Tue. Oct 4th, 2022

Petter föräldrar /\ Petter gick på Södra Latins gymnasium och studerade sedan konstvetenskap vid Uppsala universitet, där han var medlem i Stockholms Nation. Han fortsatte sin karriär som soloartist efter att ha hört surret om hiphopgruppen Sherlock i början av 1990-talet. Singlarna “Mikrofonkt” och “Vinden har vänt” ingick i det efterföljande “Genombrottet”. Han har nu släppt två samlingsalbum och åtta fullängdare sedan dess. Petter har varit kraften bakom en rad webbprojekt, många av dem i samarbete med bandet Natural Bond.

Många av hans verk fokuserar på Petter själv och beskriver hans barndom, familjeliv och professionella ansträngningar. Han samarbetade med den finska hiphopgruppen Fintelligens på deras singel “Stockholm-Helsingfors”, som toppade den finska singellistan tre på varandra följande veckor i augusti och september år 2000. Petter fick den neuropsykiatriska diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder i februari 2011, som han diskuterar i sin låt “Krafter.” Efter att ha förlorat sin mamma för ett drygt år sedan har även Petter Alexis Askergren, 42, förlorat sin pappa.

Fakta och bio om Petter föräldrar

  • Han är den dyslektiker som har blivit en av Sveriges främsta artister tack vare lite högkvalitativ lyrik.
  • Hemligheten som driver Petters framgång och intensiteten i hans arbete är något som ingen, inte ens Petter, är medveten om.
  • Hiphopstjärnan öppnar upp om sin kamp med uppmärksamhetsstörning och hyperaktivitet för första gången.
  • Dagen han får reda på sin diagnos träffar Jan Gradvall från Caféet honom.
  • Tiden då Petters mamma körde brandbilen var den mest spännande i hans barndom.
  • När larmet gick kunde Petter ta sig ur sängen och i uniform lika snabbt som en brandman.
  • Enligt Petter “dyrkade jag det”.
  • Jag var bekant med proceduren och tog det som ett personligt mål att göra det så snabbt som möjligt.
  • Som vuxen har jag också börjat köra brandmannen.


Det är så jag måste strukturera min dag för att ge mig själv en chans att lyckas.Ge eller ta fem minuter, tio minuter eller så lång tid det tar.Alla mina dagar är uppbyggda på detta sätt.En morgon i februari stötte jag på Petter när han lämnade den mentala jour- och polikliniken i Katarinahuset på Tideliusgatan iStockholm på grund av hans rutin med en brandman.Den andra regeln är att han inte får bära några av sina sneakers utanför lådan.


Så han har en hel vägg tillägnad skokartonger hemma.Det tredje är att han aldrig får stänga av sin telefon innan en konsert förrän musiken börjar.När Petter lämnar Katarinahuset är det en trist, kylig morgon.Drygt ett halvår har gått sedan han första gången bestämde sig för att ta kontakt med receptionen.Det blev flera besök för konsultationer och undersökningar, men i morse fick han resultatet skriftligt.Nu, tillägger han, är det färdigt.Petter Alexis Askergren fick diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) den 25 maj 1974. Attention Deficit Hyperactivity Disorder förkortas vanligtvis till “ADHD”.


Många använder termen “ADHD” utan att förstå att det syftar på en allvarlig neuropsykiatrisk störning som kan få långvariga konsekvenser.Hyperaktivitet och oförmåga att fokusera är kännetecken.Andra vanliga tecken inkluderar en eftersläpning i utvecklingen av tal och språk, ett snabbt ilskeutbrott, en oförmåga att kontrollera sina känslor, ett överflöd av känslighet och ett allvarligt fall av ångest eller förtvivlan.Medan han navigerar i Södertrafiken i sin svarta bil, säger Sveriges mest kända rappare: “Framför allt känner jag mig verkligen avslappnad.


”Petter Askergren, med ett flin på läpparna, går genom Mosebacke Torg iförd ett par knallrosa flipflops.
Tjugo år och två hem och en paradlägenhet och fem barn har gått sedan “My Sixth Sense.”Både det första albumet och dess uppföljning, “Banana Republic”, blev oväntat populärt mycket snart.
Under loppet av två år i rad vid Grammisgalan vann Petter totalt fyra priser, inklusive ett för “bästa pop/rock”-framträdande.Under dagarna innan var hiphop en egen genre.

Petter föräldrar

By sehzuka