Tue. Oct 4th, 2022

Petra Nordlund Sjuk /\ Petra Iréne Nordlund McGahan är en svensk journalist och nyhetspresentatör. Hon är född och uppvuxen i Boden i Overlule socken i Norrbottens län.

Petra Nordlund Sjuk
Petra Nordlund Sjuk

Hon har aldrig varit gift. Barndomen tillbringade hon i Svartbjörnsbyn, som ligger utanför Boden.

Petra Nordlund McGahan är en välbekant syn för alla som tittar på TV4-program.

Hon tillbringade en betydande tid på Nyhetsmorgon som programledare och fungerade som ankare för kanalens nyhetsprogram vid den tiden.

Däremot flyttade hon till England med sin man Peter McGahan för några år sedan och övergav sitt liv i Sverige där hon hade bott permanent.

I en intervju med Expressen sa Petra “Här irrar jag i hemmet, det är ganska mycket med skolor och saker.”

Den åtalade personen sågs dock aldrig i rätten.

Efter trettio minuter tog Tingsrätten i Stockholm telefonkontakt med den tilltalade. Han hade rest ända upp till Norrland till sitt hus.– Jag har mått illa, sa han.

Petra Nordlund sa att hon lider mycket och att hon har tagit allt som gärningsmannen har gjort mot henne på ett negativt sätt när hon lämnade rättssalen.

Jag hade intrycket att domstolen skulle gå vidare med rättegången även utan honom. Om det hade hänt skulle allt vara klart vid det här laget.

Han skrev följande på sin blogg den 4 januari föregående år: “… om jag hade lite pengar för en biljett skulle jag resa dit till Stockholm, det vill säga, och om jag skulle märka att någon ens tittar på dig, då skulle jag mörda dig.”

Cirka 10 av mejlen har granskats av Aftonbladet. Petra Nordlund tycks vara föremål för mannens tillbedjan.

I sina skrifter diskuterar han sexualitet och hävdar att Petra är Eva och han är Adam. Om Petra inte är hans hustru för resten av livet kommer “blod att flöda” en gång till.

Till sist fick Petra Nordlund kontakt med säkerhetspersonalen på TV 4, och de gjorde en anmälan till polisen.

Men trots att myndigheterna kan visa att mannens e-postadress är källan till meddelandena, hävdar han att han inte var avsändaren.

TV4-profilen Petra Nordlund McGahan syntes ofta i tv, både i rollen som nyhetsankare och i programmet Nyhetsmorgon.

Men 2018, efter över tjugo års arbete på kanalen, tog hon beslutet att sluta permanent för att utöva andra möjligheter. Därefter har hon setts göra en mängd olika uppgifter, bland annat att presentera på Brottscentralen.

Petra Nordlund Sjuk

Medan Petra var bosatt i Nyhetsmorgon samarbetade hon i projekt med en rad personer, bland annat Malou von Sivers och Bengt Magnusson.

När Malou von Sivers gick på mammaledighet fick jag frågan om jag skulle vara villig att fylla i för henne medan hon var borta.

Som ankare för nyhetsprogrammet Nyhetsmorgon delade Bengt Magnusson och jag på ett kontor under ett antal produktiva år.

Det var väldigt roligt, men också mycket ansträngning för att få allt klart. Till skillnad från idag fick vi göra allt, inklusive soffan och nyhetssändningarna, fem dagar i veckan.

Jag var tvungen att vakna kvart över tre alla dagar i veckan för att kunna delta i både intervjuerna och sändningarna. Petra berättade i en intervju med NSD att hon började gå till Nyheterna på kvällarna oftare allt eftersom.

Petra är gift med Peter McGahan, en bankir, och paret delar vårdnaden om sina tre barn: Fred, Björn och Anders.

Dessutom har hon två extra barn som heter Henry och Julien. Det har gått flera år sedan familjen flyttade till England och att bo med barnen kräver mycket tid.

Trots detta bor hon fortfarande i en lägenhet i Stockholm och har ett hemmakontor i Sverige där hon arbetar till vardags.

Förutom att gå med i TV4 har hon även varit värd för studioprogrammet Brottscentralen för Expressen, vilket var en roll som hon tyckte var ganska rolig.

Efter Nyhetsmorgon utfärdas en varning om Lasse Bengtssons försvinnande.

Fortsätt läsa – Fram till för drygt två år sedan arbetade jag en del för TV4, bland annat i Nyhetsmorgon och i Nyheterna.

Petra Nordlund Sjuk
Petra Nordlund Sjuk

Petra Nordlund säger att hon kommer lägga ner några timmar till på TV4 innan året är slut, trots att hon har jobbat mer sällan den senaste tiden. Hon planerar också att öka den tid hon lägger ner på att arbeta i framtiden.

By sehzuka