Mon. Oct 3rd, 2022

Ponsiluoma Sjuk /\ Nästa stopp på världscupen i skidskytte är i Annecy som ligger i Frankrike. Det är de sista tävlingarna som kommer att äga rum innan jul och de börjar i eftermiddag med damsprinten.

Ponsiluoma Sjuk
Ponsiluoma Sjuk

Det dröjer först imorgon fredag ​​innan herrarna deltar och även då kommer sprinten stå på schemat; men innan dess har Martin Ponsiluoma haft vissa svårigheter.

När vi först anlände upplevde jag en natt som visade sig vara en av de värsta i mitt liv. Både en temperatur och en illamående.

Efter det fick jag inte en god natts sömn, och jag kände mig utmattad hela nästa dag. Ponsiluoma sa till SVT att det sedan dess har känts bra, även om kroppen inte är i speciellt fantastisk form.

Detta är dock inte den enda hälsofrågan som plågat det svenska skidskyttelandslaget. Redan i samband med inledningen av säsongen i Östersund var Malte Stefansson förkyld och kunde inte tävla.

Och veckan innan var det Jesper Nelins tur när han råkade ut för en pinsam olycka i Hochfilzen och missade alla tävlingar där.

Alla var klara med dagens träning och man räknar med att alla ska delta i morgondagens lopp, även om Peppe Femling har känt sig bakfull.

När det gäller sjukdomen sa landslagstränaren Johannes Lukas:

Jesper är på bättre humör och har varit på gymmet både igår och idag. Peppe kom ner lite förkyld i Hochfilzen,

men han tränade trots allt både dagen innan och idag. Lukas rapporterar att Martin avslutade det enklare passet idag.

Antalet sjuka skidskyttar fortsätter att öka.Martin Ponsiluoma är det senaste offret som hittats. Inför fredagens lopp rapporterar han att hans ben känns väldigt ur funktion.

Under den senaste veckan har det svenska herrlaget använt det som sjukhus.

Sedan söndagens stafett har Peppe Femling “känner sig tight”, och nu är Martin Ponsiluoma också ris. Jesper .

Nelin har precis kommit tillbaka till jobbet efter att ha tillbringat en vecka i sängen med en förkylning, och Martin Ponsiluoma är också ris.

Alla var med på den förberedande träningen som gick idag och räknar med att de ska kunna tävla i sprinten som går av stapeln imorgon i Annecy-Le Grand Bornand.

Ponsiluoma Sjuk
Ponsiluoma Sjuk

Även om torsdagen inleder skidskytte-VM i Östersund har Sverige redan ställts inför vissa svårigheter.

På grund av sin sjukdom kommer Martin Ponsiluoma sannolikt inte att kunna tävla i herrarnas sprint i helgen.

Antibiotika ordineras till honom för att behandla hans smärtsamma halsont. Enligt landslagets kapten, Wolfgang Pichler, som pratat med SVT, är det ganska osannolikt att han ställer upp i sprinten på lördag.

I år har Ponsiluoma sett en betydande mängd framgångar, vilket framgår av det faktum att de slutade på tredje plats i världscupturneringen som hölls i Nove Mesto.

Tidigare var det mer av en berg-och-dalbana-effekt på åkturen, men nu har det blivit mer av en stadig lutning. Följaktligen har mitt självförtroende ökat.

Det är oerhört uppmuntrande att veta att det är möjligt, sa den 23-årige idrottaren till TT i veckan. I år har jag haft en jämnare nivå, och tredjeplatsen visar ändå att man kan vara där när allt stämmer.

Den kommande torsdagen inleds skidskytte-VM i Östersund och Sverige har redan ställts inför en del problem. För på grund av sin sjukdom kommer Martin Ponsiluoma sannolikt att missa herrarnas sprint.

I år har Ponsiluoma, som är bosatt i Östersund, sett ett betydande genombrott, vilket framgår av hans tredjeplats i världscupturneringen i Nove Mesto.

Enligt landslagets kapten, Wolfgang Pichler, tror han inte att idrottaren är kapabel att tävla i sprinten.

Den här säsongen, tidigare i världscuptävlingen, var Martin Ponsiluoma med i herrtruppen som vann stafetttävlingen på ett oväntat sätt.

Efter att ha uppnått den framgången fortsatte han att överraska även sig själv genom att sluta trea i det sista racet före jul, som ägde rum i Nove Mesto.

Ponsiluoma Sjuk

Han är dock inte med i den tyska versionen av Oberhof. Till följd av Ponsiluomas sjukdom har Mattias Nilsson, landslagstränare, beslutat att ersätta honom med Simon Hallström.

Åtgärder vidtogs dock av den nationella truppen för att minska sannolikheten för att sjukdomen skulle sprida sig ytterligare.

För att få plats åt Martin flyttade jag ut ur rummet och in i korridoren. Lukas sa till SVT att vi nu har problemet under kontroll eftersom vi lever med vallarna.

Varenda svensk skidåkare som testades för corona kom negativt.Förväntningarna är dock inte särskilt höga. I alla fall inte enligt Ponsiluoma.

Jag tror inte att det kommer att bli ett toppresultat, men jag hoppas på en tillfredsställande prestation i turneringen. Enligt h

är kommentarer till SVT Sport, kroppen är svår, och benen verkar riktigt dysfunktionella.I början av denna vecka mådde Ponsilouma illa.

När vi först anlände upplevde jag en natt som visade sig vara en av de värsta i mitt liv. Både en temperatur och en illamående.

Efter det fick jag inte en god natts sömn, och jag kände mig utmattad hela nästa dag. Sedan har det varit behagligt, även om kroppen inte är i särskilt utmärkt form.

På grund av sjukdomen har landslagstränaren Johannes Lukas blivit omplacerad till vägglaget. Detta beslut fattades för hans eget skydd.

För att få plats åt Martin flyttade jag ut ur rummet och in i korridoren. Lukas hävdar att vi framgångsrikt har löst problemet genom att slå oss ner bland vallarna.

Trovärdighet och objektivitet är grundpelarna som vår journalistik är uppbyggd kring. Sveriges Radio är politiskt, religiöst, ekonomiskt och ekonomiskt självständig, samt oberoende av statliga och kommersiella särintressen.

Vinsten mot Schweiz tjänade Sverige på tack vare Hanna Bennisons första mål för landslaget. I matchen mot Portugal på söndag räcker det med oavgjort för att gå till kvartsfinal. Det svenska spelet lämnar dock inte så mycket avtryck.

December var månaden då skidskyttepubliken väntade på att Hanna Oberg eller Sebastian Samuelsson skulle ta sin karriärs första individuella pall i världscupen.

Han hade tidigare fungerat som lagkamrat.Bara några dagar efter att han kom med i laget slutade Martin Ponsiluoma trea i Nove Mesto-loppet.

Ponsiluoma är hemmasjuk inför VM i Östersund som inleds på torsdag och han har ännu inte flyttat in i det gemensamma boendet som landslaget i VM ska ha.

Antibiotika har skrivits ut till den 23-årige mannen eftersom han har ont i halsen och är förkyld.

– Han blev dålig i söndags, men det var lite bättre idag (tisdag), så han var fortfarande ganska optimistisk att det går åt rätt håll, säger Sveriges landslagstränare Mattias Nilsson som mer eller mindre beräknande. Sveriges tvåa från första VM-veckan. “Han blev dålig i söndags”

Ponsiluoma var planerad att tävla i både sprinten och den potentiella jaktstarten den kommande helgen.

Även om han börjar sin träning på torsdag kommer det att bli en kamp, ​​enligt Nilsson, och det vet vi inte säkert förrän de följande dagarna.

Det verkar väntat att svenska hanarna Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin kommer att tävla i mixstafetten som går av stapeln på torsdag innan solotävlingen på helgen.

Ponsiluoma Sjuk
Ponsiluoma Sjuk

By sehzuka