Mon. Oct 3rd, 2022
Mikael wiehe fru
Mikael wiehe fru

Mikael wiehe fru /\ När det kommer till hans svidande politiska essäer är Mikael Wiehe go-to-killen. Men vi har sett honom covera låtar från andra artister på TV. Men efter det chockade han alla genom att släppa ett långt brev fyllt med hans mest privata tankar…

När jag hörde att Mikael Wiehe, 65, skulle medverka i TV4:s tittarsuccé “Så mycket bättre” var jag osäker på om jag skulle ställa morgonkaffet på bordet eller inte.

Var Wiehes politiska kompromisslösning verkligen tänkt att fungera i harmoni? Vad har hänt med de ursprungliga revolutionärerna nu när de muckar i det förflutna?

Den ende som inte riktigt kom fram var Mikael Wiehe själv.

– Det var min chef som frågade om jag var intresserad av att medverka i ett TV4-program där olika artister spelar duetter, berättar Han.

– Min första fråga var: “Vem mer kommer att gå med oss?” Kudos till Jas Eva Dahlgren, den svenska skådespelerskan. Skitkul! Timbuktu, tack! Åh, Tomas Ledin, du är så rolig – jag vill vara där just nu!

Jag hade redan satt upp programmet innan jag fick besked, så jag förväntade mig inte att vi skulle träffas på samma ställe, utan snarare att vi skulle höra varandras röster, och det fick mig att tycka att det var en bra idé.

När Mikael snubblade hade han ingen aning om hur mycket arbete som väntade honom.

– Vi jobbade från sex på morgonen till två på kvällen varje dag en vecka i rad.

På TV verkar det som om vi bara sitter och småäter och har roligt, men det är faktiskt en smart skildring av stenhrt-arbete.

Mikael är på turné med sitt legendariska band Hoola Bandoola Band när jag stöter på honom.

Det har gått 15 år sedan de dök upp senast, och sedan dess har två av de ursprungliga medlemmarna lämnat. Björn Afzelius och pianisten Povel Randén är båda födda 1999.

Sedan vi lämnade vår första scen med Hoola för 40 år sedan, har ingen fortsatt att spela Hoola-lats lika bra som Hoola Bandoola Band – så det var det! Snabbt, det här är vår enda chans att spela, säger Mikael.

Han har varit sammanflätad med det tillfälliga året. Mikaels lätta att följa magistala stil har fungerat som en språngbräda för ett sexigt slut.

Det bästa sättet att beskriva honom är som en glad och optimistisk man. Tillfreds med sig själv.

Mikael wiehe fru

Den politiska hemvisten ligger fortfarande till höger, och han har tydliga farhågor åt olika håll. Tänk på den svenska invandringspolitiken. Kanske förklarar detta varför han själv är svagare, halvdansk.

Mikaels pappa, Adam, var en dansk journalist och kommentator, hans mamma, Estrid, var svensk och Mikael talar flygande danska.

Mina tidigaste mentala bilder var av min mamma och pappa. Hans föräldrar och Mikaels och Mikaels mamma flög till Sverige när han var sexåring.

När jag kom till Malmö var jag en främling även om resan över resund inte hade varit lika lång. Som ett resultat var jag den yngsta eleven i min klass.

Mikael blev mobbad av sina klasskamrater och omtalad som “dansk skideröv” av dem.

Mitt i skickligheten var Mikaels pappa ett enormt hulk för den lilla pojken.

Min pappa är definitivt en av mina förebilder; han var en person som kämpade för det han trodde var rätt. Dessutom var han en tönt om att hålla middag – mitt mål är att bli lika bra som honom!

Det var en återkommande händelse att Mikaels mamma sprang på honom under topparna.

– Vi hade 14 sommardagar och en vintermånad inplanerade i vårt lag. Jag ser inte skilsmässan som traumatiserande på något sätt, form eller form.

Mikael wiehe fru
Mikael wiehe fru

Det stod klart att Mikaels mamma, Estrid, hade blivit dödad. Hon läste böcker och spelade piano, och Mikael och hon var fast beslutna att mötas på toppen.

– Det verkar vara en klyfta mellan oss. Mor hade hoppats att jag skulle bli FN:s generalsekreterare. Här är ambitionsnivn hög, och jag kommer inte dit!

När det kom till FN-jobbet hade jag ingen aning om vad det innebar att bli utestängd från det. Dag Hammarsköld hade däremot redan gjort jobbet. Det var vad jag hade förväntat mig skulle hända…

Jag känner honom.

– Min pappa var en hårt arbetande, teamorienterad tvilling. Hon kastade sin tyngd runt mig och min yngre bror, Thomas, vid varje tillfälle.

En av mina förutfattade meningar är Mor. För att ta hand om sitt barn arbetade hon hårt, men vi kunde inte resa till andra sidan landet, mamma och jag. Han var precis som jag.

Lika ser ut i ansiktet. Jag blev kär i henne på hög nivå, och vi åt lunch tillsammans två gånger under veckan.

Det hela slutade dock likadant. Efter några drinkar var jag så irriterad på henne att jag kände mig tvungen att dra ut henne ur huset och ge henne ett varv runt grannskapet…

Under flera år trodde man att Mikael och hans 54-åriga mamma, Maya, av sydamerikansk härkomst, också hade separerat.

Maya reste till Chile för att ta hand om sina vänner och familjemedlemmar. Det dröjde dock inte länge innan hon nämnde att hon funderade på en resa till Chile. På den här platsen stötte hon på en man som hon tidigare hade träffat på Internet.

Mikael fick vänta på henne en heldag på trottoaren utanför Hemköp innan hon kunde köpa något. Skilsmässan ställdes in och blef I stället en skiva, ”Sånger från en inställd skilsmässa”.

Den skivan anses av många som den mest personliga som Mikael skrivit.Det var både nödvändigt och oundvikligt att skriva de texterna. Så länge man kan formulera sin egen undergång har man inte riktigt nått botten. Det hölls väldigt privat, men det var bra…

– Först trodde jag att det bara var för privat bruk, men det var faktiskt bra…… “Jag kan inte skriva det här, eftersom Mikael Wiehe kommer att skriva politisk lögnare!” Jag tänkte för mig själv.

– I samma förvånade blick tänkte jag för mig själv: “Det är här jag behöver göra det!” Det var ett sätt att frigöra mig från min egen självuppfattning såväl som andras uppfattningar om mig.

– När Maya äntligen kom tillbaka hittade jag jobbet jag inte haft sedan jag hade tagit hand om mina barn, mitt hem och mig själv – och då insåg jag att det här var väldigt roligt!

– Min mamma skrev ut alla texter, så hon var välinformerad och förstod vad som pågick. Jag kunde dock inte säga något annat. Det var det bästa hon kunde ha gjort i situationen.

Det är svårt att tro att “sångare från en inställd skilsmässa” är något annat än självutplånande. För honom var det som en överväldigande kraft. Han skrev om vikten av omsorg, uppmärksamhet och skräck.

– Jag är inte säker på att jag tror att jag kommer att kunna få ut min frukt ur mitt träd. Jag är den enda som går ut. Allt handlar om mig, jag är säker, jag är arg och jag är ledaren.

Den skakande vägen som jag befann mig på var det enda sättet att bli av med mina syndiga tankar. Trots detta gjorde Maya ingenting för mig, något jag inte hade gjort för mig själv när jag var nära henne tidigare.

Mikaels barn hade bett honom att ta ut dem ur huset.

Mikael wiehe fru
Mikael wiehe fru

By sehzuka