Tue. Oct 4th, 2022

Monica Törnell Sjuk /\ Monica Kristina Ingeborg Tornell är en svensk sångerska och kompositör. Hon är född i Trono socken i Halsingland, som ligger i Gävleborgs län.

Monica Törnell Sjuk
Monica Törnell Sjuk

Efter att ha hittats av Cornelis Vreeswijk 1971 fortsatte hon att bli en populär sångare under de kommande två decennierna, mestadels inom showbranschen och rock and roll-scenen.

Hon deltog i Eurovision Song Contest i Bergen, Norge 1986, tillsammans med Lasse Holm, och framförde det svenska bidraget.

Det hade gått 25 år sedan hon släppte ett album i eget namn när hon släppte Understanding Eye 2017.

Tobias Tornell, född 1973, och Mattias Tornell är hennes barn (född 1980).

Monica Tornell föddes i Trono som då låg i Norrala kommun.

Hennes föräldrar, Jons Tornell (1931-2013) och Saimi Jansson (1934-1995), döpte henne efter staden.

Pappan arbetade för LM Ericsson i Söderhamn och han träffade sin blivande fru när hon jobbade som konditor på Centralcaféet (numera CC-puben),

som låg i Centralpalatset i Gävle. Detta möte ägde rum i samband med faderns värnplikt vid Halsinge regemente, som hade sitt säte i Gävle.

Paret knöt knuten den 31 juli samma år i den traditionella kyrkan i Trono. Till en början bodde familjen i Trono med faderns föräldrar;

men efter att ha gjort det ungefär en månad flyttade de in i en äldre bostad i samma allmänna område.

Det andra barnet, en man vid namn Bror, föddes 1956 och familjen flyttade till Söderhamn när dottern var fyra år. Bror var det andra barnet i familjen.

Enligt konstnären, som ännu inte helt läkt, kollapsade hela hans kropp ett halvår senare. Konstnären håller fortfarande på att återhämta sig.

Monica Tornell, en välkänd amerikansk sångare, föddes i Halsingland, som ligger nära Söderhamn, år 1954.

Hon kommer redan att ha blivit 8 år när hon går upp på scenen och sjunger inför en stor publik vid den tidpunkten.

Hon är ganska skicklig i det arbete hon utför. Cornelis Vreeswijk, en trubadur, blev först medveten om henne när hon bara var sexton år gammal.

Därefter presenterade han henne för inspelningsstudion och tog med henne på vägen.

Under hela 1970- och 1980-talen var det huvudsakliga distributionsmedlet för Monicas register användningen av löpande band i detaljhandeln.

Hon kunde skapa sig ett namn i branschen på grund av framgångarna med låtar som “Kanslan I mai”, “Heden” och “Vintersaga”.

Monica Törnell Sjuk

Deltar i konserter med kända artister som bland andra Ola Magnell, Janne Schaffer och Cornelis Vreeswijk. vinner tävlingen för Melodifestivalen med överväldigande marginal.

Jag skulle fortsätta arbeta långt efter att barnen hade lagt sig, vilket gjorde att jag inte hade mycket tid att slappna av för mig själv.

Detta berodde på att jag var tvungen att ta hand om barnen. Detta berodde på att jag behövde ta hand om barnen. Det fanns inte mycket tid över för mig att koppla av och varva ner efter jobbet.

I början av 1980-talet drabbades Monica av ett magsår och hennes läkare beslutade att operation var den bästa behandlingen för hennes tillstånd.

Som en direkt följd av terapin utvecklade hon ett antal sjukdomar som var mycket svåra att hantera. Dessa infektioner ledde till slut till hennes död.

Bandets mest populära låtar, som “Vintersaga”, “Heden” och “Kanslan I maj”, ingick alla i albumet “Mica”, som gavs ut 1984.
Samtidigt började Monicas kropp visa allt starkare tecken på att den inte höll med vad som pågick.

Jag hade ett brett spektrum av symtom, av vilka några var känslomässig domningar och smärta i nerverna i mina ben, bland andra symtom.

Jag led av en mängd olika symtom. Hur i hela friden kunde jag plötsligt ha fått 20–25 kg .

I vikt på så kort tid är helt enkelt bortom mitt förstånd. Jag levde en riktigt hälsosam livsstil.

Vid den tiden var jag omedveten om att det var relaterat till ett problem med min sköldkörtel, och varken jag eller min läkare gjorde något försök att undersöka sjukdomen vid den tidpunkten.

Jag försökte få hjälp från sjukvården vid många tillfällen.

Monica hade svårt att beskriva åren som följde 1986. Hon hade det svårt sedan hon var ensamstående mamma med två barn.

Hon reste från plats till plats och lekte, men ibland kunde hon inte minnas var hon var eller hur hon hade kommit dit.

– Om jag hade fått assistans är det möjligt att min ledighet på grund av sjukdom hade minskat till bara ett halvår.

Monica Törnell Sjuk
Monica Törnell Sjuk

Då är det möjligt att hela hans liv egentligen inte hade förändrats alls.

By sehzuka