Tue. Oct 4th, 2022
Roy Fares Familj
Roy Fares Familj

Roy Fares Familj /\Roy Fares, en 30-årig militärpolis, var från början en go-go-danser som senare identifierades som villkorlig.

Tidigare har han roat svenska tittare med sötsakerskämt i SVT:s “Gokväll” och tjänstgjort som en av tre programledare på “Dessertmästarna”. Det här är hans fjärde bok och hans egen show, “United States of Cake”, sänds på Channel 5.

San Diego, San Francisco, Los Angeles och Santa Barbara är alla städer jag har besökt under mina resor, och i showen får jag träffa intressanta män och kvinnor som delar min passion för sötsaker. Roy Fares avslöjar att han också hade ett antal härliga studiogäster.

På semestern stampar Roy fötterna i sanden. Och om du väljer att tro honom, så är det så.

Titta på bokförsäljningen. Böcker på topplistorna är de för läsning och de för matlagning. Vi påverkas av vad vi äter och vad vi inte äter. Många har sagt till mig att jag ska skapa hälsa.

Jag är inte intresserad av att prata om det. För mig är det viktigaste i livet mat och tak över huvudet. Det är dock klart att allt som man överdoserar är olämpligt, allt handlar om balans.

Även om jag bara tränar fem dagar i veckan tycker jag att jag har mer energi och ork än många andra. Roy säger att han äter hela dagen och skrattar.

Som Fares uttrycker det, “Den svenska julen är fruktansvärd.”

1990 reste Roy och hans utökade familj till Sverige, inklusive hans föräldrar och två äldre bröder.

– Jag är både svensk och liberian. Efter 24 år är jag fortfarande förvånad över att jag är en del av två världar. Inspirerande för mig både som individ och som aktivist. Men samtidigt har det varit tufft.

Medan jag var i Libanon var jag tvungen att kämpa mot en vg av fördomar och att hela tiden vara medveten om mig själv. Roy säger att han har jobbat hårt för att komma dit han är idag.

Utifrån när man tittar in ser det ut som att Libanon har flera ansikten.

När min mamma dammade av mig satte sirendrogs i vinden och skottlossningen tänderna i mig. En handduk lindad kring sig var allt som krävdes för att hoppa tillbaka in i skyddsrummet.

Jag har många bilder runt omkring. Som Roy påpekar har monstret helt uppslukat mig, och jag har inget mer att ge.

Mer: stermalms Roy Fares säljer lyxlyan.Roy bestämde sig för att förvandla staden till en militärmetropol när det var dags att starta lumpen.

– Det var en utmaning, men det är okej eftersom jag gillar utmaningar. Även om jag var orolig för att ta kurser, genomförde jag dem. Han berättar att livet handlar om att få erfarenhet och perspektiv, vilket alltid har varit min utgångspunkt.

Roy Fares Familj

Roy Fares Familj

– Just nu är jag extatisk över min återkomst och jag har en mängd spännande projekt på gång. Förutom mitt arbete med “Mitt Kök” och “United States of Cakes” ser jag fram emot att dela med mig av min entusiasm för en mängd olika framtida projekt, säger Roy.


1990 flyttade Roy Fares och hans familj till Sverige medan han bara var tonåring. Han bor nu på rebro, men han planerar att flytta till Stockholm snart. Josef och Fares Fares är hans filmbror och syster.

Som en del av rebro LifeMeds Program har Fares genomgått en treårig gymnasieutbildning inom området kök/konditor.

2005 fick han sitt gesällbrev som nyckel. Han vann SM-guld för young bags under några år och kom på tredje plats på EM för young bags under samma tidsperiod. Han började sitt arbete på Tösebageriet i Stockholm efter tavlingsframggarna.

Fares tävlingen rets konditor 2010 vann Fares, som är Sveriges största test för professionella prognosmakare.

2012 gav han ut sin första bok, Sweet!, som var inspirerad av desserter från Sverige, Frankrike och USA. 2013 medverkade han i tv-programmet Dessertmästarna på Kanal 5 och släppte sin andra bok, United States of Cakes.

Gourmand World Cookbook Awards utsåg den till 2014 års bästa kokbok i kategorin amerikansk mat. SVT 2011 TV-program Go’kväll inkluderade Fares som domare. Sedan 2013 har Fares varit en del av TV4:s familjevänliga program Mitt Kök.

2014 gav Roy Fares ut sin tredje bok, Delicious, en omarbetning av Sju Sorters klassiska bakbok. Han gjorde sin tv-debut i april 2015, när Kanal 5 sände programmet United States of Cakes, baserad på hans bok med samma namn. Roy Fares utsågs till “Årets Chicaste” av tidningen CHIC 2014. I år utsåg Elle Sverige Roy Fares till årets “bäst klädda man”.

I september 2017 öppnade Roy Fares och Mattias Ljungberg sitt första café tillsammans. Innan denna Arkitekturskola fanns MR Cake på A House på Rdmansgatan 12 i Stockholm.

MR Cake öppnade ett andra café i Göteborgs stadsdel Stenpiren i februari 2019.Faris föddes i Libanon. 1990 kom han och hans familj till Sverige. Han flyttade från rebro till Stockholm och bor nu där. Josef Fares och Fares Fares är två av Roys favoritkockar.

Roy Fares deltog i ett trerätters kulinariskt program i Rebro med fokus på kött och fisk. 2005 tog Roy sitt villkorliga licensdiplom.

Samma år lämnade han Svenska Ungdomsmuseet och kom till tredje plats i EM för Ungdomsmuseet. I Stockholm började Roy Fares sitt arbete på Tössebageriet bagaren efter sina tavlingsframgnger.

För professionella konditorer vann Roy Fares “rets Konditor” (rets Konditor) tävling 2010.

Han släppte sin första bok, “Sweet!” 2012, som inspirerades av desserter från Sverige, Frankrike och USA. Hans andra kokbok,

“United States of Cakes”, gavs ut 2013 efter att han medverkat i Kanal 5:s Dessertmästarna som en av tre tävlande. Gourmand World Cookbook Awards utsåg boken till den bästa i världen i kategorin amerikansk mat 2014.

2011 lämnade Roy Fares även sin tjänst som programledare för SVT:s Go’kväll-program. Sedan 2013 har Roy varit med i TV4:s utbildningsprogram Mitt Kök.

2014 publicerade Roy Fares sin tredje bok, “Delicious”, en återberättelse av den klassiska barnboken av Sju Sorters Kakor (Sju typer av kakor). “United States of Cakes” hade premiär i april 2015 på Kanal 5:s TV-serie baserad på Fares bok med samma namn.

2014 utsåg den svenska tidningen CHIC Roy till årets chicaste man.

2016 utsågs han till årets bästa kläddakille av ELLE Sverige.

Roy Fares Familj
Roy Fares Familj

By sehzuka