderade och lägger undan våra tillhörigheter.

Sara Hectors Pojkvän
Sara Hectors Pojkvän

Det är inte längre möjligt för mig att undvika att ta ansvar för saker som städning eftersom begränsningarna blir hårdare när jag blir äldre.

By sehzuka