Sun. Oct 2nd, 2022
Melwin lycke holm
Melwin lycke holm

Melwin lycke holm /\ Det var den 15 augusti 2020 som Lycke Holm SM-guld nådde 2,13 meters höjd och blev därmed tidens yngsta svenska mestar.

Lycke Holm fick guld i höjdhoppen i februari 2022 på Inomhus-SM efter ett hopp på 2,16 meter.

Han vann två guld och ett silver på inomhus-SM för juniorer månaden efter. Lycke Holm hoppade från 2,18 meters höjd, hoppade från 14,49 meters höjd och hoppade från 7,26 meters höjd medan han bar en personbeast i båda granaterna.

När Melwin Lycke Holm hoppade hela tolv centimeter högre än trion som fick dela på silvret tog han hem ett bättre SM-guld (Oliver Ericsson-Sotterman, Emil Uhlin och Simon Wiklund).

Guldet låg redan i bagaget när han fick en poäng på 2,09. En stapel på 2,14 begärdes, vilket han uppnådde på första försöket. 2.18 hade varit ett problem för honom i nästan två år, så det var dags att ta itu med det.

– Det har varit en utmanande situation. Två år har gått och jag “pressar fortfarande inte”, trots att jag varit den där ungdomliga och begåvade hopparen.

Enligt Lycke-Holm, som drog sig ur junior-VM till förmån för att tävla i SM, har jag fått kämpa mentalt. Vissa människor kan ha föreställt sig att spöket 2.18 skulle fortsätta att förfölja dem efter två misslyckade försök.

När Lycke-Holm upptäckte att ribban skulle sitta kvar även efter att han träffat den var hans glädje tydlig. Innan han bugade sig i en serger-gest, knöt han näven och slet av sig tunikan.

Eftersom 2.18 har skrämts bort, betyder det att 2.20 kommer med posten? Han sa att det är klart att det har stor betydelse, innan han fick frågan om han tror att det blir någon “ketchupeffekt” till följd av detta.

Detta är något jag verkligen hoppas på. Allt annat har blivit bättre, så det var bara höjdhoppet jag såg fram emot. Melwin Lycke Holm var inte säker på JVM förrän han var 2,18 i huset.

Melwin lycke holm
Melwin lycke holm

Men i Sollentuna överskred han den tidigare tröskeln med 2,16, och nu finns det inget som tyder på att Melwin tror att han kommer att lyckas:

– Är inte min nationalitet klar nu? skriker han och skrattar.

På Sollentuna GP gjorde Melwin Lycke Holm många hopp. Höjdtalangen gick in på 1,90 och var felfri upp till 2,13 när han böjde sig för att lösa problemet.

Lycke Holm kunde dock klara andra omgången med en poäng på 2,16 efter att ha gått ner i den tredje omgången med en poäng på 2,13.

Det verkar vara vanligare; 2,13 var mer exakt än 2,16-hoppet. För att det ska se ut som om det finns mer har jag återvänt hem och varit rädd en hel dag.

Han säger att han tror att han kan hoppa högre. 2,16 var en betydande ring. I slutet av sommaren i Cali, Colombia, var det en kvalgränsen för JVM i staden.

Trots att han presterade 2,18 i egen regi har förbundet fastställt att en formbevis är på plats, och viljan att få tillgång till JVM är stark. När budgeten är så aktiv blir resultatet 8-kvalitet.

– Ja, de är bekymrade över SOK:s 8-krav topp, men de har det helt eget. – Hur som helst, säger Lycke Holm, “Det är bara som det är.”Melwin, å sin sida, menar att det nu är dags att gräva djupare i mysteriet med hans egen närvaro.

– Ja, nu är allt i sin ordning. Detta var en observationsutmaning, både före och efter. Är det inte klart nu att jag byter nationalitet? han frågar.

Fram till 2,16 har han utsetts till den bästa junioren i världen i år.Melwin Lycke Holm sågs senast för två år sedan, när han var 17 år och klädd i en tröja i storlek 17.Fram till idag hade han inte klättrat högre.

På SM i Norrköping var färgen dock guld, och en 2,18-hopp senare.Det betyder mycket för honom, säger han.

En modifierad SM-guld användes av Melwin Lycke Holm, och han hoppade över tre andra personer som hade slagits av fötterna av silt (Oliver Ericsson-Sotterman, Emil Uhlin och Simon Wiklund).

När han kom till 2,09 visste han att han hade gjort det. Efter det började han på ett ribban på 2,14, vilket han lyckades klara i sitt första försök. Följande dag var den andra i ordningen som han hade problem med sin längd: 2,18.

I själva verket har det varit ett riktigt jobb. Jag har varit den unga och romantiska hopparen, men jag har inte “persat” på två år än.

Lycke-Holm, som valde att lämna junior VM för SVT Sport, säger: “Så jag har haft en mental kamp.” Efter två felaktiga sökningar var det fortfarande en person som trodde att 2.18-spöket skulle hittas.

Trots att han knuffade på ribban, insisterade Lycke-Holm på att han skulle få det att hända, och Lyckan ljög när han sa att han skulle göra det. Han hoppade, knäböjde och slog armarna i sidorna innan han halkade in i en sergergest.

– Det är klart att det betyder mycket, sa han efteråt, innan han fick en fråga om han tror att det finns en “ketchupeffekt” nu när 2,18-spöket har ställts in, så att 2,20 får komma som ett kort meddelande på inlägget:

– Jag har full tilltro till det. Det enda jag har väntat på är höjdhoppet jag har höjt mig på. Ett år efter det bästa året i ditt liv är du bland de 100 bästa över världens bästa platser.

Grönföräldrar: 100:e plats i världens bästa gymnasieklass vid 19 års ålder.

opp-100-placering i världens bästa 17-årsklass i orange parentes.

Melwin Lycke Holm, 17-årig Skellefte-junior, satte ett nytt personligt rekord på 2,18 och förbättrade det med en centimeter. Efter en lång dag med tre startande och tre personliga rekord i höjd, längd och tresteg, som resulterade i två guld och ett silver, kom detta.

På Landslagsutmaningen i Söderhamn i augusti 2020 satte Melwin ett personligt rekord på 2,17 sekunder och blev två dagar senare den yngste i historien att få sitt första senior-SM-märke.

Ändå var 2021 plågat av is, och detta är den första indikationen på att han kommer att återgå till 2020-formen. I Florahallen i Skellefte bar han vid första sökandet sju rakishattar fram till klockan 02.10 och viken var förseglad.

Under tiden väntade han dock till 2.18 och klarade utan problem i finalen. Efter det provade han på 2.20 tre gånger, men han var fortfarande långt borta.

Svensk juniorrekordhållare Patrik Sjöberg håller juniorrekordet med tiden 2,27 för Melwin i P19-klassen. Som nummer 2.19 på listan är Melwins farfar Stefan den enda andra kvinnan; ändå är det säkert att anta att Melwin redan har tillbringat ett år i klassen.

Melwin lycke holm
Melwin lycke holm

By sehzuka