Tue. Oct 4th, 2022

Nova Luther Familj /\

Så fort Nora fick reda på att hon hade nått kvalveckan blev hon omedelbart befordrad till en av domarnas toppval, vilket ökade hennes ställning ytterligare.

Nova Luther Familj
Nova Luther Familj

Därefter gjorde hon gång på gång imponerande framträdanden och sjöng sånger som gjorde ett positivt intryck på både juryn och publiken.

Auditionsveckan för nästa säsong av Idol har börjat. I slutet av veckan hade fansen möjlighet att lägga sin röst på de åtta kandidaterna som går vidare till nästa omgång.

Detta är dock inte slutet på historien. Idoljuryn, som i år består av Anders Bagge, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Nikki Amini, har fortfarande en viss auktoritet.

Juryn hade inget annat val än att skriva in fyra jokertecken i tävlingen, men baserat på resultaten från kvaltävlingarna kunde de inte avgöra vilka

som skulle gå vidare till finalen på fredag. Dessa ges till idolerna som enligt juryns mening borde ha gått vidare i tävlingen men inte fått tillräckligt med röster från publiken.

Efter att programmet sändes i måndags stod det klart att stridspiloten Niklas Hultberg, 31, och Monkey Hagström, 21, skulle gå vidare i tävlingen.

Dagen efter tävlade tjejerna mot varandra och 22-åriga Nadja Holm och domarfavoriten Nova Luther sjöng sig in i kvalfinalen.

Domarna tyckte inte att Novas framförande av Alicia Keys-låten “Girl on Fire” var det bästa möjliga låtvalet för henne. Ändå lyckades Nova vinna publiken!

När första omgången är över är Nova Luther, den yngsta tävlande, utslagen från turneringen.

Det är klart att det finns en tomhet i mitt hjärta. Men jag gillar hur det får mig att känna. Genom allt detta har jag utvecklats mycket vidare. Det finns inget jag skulle vilja ändra på.

“Jag kunde inte vara mer entusiastisk”, säger Nova Luther efter omröstningen.

Panelen beslutade att Luther skulle sjunga låten “Blow your mind” som en del av kvällens firande. Efter föreställningen uttryckte de dock att de inte var helt nöjda med sin insats.

Efter händelsen sa Kishti Tomita: “Något saknades.”

Det tar totalt sju sekunder. max 10. Därefter skrattade Anders Bagge rejält och Kishti Tomitas ögon började fyllas av tårar.

Familjen Nova Luther

Kort därefter börjar Anders Bagge titta ut med händerna och bete sig som en femåring som ser fram emot sin födelsedag.

Efter refrängen slår han näven i bordet och skriker: “Jag kan inte hålla på…fan vad fantastisk du är.”

TV4 sände det första avsnittet av den pågående säsongen av “Idol” på måndagskvällen. Det var länge sedan den knepiga flirtjuryn kom upp tomhänt med sin tolkning av Alicia Keys

“If I Ain’t Got You”, och den som juryn pratar om är Nova Luther, som då var 15 år och från Stockholm.

På grund av att några av de tävlande var inlagda på sjukhus med coronaviruset, spelades fredagens finaler delvis in i de tävlandes separata hotellrum.

Nova Luther är å sin sida en av de lyckliga som lyckades besegra sjukdomen. Domarna hade ingen positiv uppfattning om Nova Luthers prestation,

och hon var en av dem som befordrades till kvalvecka direkt efter sin audition.

Även om hon precis har ansökt till den pågående säsongen, känner hon ingen ånger över sitt beslut.

Jag har hävdat mig och jag är på gott humör. Om det hade gått så här, till exempel de som ville sjunga för domarna,

fick vänta mycket fler timmar än vad de faktiskt behövde. Hon hävdar att även om det är olyckligt att det inte är en särskilt stor publik.

det kan finnas, men det kan vara till min fördel att vänja mig vid en mindre publik i hopp om att den så småningom kommer att växa sig större och fler.

Nova Luther tillbringade sin barndom i Stockholm och bor numera i Malarhojden med sin mamma och lillebror, som båda hjälpte till med auditions, och sin pappa, som också var musiker.

Det är något vi båda är intresserade av och han har aldrig missat ett avsnitt. Hon hävdar att han brukade vara med i ett afroband och har gjort musik hela sitt liv.

När man är 16 år och hemifrån för första gången på länge är det naturligt att ha hemlängtan till sin familj. Nova Luther verkar dock ha få problem med hemlängtan.

Nova Luther Familj
Nova Luther Familj

Jag kunde gå hem när jag blev tillfrågad eftersom jag var på en positi

By sehzuka