Tue. Sep 27th, 2022

Pär Lernström Pappa /\ Det har gått 10 år sedan Par Lernström, nu 41 år gammal, var programledare för det populära programmet “Idol” på TV4, som precis har inlett sina sedvanliga livefinaler på fredagar.

Pär Lernström Pappa
Pär Lernström Pappa

Å andra sidan är inte allt som det brukar på ett mer intimt plan.

Den hjärtskärande förlusten av Par Lernströms far, som hade kämpat mot cancer, inträffade under våren.

Enligt Lernström, som är gift med Linda Ohrn och har två döttrar med henne, Bibi, som är nio, och Loa, som är fyra, var faderns bortgång den första betydande förlusten som familjen upplevde.

Dessutom diskuterar han sista gången han såg sin far i den här världen. Alla var medvetna om att det inte fanns något botemedel mot cancer.

Föraren skulle tappa kontrollen över fordonet och köra det nerför klippan. På motorvägen var frågan hur mycket hastighetsminskning man kunde uppnå.

Efter det var det mer åt det här hållet: ett år, två år eller kanske till och med tre.

Det var bara en fråga om när och hur utmanande den tidsperioden skulle vara för honom och alla andra i hans närmiljö.

Lernström säger, “Och det var hemskt för honom, eftersom han fick utstå många terapier som i slutändan inte gav någonting.”

Lernström uppger att hans familj är kristen och att de är medlemmar i pingströrelsen.

Han karakteriserar också sin barndom som “idyllisk” och tillägger att han växte upp utanför Strangnas.

När Lernström var 12 år slutade hans pappa sitt jobb och flyttade ut eftersom han träffade någon annan. Lernström såg aldrig sin far igen efter det.

Svenska folket har en stark samhörighet med programledaren Par Lernström och han åtnjuter en stor popularitet bland dem.

Eftersom han har varit med i så många anmärkningsvärda shower är vi vana vid hans humoristiska upptåg.

Du har också chansen att observera hans lite mer känsliga aspekter då och då.

Och lyssnarna fick en glimt av den sidan av honom i måndags när han var i Titti Schultz studio för P4 Extra och Titti ställde en fråga som får anses vara känslig.

Pär Lernström Pappa

Hon tar upp frågan: “Jag vet att du förlorade din pappa för några veckor sedan; hur känner du dig i sorg?” inom ramen för programmet.

Hon vidtar försiktighetsåtgärder för att säkerställa att han inte skulle behöva avslöja om det är överdrivet tungt eller inte. Men han trodde att det var OK hur det kändes.

De första 10 åren, när livet fortfarande var roligt, när de bodde i paradiset, på landet, med kyrkan och Bibeln som sina primära inspirationskällor och vägledning.

Men redan då hade den unge Par en smygande misstanke om att något inte stod rätt till.

Men genom åren skapade pappas impulsivitet, hans humörsvängningar och hans oförmåga att behålla pengar bara kaos och osäkerhet., kaos och svek.

Visst, pappa var rolig – förr när han kunde bjuda på en flyttkartong med choklad mitt i natten eller plötsligt bygga en gigantisk tågbana åt sin son – men med åren skapade pappas oförmåga att behålla pengar bara kaos och osäkerhet.

Under mars månad 2021, medan han arbetade med produktionen av tv-programmet Talang för TV4, fick Par Lernström besked om att hans far hade gått bort.

Hans syster Lisa, som befann sig 80 kilometer bort vid den tiden, hade ringt honom.

Jag kan se på ljudet av hennes röst exakt vad som har hänt. Det som bara var en fråga om när det kommer att ske. Enligt Par i Sommar i P1 har pappa gått bort.

Trots att det vi alla, på vårt egenartade sätt, har väntat på nu har hänt, känner jag mig inte redo.

Plötsligt finner jag mig själv att stå här som en person som har upplevt en förälders död. Pappa är borta för alltid.

Sedan Par Lernstroms pappa fick diagnosen lungcancer 2019 blev värden rädd.

Ska de nu försonas, när faderns framtidsutsikter är så dåliga att det snarare handlar om när än om han skulle dö av sjukdomen?

Efter att ha återupptagit kommunikationen med sin far så att hans dotter Bibi skulle få en farfar, blir Lernström gravid med sitt andra barn, en pojke som heter Loa, innan hans far gick bort våren 2021.

De överöser ständigt varandra med uttryck för tillgivenhet för varandra.

Jag läste Bibis korta men innerliga hyllningar till hennes morfar, samt min pappas sms.

Pär Lernström Pappa
Pär Lernström Pappa

Dessa är uttryck för min kärlek och beundran för min dotter. Saker som han aldrig nämnde för mig personligen.Däremot får jag intrycket att replikerna är riktade mot oss två.

By sehzuka