Mon. Oct 3rd, 2022

Martin Redhe Nord Pojkvän /\ Nils Martin Redhe Nord är en svensk skådespelare och sångare som föddes den 18 juni 1983 i Borlänge. Han är från staden Borlänge.

Martin Redhe Nord Pojkvän
Martin Redhe Nord Pojkvän

Borlänge Musikteater var där Redhe Nord började sin karriär som professionell artist. Där var han en del av produktioner som “From Earth to Heaven” 1993, “A Dream Journey at the Sandbox” 1995,

“The Guys at the Mill” 1996-1997, “The Wizard from Oz” 1996 , och “20th Anniversary” år 2000. Lars Wilbe och Ulf Gummesson tänkte ut och skrev musiken och texterna till musikalen Askungen.

2003 gjorde den debut på Avenyteatern i Ludvika för första gången. Han fick en central roll att spela i pjäsen som sattes upp.

Utöver det var han skådespelare i filmen “Aim for stars” med Peter Joback, och han körde och dansade i Melodifestivalen tillsammans med Elin Lanto och Jimmy Jansson. Båda dessa projekt var ett samarbete. Utöver det har han tjänstgjort som domare för det aktuella evenemanget.

Både TV-programmet Hannah Montana och filmen som är baserad på showen, som heter Hannah Montana: The Movie, inkluderar Redhe Nord som röstskådespelare för karaktären Jackson.

Hon tävlade även som dansare i tävlingen Melodifestivalen 2013, som gick sent på kvällen och varade i många timmar.

Våren 2017 medverkade han som skådespelare i musikalproduktionen av The Book of Mormon, som visades på China Theatre i Los Angeles. 2019 gjorde han en föreställning på Göteborgsoperan i rollen som titelkaraktären vid en uppsättning av Ringaren i Notre Dame.

Tittarna på “S ska det lta” fällde tårar vid invigningen av det första avsnittet av den nya säsongen av programmet, och de gav sångaren Martin Redhe Nord från Borlänge stående ovationer under hela föreställningen.

I premiäravsnittet av den nya säsongen, som sändes i söndags, tävlade utövarna Mariette Hansson och Julia Frej tillsammans med pianisten .

Martin Redhe Nord Pojkvän

Emanuel Norrby mot pianisterna Linus Wahlgren och Martin Redhe Nord, som fick medhåll av pianisten Marika Willstedt, i en tävling . Linus och Martin ackompanjerades av pianisten Marika Willstedt.

Trollkarlen från Oz, både 1996 och i sin 20-årsjubileumsupplaga 2000. Askungen var en musikal som skapades av Lars Wilbe och Ulf Gudmesson. Den spelades första gången 2003 på Avenyteatern i Ludvika. Produktion.

Dessutom var han med i Sikta mot stars med Peter Joback och körde och dansade i Melodifestivalen tillsammans med Elin Lanto och Jimmy Jansson. Båda dessa föreställningar backades upp av de tidigare nämnda artisterna.

Han spelade rollen som Peppar’n i den svenska produktionen av Mamma Mia!, som varade från 2005 till 2007, och han medverkade även i Mamma Mia!

Filmen med den svenska skådespelaren som en del av Mamma Mia! kasta. I uppsättningen av Cats som visades på Nojesteatern i Malmö hösten 2007 gestaltade han karaktären Mr Mistoffelees / Quaxo.

Året därpå, hösten 2008, fick han rollen som Ryan Evans i den svenska debuten av High School Musical av Disney, som ägde rum på Nojesteatern i Malmö.

West Side Story var en av produktionerna som han medverkade i under våren 2010 på Norrlandsoperan, som var bolaget som satte upp föreställningen.

Inom ramen för denna föreställning fick han rollen som Baby John. Utöver det hade han en roll i musikalen Elvis.

Den spelades på Glada Hudikteatern och han medverkade som en speciell gäst i föreställningen som ägde rum i New York sommaren 2010.

Martin var medlem i ensemblen för produktionen av Grease on Tour som ägde rum hösten 2010, och han deltog även i Romeo och Julia i Göta Lejon. Båda dessa produktioner ägde rum i Göta Lejon.

Hösten 2011 assisterade han Lena Philipsson i utvecklingen av “My Dream Show”, som framfördes på Cirkus i Stockholm. Han var där som produktionsassistent.

Vi hade turen att se honom uppträda på scen våren 2014 på Uppsala stadsteaters föreställning av Cabaret, som regisserades av Ronny Danielsson.

På Göteborgsoperan våren 2019 gestaltade han Quasimodo i en föreställning av Ringaren på Notre Dame, som blev en dundersuccé.

Martin Redhe Nord Pojkvän
Martin Redhe Nord Pojkvän

Deltar i evenemanget känt som “The Girl with the Sulphur Sticks” under spelåret 2022/2023.

By sehzuka