Sun. Oct 2nd, 2022

Sahara hotnights wiki /\ Medlemmarna i rockbandet The Sahara Hotnights kommer från städerna Ume och Robertsfors i Sverige.

Sahara hotnights wiki
Sahara hotnights wiki

Bandet bildades under första hälften av 1990-talet, då medlemmarna var mellan 9 och 10 år gamla; sedan 1996 har de officiellt spelat under namnet Sahara Hotnights.

Bandets bildande influerades av grupper som Nirvana och Pearl Jam Bandet, som bestod av Maria Andersson, Josephine Forsman, och systrarna Asplund Jennie och Johanna,

debuterade 1997 på en unga talangfestival, där de vann tävlingen om finansiering av en EP-inspelning. Detta ledde till bandets första genombrott.

Samma år gjordes Suits Anyone Fine tillgänglig för allmänheten. Efter att ha blivit signerade på svenska Speech släppte de sitt debutalbum, som fick titeln C’mon, Let’s Pretend, och det slutade med att det såldes i 40 000 exemplar.

Efter att Sahara Hotnights uppträtt som öppningsakten för Foo Fighters, blev trummisen Dave Grohl, som också var en av grundarna av Foo Fighters, ett av bandets mest framstående fans.

Jennie Bomb, hennes andra studioalbum, släpptes av BMG år 2001.

Sahara Hotnights tillbringade större delen av sin tid på att turnera mellan släppet av Jennie Bomb och deras efterföljande album,

där de gjorde sitt bästa för att hjälpa andra framväxande bands karriärer. Hives är ett särskilt intressant inslag på denna plats.

Frasen “out of boredom” inspirerade till bildandet av bandet runt år 1991. Josephine Forsman använder namnet Sahara Hotnights för sitt band efter att ha lagt ett vad på en häst med samma namn medan hon är i Australien.

1995 triumferade de i en tävling för att samla in pengar till en sak, och priset var möjligheten att spela in deras debutstudioalbum.

Deras utökade debutspel, med titeln Suits Anyone Fine, kom ut 1997 och mottogs väl i hela Europa. Inom en kort tid efter det blev bandet signerat till Speech Records och gav ut ytterligare tre singlar:

Face Wet, Oh Darling!, och ingenting ännu. Sahara Hotnights presenterade världen med sitt debutstudioalbum, med titeln C’mon Let’s Pretend, 1999. Albumet nominerades till två Grammy Awards.

Sahara Hotnights fungerade som öppningsakten för The Hives på den galna Kiss and Tell-konserten som ägde rum 2004 och släpptes på RCA Records-etiketten.

Vem spelar du Hot Night Crash för om ingen tittar? innehålla enskilda spår från albumet. TV-spelen Burnout 3:

Takedown (2004) och Tony Hawks Downhill Jam inkluderar båda Hot Night Crash-läget i sina respektive spel. CKY 4 innehåller låten “No Big Deal”, som spelas.

2009 släppte de sitt femte album, med titeln Sparks, som var ett album med coverlåtar. Sahara Hotnights var bandets sjätte studioalbum, som släpptes 2011, samma år som bandmedlemmarna bestämde sig för att gå skilda vägar.

Sahara hotnights wiki
Sahara hotnights wiki

De fyra vännerna från Robertsfors, Maria Andersson, Jennie Asplund, Johanna Asplund och Josephine Forsman, började 1991 som en intern fanklubb för Teenage Mutant Ninja Turtles.

De började dock snabbt fokusera helt på musik och 1992, när de var 11–12 år gamla, hade de förvandlats till Sahara Hotnights.

Namnet valdes ut efter att ha övervägt ett antal olika namnförslag, och det motiverades av ett datorprogram som föreställer en häst i galopp.

En talangtävling kallad Norrans popfestival hölls av tidningen Norra Västerbotten och föreningen Musikfabriken i Skellefte.

När medlemmarna var runt 15 år vann de tävlingen och tog hem prispengarna. De fick en demoinspelning som första pris, vilket ledde till skapandet av den utökade pjäsen (EP) med titeln

“Suits Anyone Fine”, som släpptes i maj 1997. De gav sig ut på en turné som tog dem över hela Sverige och bl.a. en föreställning på bland annat Hultsfredsfestivalen.

Tv-spelet Burnout 3: Takedown, som publicerades av EA Games och gjordes tillgängligt för konsumenter i september 2003, innehåller låten “Hot Night Crash” från albumet Kiss & Tell som en del av sitt soundtrack.

Efter släppet av deras självbetitlade album 2011 tog bandet uppehåll. Succession var Maria Anderssons debutalbum under hennes eget namn, och den släpptes den 29 april 2016.

Den 25 oktober 2021 tillkännagav Sahara Hotnights att de var i färd med att spela in ny musik och att de skulle släppa en första singel den 14 januari 2022. Titeln på singeln var “Reverie”.

På bandets hemsida (landningssida) fanns informationen om att singeln skulle släppas den 18 februari 2022 tillgänglig för läsning den 21 januari 2022.

Samma datum gjordes singeln tillgänglig för allmänheten. Dessutom avslöjades att ett album med titeln “Love in times of low expectations” kommer att göras tillgängligt för köp den 6 maj samma år Bandet flyttar

d närmare indierockkulturen med släppet av deras fjärde album, med titeln What If Leaving Is a Loving Thing.

Bandmedlemmarna började arbeta tillsammans med den oberoende skivproducenten Bjorn Yttling och hade nyligen lanserat sitt eget skivbolag känt som Stand By Your Band,

genom vilket de sedan distribuerade sitt senaste album den 18 april 2007. Debutsingeln, med titeln “Cheek to Cheek,”

debuterade överst på låtlistan den 10 mars och hamnade på tionde plats på singellistan i Sverige. Uppföljningssingeln “Visit to Vienna

“, som innehöll ett framträdande av bandet vid Grammy Awards 2008, släpptes i augusti. 2007 var också året då det var 15 år sedan Sahara Hotnights först träffades.

För att fira detta betydelsefulla tillfälle åkte bandet på en omfattande turné som varade under resten av året.

Även om de har släppt ett antal olika modeller sedan de började, finns det några instrument som sticker ut som särskilda favoriter.

Sahara hotnights wiki
Sahara hotnights wiki

Jennie spelar en Guild S100 Polara, medan Maria spelar gitarrer gjorda av Hagström. Johanna kommer inte att spela något annat än sin betrodda svarta Fender Jazz Bass. Josephine spelar Premier Genista trummor med Sabian cymbaler, som är hennes personliga favoriter.

By sehzuka