Mon. Oct 3rd, 2022

Monica Förster Familj /\ Monica Forster har stått vid rodret för företaget som bär hennes namn i mer än 20 år.

Monica Förster Familj
Monica Förster Familj

Designtidningen Elle Decoration gav henne i samband med Stockholm Design Week titeln Årets designer, en ära som hon nu har fått för femte gången i karriären.

Hon övervakar tre andra designers arbete i sin firma och samarbetar med ett fyrtiotal företag från hela världen.

Monica Forster är ansvarig för designen av ett brett utbud av produkter, inklusive bestick, arbetsstationer, restauranger och konstutställningar.

Enligt henne kan en betydande del av prestationerna tillskrivas hennes personals samarbete.

Alla i vår grupp utmärker sig i en mängd olika färdigheter, vilket bidrar till vår positiva dynamik. Monica Forster säger,

“Vi har liknande ambitioner och ambitioner för min studio, men vår expertis och talanger varierar”, och hon fortsätter med att säga:

På grund av Corona-epidemin har de andra som arbetar i studion bidragit till den kreativa atmosfären. Monica Forster ägnar mest av sin tid åt att resa mellan större städer.

i Europa, och det är under dessa resor som hon får merparten av sin inspiration. Hon längtar efter möjligheter att interagera med andra människor och efter att använda sina händer i produktiva ansträngningar.

“I allmänhet är jag på språng och arbetar med både mina ögon och mina händer, vilket gör det ganska utmanande att arbeta digitalt.

Inte bara det oplanerade, improviserade samtalet som inträffade mellan mötena har eliminerats, utan också de mycket påtagliga aspekterna av det . Det är begränsande.”

Vi träffas i baren Positano, som finns inne på Stockholms NK-varuhus. Hon är ansvarig för designen av baren, och hon tog hjälp av arkitekten Sara Helder.

Avsikten var att designa ett utrymme som hade en atmosfär som påminde om Italien. Namnet på staden som ligger på den västligaste delen av Amalfikusten gav drivkraften till denna idé.

Grunden lades med vertikala linjer, handgjorda element och en lummig skog, och allt annat utvecklades med detta och det nordiska företaget i åtanke:

“NK är ingen livlös kammare, men platsen har en hel del historia.” Enligt Monica Forster, “Vi ville få in den italienska atmosfären samtidigt som vi tog hänsyn till de funktioner som för närvarande finns här.”

Monica Forster, en modedesigner, växte upp långt från modehuvudstaden Stockholm. Hon tog med sig det avgörande perspektivet att alla frågor kan tas upp med henne från hennes hem, där hon växte upp.

Sedan hon var mer än tjugo år gammal har Monica Forster varit ensam ägare till sitt eget fotografiföretag. En individuell designer väljs.

årligen ut för att ta emot Elle Decorations utmärkelse Årets Design. Denna ceremoni äger rum som en del av Stockholm Design Week.

Monica Förster Familj

Hon övervakar arbetet i ett team av tre designers som rapporterar till henne, och hon arbetar nära med ett fyrtiotal olika företag från hela världen.

Monica Forster är ansvarig för designen av en mängd olika föremål, inklusive silver, restauranger och till och med konstutställningar.

Hon tror att hennes förmåga att samarbeta bra med de andra medlemmarna i hennes team bidrog väsentligt till hennes övergripande framgång.

Jag tror att alla av oss tillför något utmärkande till bordet eftersom vi alla har en mångsidig uppsättning färdigheter. Monica Forster noterar, “Monica och jag har båda väldigt olika förmågor, trots att vi båda har en vision för min studio.”

Teamet på studion har fått ytterligare en källa till motivation till följd av den utbredda coronaepidemin. På grund av sitt jobbs natur tillbringar Monica Forster en betydande del av sin tid på att pendla mellan större städer i Europa.

Det är under dessa resor som hon genererar idéer till sitt författarskap. Hon längtar efter möjligheten att interagera med människor en-till-en och efter tillfredsställelsen som kommer av att arbeta med hennes händer.

Eftersom jag normalt sett litar på mina händer och ögon för att göra mitt arbete, tycker jag att resor och arbete digitalt ger mig ett antal unika utmaningar.

Interaktion som uppstår mellan möten på ad hoc och sporadiskt basis är lika mycket en del av det som har gått förlorat som något mer påtagligt. Det är en begränsning av våra alternativ.

När vi är i Stockholm träffas vi i Positano-baren som ligger inne på NK-varuhuset. Hennes vän Sara Helder, som är arkitekt, hjälpte henne att designa baren. Skapandet av en genuin italiensk atmosfär var ett av de primära designmålen.

Idén kom från namnet på baren, som ligger på den västra delen av Amalfikusten. Allt byggdes med Nordiska bolaget som grund, med sina vertikala linjer, handgjorda detaljer och frodiga skog:

Monica Förster Familj
Monica Förster Familj

Nej, Nordkorea är inte bara en tom plats; snarare har den en lång och intressant

By sehzuka