Tue. Oct 4th, 2022

Nanne Grönvall Svensktoppen /\ Låten “Hold on to me”, som skrevs tillsammans av Ingela Forsman och Nanne Gronvall, sjöngs av den sistnämnda som ett bidrag till tävlingen för 2005 års svenska Melodifestivalen.

Nanne Grönvall Svensktoppen
Nanne Grönvall Svensktoppen

Låten utropades till vinnare av en speciellt konstruerad jokertävling mot slutet av 2004, under vilken tid väldigt få kvinnliga kompositörer skickade in låtar för övervägande i tävlingen.

Den 5 mars 2005 framfördes låten för första gången inför den svenska publiken under den fjärde årliga tävlingen Melodifestivalen, som ägde rum i Tipshallen i Växjö.

Efter att ha tagit förstaplatsen i tävlingen avancerade låten direkt till mästerskapsomgången på Globen i Stockholm en vecka senare.

Publiken uttryckte sitt godkännande av låten, som fortsatte att bli den bästa utmanaren att ta hem pokalen.

Efter att omröstningen var klar fick låten Hold on to me flest röster från tv-tittarna; ändå valde jurygrupperna .

Martin Stenmarck och låten Las Vegas till vinnare. Vänta, jag kom på andra plats totalt, och jag var bara tre poäng efter vinnaren.

Låten, å andra sidan, tog sin hämnd i skivförsäljningen, och inom tre veckor efter att den släpptes på återförsäljarna hade den tagit sig till toppen av listorna.

Låten nådde etta på singelförsäljningslistan i Sverige under totalt två veckor, under vilka den var etta i totalt 32 veckor, med sin senaste framträdande där den 22 december 2005.

På Svensktoppen kom låten debuterade den 3 april 2005 och sköt omedelbart till topplaceringen. Den låg kvar på kartan .

i totalt 36 veckor tills den gjorde sitt sista framträdande den 4 december 2005; den rankades som den tredje mest framgångsrika låten som dök upp på listan 2005.

Bland veckans nykomlingar finns ytterligare en svensk topptalang som nu också är aktiv i tv-branschen och som nu är med. En låt som, med Stenmarcks ord, skiljer sig lite från bandets typiska sound.

Den här låten är lite mer optimistisk än de flesta av mina andra låtar, som ofta är lite mer avslappnade.

Skådespelerskan, som de flesta av oss knyter an till film-, teater- och tv-världen, är den som utmanar Stenmarck.

Nanne Grönvall Svensktoppen

Lisa kan hävda att hon har arbetat med regissörer som Ingmar Bergman, Stephen Spielberg och Colin Nutley utöver sina år på Dramaten och senast på Riksteatern.

Hennes jazzbekanta är dock medvetna om att hon även är skicklig på att sjunga jazz och spela altsax. Lisa Werlinder är medveten om den senaste versionen av låten.

Resterande placeringar på listan är följande: Tove Styrke flyttade upp till femte plats, Veronica Maggio flyttade ner till sjätte plats, Winnerback och Miss Li stannade på åttonde plats och Swingfly flyttade ner till tionde plats.

Musikern kommer att framföra “Jealous” ännu en gång, men den här gången blir det på italienska och det sker under ett av mellanspelen.

Hon är klädd i helsvart, inklusive en svart kappa som rinner bakom henne, precis som hon gjorde 1998. Det är dock ett plagg som är ganska likt det som bars tidigare.

Dessutom kommer Jessica Andersson och Nano att sjunga några av sina äldre Mello-låtar på italienska. Detta beror på att årets Eurovision-tävling kommer att äga rum i Italien.

.En betydande förändring av människors mentalitet förväntas i ljuset av den samtidiga förekomsten av inflation,

krig i Europa och klimatfrågan. Den markerar avslutningen på trenden med vit inredning och kan karakteriseras som tillbakadragen och nostalgisk.

Jealous är en poplåt som är skriven av Nanne Gronvall och Peter Gronvall, som är ett gift par. Nanne Gronvall är den som framför låten.

Låten deltog i tävlingen för Melodifestivalen 1998, och den slutade på fjärde plats i den tävlingen. När Nanne Gronvall sjöng sången gjorde hon det klädd i en kostym som innehöll bland annat en syrenperuk och ett högtidligt uttryck.

Den fick högsta möjliga placering, nummer sex, på försäljningslistan för singlar i Sverige, och den stannade på topp 60 i totalt 18 veckor.

Låten tillbringade 13 veckor på Svensktoppen mellan datumen 18 april och 11 juli 1998, under vilken tid den nådde placeringen som näst bäst där som bäst.

Under andra omgången av tävlingen i 2009 års Dansbandskampen spelades låten av Spootlajtz medan Nanne Gronvall var kvällens ämne. Tävlingen hölls i Sverige.

Nanne Grönvall Svensktoppen
Nanne Grönvall Svensktoppen

Nannes debutsoloalbum, med titeln Cirkus Homo Sapiens och släpptes 1998, hade låten “Jealousy” som ett av sina spår.

By sehzuka