Tue. Sep 27th, 2022

Miles Progeria Död /\ Till skillnad från majoriteten av andra ungdomar i Sverige som drabbats av coronaepidemin gick inte Miles Wernerman och hans syskon i skolan.

Miles Progeria Död
Miles Progeria Död

Miles lider av det sällsynta tillståndet som kallas progeria, vilket påskyndar åldrandeprocessen i kroppen.

Miles sinne kan vara 13, men hans kropp är 104 år gammal eftersom han lider av det tillstånd som kallas progeria.

Lilla Aktuellt åkte för att träffa honom och hans familj för att hon skulle få en bättre förståelse för hur pandemin påverkar vardagen. Deras liv har förändrats avsevärt till följd av Coronakrisen.

Miles berättar för Lilla Aktuellt att de reste till Skne för att han skulle skyddas från sina kompisar och att han inte fick träffa dem.

Miles Richardson, son till Leah Richardson, är elva år gammal; ändå, som ett resultat av tillståndet progeria, åldras hans kropp i en extremt snabb takt.

Leah har upplevt varje känsla som följer med att ha ett sjukt barn, och hon har kommit fram till att hon bara ska försöka njuta av situationen. Det är här hon berättar sin historia.

Jag var beredd att förverkliga mitt livsmål: jag skulle följa i mina föräldrars fotspår genom att ge tillbaka till de behövande och göra mycket resande, precis som de gjorde.

Trots att jag föddes i USA tillbringade jag det mesta av min barndom i ett antal olika nationer, inklusive Kenya,

Seychellerna, Zimbabwe, Sierra Leone och många fler. Eftersom jag såg andra göra fel, stärkte det bara min beslutsamhet att utföra mina plikter korrekt.

Jag blev först bekant med Jakob i Italien, där vi båda arbetade för FN.

Vi insåg direkt att vi båda arbetade för samma mål, och som ett resultat gick vi med på att samarbeta.

När tiden var rätt skulle vi bilda familj och sedan gå tillbaka till våra primära jobb. Men för elva år sedan föddes Miles, och det medförde en betydande förändring i våra planer.

Nästan omedelbart var vi medvetna om att det fanns ett problem. Miles utvecklades inte så mycket som han borde ha, och han hade många problem med magen som ett resultat av detta.

Tidigt spekulerade sjukvårdspersonalen att det kan vara progeria; dock kom alla tester negativa tillbaka;

så vi brydde oss inte om det längre förrän han var två år och ytterligare tester utfördes.

Även om Miles bara går i sjätte klass, verkar hans kroppsbyggnad mycket mer mogen än så.

Hans föräldrar anser sig vara lyckligt lottade trots de många utmaningar de har ställts inför och otydligheten om framtiden.

Enligt pappan Jakob Wernerman är det enkelt att dra sig tillbaka till sin egen värld och vältra sig i självömkan; Ändå är familjen Wernerman övermåttan välsignad.

Meltzer & Death är en show som leds av Christine Meltzer, där hon försöker arbeta igenom sin ångest kring döden genom att intervjua individer som på olika sätt upprätthåller en koppling till livet efter detta.

Miles Progeria Död

I veckans avsnitt träffar hon Miles Wernerman. Han är bara 10 år gammal,

men eftersom han lider av tillståndet progeria, som orsakar för tidigt åldrande, är han egentligen åtta gånger så gammal som de flesta individer i hans ålder.

– Progeria är en sorts sjukdom som orsakar för tidigt åldrande. Om du har detta tillstånd,

det indikerar att din kropp producerar en onormalt hög mängd av ett protein som kallas progerin.

Enligt Miles pappa Jakob Wernerman i avsnittet tyder det på att kroppen försämras lite snabbare än den gör hos andra individer.

När vi fick beskedet hade min graviditet med Clementine gått till den sjätte veckan och vi bodde i New York då. Chocken gjorde att de inte kunde röra sig.

Det verkade som en dödsdom eftersom tillsammans med diagnosen kom vetskapen om att Miles bara skulle få leva ett kort liv.

Denna information gjorde att diagnosen kändes ännu mer som en dödsdom.

Jag ville inte diskutera det och jag gjorde inga falska påståenden om det.

Det är svårt för mig att förstå varför jag kände skuld eftersom Miles var och fortfarande är en fantastisk kille trots att han föddes med en sjukdom som är mycket sällsynt och i slutändan dödlig.

På grund av sin verksamhets natur tillbringade Jacob mycket tid hemifrån, trots att han upprätthöll ett coolt och samlat uppträdande hemma.

Jag trodde att det var mitt ansvar att se till att Miles njöt av varje dag, och jag gjorde allt i min makt för att uppnå detta mål.

Det var i allas sinne under alla tider på dygnet. Det saknades inte det minsta.

Men i slutändan var mängden spänning som kunde hanteras oöverstiglig.

Miles är inte längre förvånad över det faktum att folk känner honom överallt i staden, och han tycker verkligen om det.

Miles Progeria Död
Miles Progeria Död

På grund av att han är den enda personen i Sverige som diagnostiserats med progeria, anser hans familj att det är viktigt att diskutera de utmaningar de har ställts inför.

By sehzuka