Mon. Aug 15th, 2022

Putte Nelsson Familj /\ En professionell pianist, textförfattare, körledare och dirigent från Sverige, Per Fredrick Dawit “Putte” Nelsson föddes i Addis Abeba, Etiopien. Han är känd under sitt artistnamn Putte.

Putte Nelsson Familj
Putte Nelsson Familj

Putte Nelsson växte upp i Umeå och Vetlanda och flyttade till Stockholm 1992.

Han gavs till sina adoptivföräldrar av Roland Nelsson, tidigare direktör på Erikshjalpen, och Gudrun Svensson,

som aldrig var gift. Mellan åren 2000 och 2008 förblev han en aktiv deltagare i det musikaliska kollektivet som kallas Blacknuss.

1996 började Nelsson arbeta som frilansande pianist och keyboardist i en mängd olika miljöer. Han blev snabbt framträdande i musikbranschen efter att ha börjat sin karriär i denna egenskap.

Han är också musikproducent och kompositör, och han var hjärnan bakom låten “Äntligen”, som Fre framförde under Melodifestivalen 2004.

Nelsson har samarbetat med en rad kända svenska musiker, däribland Carola Haggkvist, Jerry Williams, Lisa Nilsson, Eric Gadd, och Dr Alban.

Nelsson har samarbetat med en mängd olika internationella musiker, inklusive Ricky Martin, Mariah Carey, Craig David och Mary J. Blige.

Den roll som kanske gjorde honom mest känd var rollen som lagledare i SVT-produktionen So ska det lata 2006-2010. I september 2006

Nelsson och de andra skådespelarna i So Ska Det Lat fick tv-priset Kristallen för sitt arbete med programmet So Ska Det Lat.

Men 2006 var det tittarna som bestämde sig för att How it Should Should Should Sound skulle bli Årets show.

Programmet har nu vunnit de senaste två åren i rad. Han belönades med Aftonbladets TV-pris för “Sveriges bästa program” i mars 2007.

Detta röstades fram av Aftonbladetreaders och Så ska det låta tävlade mot På spåret och Ett herrans liv.

Nelsson fungerade som dirigent för Robert Gustafssons 25-årsfirande åren 2010–2012.

Dessa år markerade Gustafssons silverjubileum. Över 240 föreställningar av akten sattes upp i hela Sverige på bland annat Rondo i Göteborg, Amiralen i Malmö,

och Cirkus i Stockholm. Putte Nelsson och hans familj har lokaliserat sitt nya hem bara några steg från den bultande kungens kurva i Stockholm.

Det är hit de kommer att ringa hem under överskådlig framtid. Även om Putte då och då försöker göra lite av en röra bland de harmoniserade tonerna,

stafettpinnen för husets nuvarande stil innehas av hustrun Johanna som är inredningsarkitekt.

Vi presenterar familjen Putte Nelsson: – Putte Nelsson och hans familj har flyttat till ett nytt hus i Stockholm,

Putte Nelsson Familj

och det är bekvämt beläget en kort bit från det livliga Kungskurvan-kvarteret….

Varje inspelningssession varade i totalt sex dagar, under vilken tid två program spelades in varje dag.

Därefter deltog de i TV4:s Körlag – 2012 tillsammans med andra körsångare från sin ort.

– Det var hysteriskt i Vetlanda, en kommun som tog det här på allvar och tog grejen, det var underbart kul, det var körfeber i Vetlanda, och det var en kommun som tog det här på allvar och tog grejen på allvar.

Efter det övergick det till mer TV4 i form av Postkodmiljonären, där han delar ut betydande priser på produktionslinjen.
– Eftersom jag har så mycket pengar till mitt förfogande vet jag inte hur jag bäst ska använda dem.

Putte Nelsson besökte P4 Jönköping idag och förhördes av Hasse Pettersson under hela vistelsen.

Petra Staaff, som växte upp i Vetlanda med en helt annan värdegrund än Putte Nelssons kassaskåp i Vetlanda, var också med i inspelningsstudion.

Putte fortsatte sin musikutbildning genom att skriva in sig på en folkhögskola i Stockholm några år efter att han tagit examen från sin tidigare institution.

Strax efter det landade han, Cyndee Peters och Svante Thuresson alla sin första “professionella musikspelning”.

Efter det hölls ett soulframträdande på Hamburgs börs, och sedan gav sig en gospelkör känd som Credokoren ut på en turné i USA.

Sedan fick han ett telefonsamtal som gjorde ett bestående intryck på honom.

Efter att jag kommit tillbaka från utflykten låg det ett meddelande som väntade på mig på telefonsvararen. Den frågade mig om jag skulle vara intresserad av att åka på en annan resa med Titiyo.

Eftersom du inte var i besittning av din telefon vid tillfället skickades meddelandet till din telefonsvarare istället.

Putte Nelsson Familj
Putte Nelsson Familj

Och det var bara normalt för mig att ha den önskan till att börja med. Det var mitt första betydande drag in i musikens rike,och sedan dess har det helt enkelt fortsatt att gå i den riktningen.

By sehzuka