Mon. Oct 3rd, 2022

Nina Söderquist Familj /\ Hon hade en ledande roll i en musikal som spelades i London. Blev skjuten i Afghanistan. Dessutom vann en tävling i Sverige.

Nina Söderquist Familj
Nina Söderquist Familj

Men den viktigaste händelsen i Nina Soderquists liv var något som ägde rum i hennes eget hus för över ett år sedan…

Nina började sin karriär med att sjunga bakgrundssång på Wallmans salonger och med att arbeta som körsångertjej för ett antal av Sveriges mest framgångsrika skivartister.

Den 2 februari 2008 korades Soderquist till vinnare av den svenska talangtävlingen West End Star, som sändes i TV3. Hon triumferade i tävlingen och belönades med huvuddelen av “Lady of the Lake” i produktionen av musikalen Spamalot som sattes upp i Londons West End.

I juli samma år, efter att Soderquist hade återvänt till Sverige efter att ha tagit en paus från att uppträda på Londons scen en stund, uppträdde hon i det välkända tv-programmet.

i Sverige som kallas Allsng p Skansen. Hon blev tillfrågad av BBC om hon skulle vara intresserad av att tävla i Storbritanniens uttagningsevenemang för Eurovision, men hon tackade nej till inbjudan.

Nina gick in i Melodifestivalen 2009, det svenska förvalsprogrammet för Eurovision, i februari 2009 med avsikten att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2009, som hölls i Moskva, Ryssland.

Hon gav den första prestationen av sin semifinal, men hamnade ändå på femte plats, vilket gjorde att hon inte kvalificerade sig till finalen eller andra chansen.

Sedan dess har hon skrivit låtar till ett album som är planerat att ges ut någon gång runt augusti månad. Hon har också sagt att hon är intresserad av att vara med i Melodifestivalen ännu en gång.

När produktionen av Spamalot debuterade i Malmö den 24 september 2010, spelade Nina återigen rollen som Damen vid sjön. Den här gången gjorde hon det dock på svenska.

Jag har ägnat mycket tid åt att fundera över detta ämne. Jag är en tjej som älskar rockmusik, men jag vill gå vidare från den. Däremot har rockmusiken svårt att slå igenom i Sveriges radio.

Jag har gjort flera försök att modifiera min stil och skapa musik som lämpar sig för radiospel, men jag kan inte skaka känslan av att jag behöver sätta ut något mer rockorienterat.

Nu när jag tänker på det finns det en möjlighet att den kan bli sliten eller gå sönder. Jag har lagt upp en lista över några av de bästa rockförebilderna jag kan tänka mig, inklusive band som Europé,

Nina Söderquist Familj

Sabbaton och Scorpions. Jag gör mig redo att släppa en ny låt. Jag lade mycket kraft på projektet. Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer en låt att göras tillgänglig för nedladdning.

Då blir det rock, det är helt klart. Punkt. På grund av att jag är radiovärd för Rockklassiker kommer det att bli en betydande mängd rockspel både på jobbet och hemma.

Men utöver det en mängd andra musikgenrer, allt från rock till klassiskt. Även om det här mer är en dagsform, är rocken ständigt där hos oss.

– Det var bara en dimma som täckte allt. Fungerar den? Om jag inte dör, kommer jag att kunna få barn? Otydligheten var utmanande. Jag är en fighter på samma gång, din jävla idiot.

När jag såg meddelandet fick jag intrycket att det omöjligen kunde vara så. Jag kommer inte att dö. Nina säger att hon kan se sig själv agera på ett sätt som var outhärdligt för andra runt omkring henne, men hon tänkte bara på att bli bättre.

Idag betalar “Spamalot” för att du ska bo i en fin lägenhet, som du flyttade in i igår. Du får drömlönen, jobbar drömjobbet och hyllas som en genuin kändis. Fortfarande avgå?

Ja, men jag har en känsla av att det kommer att bli likadant med den efterföljande produktionen också, vad gäller boende och andra relaterade frågor.

Det är förmodligen det minsta av dina bekymmer just nu. Det verkar för mig att jag nu förstår “Spamalot” i sin helhet. I höst är det dags att gå vidare till andra spännande aktiviteter som har väntat på dig.

Är du fortfarande tillsammans med den partner du hade under våren förra året, när du uppträdde i “West End star?”

Ja det är jag. Så oturligt! Även om vi inte får träffa varandra så ofta, gör han det till en poäng att besöka London när han kan.

Det är uppenbart att det är en utmaning och mycket ansträngning, men att uppnå detta mål är inte omöjligt. Jag är mottagare av många välsignelser.

Jag brukade sjöng opera när jag var med i rollerna i “West End Stars”. Att försöka låta något sådant var det svåraste jag någonsin har behövt åstadkomma i hela mitt liv.

Det är en helt annan sak, och för det mesta sjunger jag den inte ens. Det är utmanande för mig att sjunga hits och disco eftersom musiken inte verkar naturlig för min kropp.

Nina Söderquist Familj
Nina Söderquist Familj

Det är inte riktigt jag som gör det. Där är det lite svårt för mig att lokalisera känslan. Jag dras mer till soul-, blues- och rockmusik eftersom dessa genrer alla har en känsla av tur och känslor i kroppen, allt som

By sehzuka