Sun. Oct 2nd, 2022

Marika Lagercrantz Familj /\ En svensk skådespelerska med artistnamnet Marika Karin Louise Lagercrantz.

Marika Lagercrantz Familj
Marika Lagercrantz Familj

Sedan 2011 har hon tjänstgjort som kulturattaché för Sverige på svenska ambassaden i Berlin, som ligger i Tyskland.

Staden Solna är där Lagercrantz föddes. Hon är barnbarn till Hans Ruin, syster till David Lagercrantz, och kusin till Lars och Johan Lonnroth.

Hennes far heter Olof Lagercrantz, och hennes farfar heter Hans Ruin. Lagercrantz började sin karriär som skådespelerska när hon bara var sex år och började uppträda på Vr teater,

en svensk barnteater. Hon deltog i den tionde säsongen av den svenska dokusåpan Stjarnorna p slottet, som sänds i SVT.

Att vara uppvuxen bland den svenska kultureliten var inte riktigt som att äta en räkmacka. Hon sparkades ut ur huset när hon var tonåring på ett sätt som.

var vänligt men abrupt eftersom hennes föräldrar trodde att hon var kapabel att ta hand om sig själv. Detta har Marika Lagercrantz åstadkommit.

Nis Marika Lagercrantz 2011 såg uppfyllelsen av en livslång önskan när jag erbjöds jobbet som kulturrådgivare på svenska ambassaden i Berlin.

Men efter tre bildande år i Tyskland längtade Marika tillbaka till sitt gamla liv i Sverige. Hon hade fått hemlängtan.

När vi besöker Marika, 61, hemma hos henne i Stockholmsförorten Bagarmossen förklarar hon, “Jag saknade familjen och min äldre mamma här hemma, men jag saknade också skådespeleriet.”

När jag var i Berlin var det inte ovanligt att jag kom på mig själv att arbeta backstage på en av stadens många teatrar.

Om någon i personalen frågade vad jag gjorde där, var mitt svar att jag tog ett djupt andetag av luften som andades ut av mina underbara vänner som uppträdde.

Marika hade sett både Stefan Sauk och Amanda Ooms tidigare, så hon var bekant med dem båda. När inspelningen först började var hon dock omedveten .

om identiteten på de andra två deltagarna, nämligen Claire Wikholm och Morgan Alling. Men när hela gänget splittrades en vecka senare hade alla blivit mer vänliga med varandra.

Marika Lagercrantz Familj
Marika Lagercrantz Familj

Enligt Marika var det fascinerande att lyssna på de andra deltagarnas livserfarenheter och samtidigt reflektera över mitt eget liv.

Hon föddes in i landets mest framstående kulturfamilj och har haft en lång karriär som en av de mest framgångsrika skådespelarna i landets historia.

Nu när tiden är inne gör Marika Lagercrantz allt som står i hennes makt för att göra sig redo för nästa del av sitt liv, som kommer att spenderas som pensionär. Det finns en god chans att hon inte blir helt arbetslös.

Hon är en som bär med sig de visdomsord som hon hört både Sara Lidman och Kerstin Ekman uttrycka, det vill säga att kvinnans blomningsperiod börjar efter 50 års ålder.

När åren flyger iväg och det är tufft att vänja sig vid siffrorna som visas på födelsedagskorten har det varit bra att ha dessa ord i åtanke som en påminnelse.

Jag vill att de yngre ska veta att det aldrig är för sent att börja med något nytt. När jag var 57 år gammal tog jag beslutet att byta karriär och började arbeta för staden Berlin som tjänsteman.

Och vid det här laget tror jag att det är dags för mig att göra en ny justering, och vi kommer att se resultatet.

I vilket fall som helst kommer jag att ansluta mig till en stor och underbar grupp individer, de som har nått pensionsåldern.

Marika Lagercrantz Familj

Det finns ett stort antal människor som tror att det är en trevlig och kreativ fas i ens liv. Om du kan behålla din hälsa såklart.

Martina, hennes egen mamma, gick bort för några år sedan i en mogen ålder av drygt 98 år gammal. Hon och Marika förblev i nära anslutning till varandra ända till slutet.

Hon var en så rolig mamma, och hon sa saker som, “här sitter jag och försöker dö, det går så dåligt!”

Marika Lagercrantz är medlem i teaterkollektiven Ockupanten och Stjärnorna på slottet.

Marika är känd för oss, även om de flesta av oss förmodligen inte vet så mycket om henne. På tv kommer hon att få möjlighet att berätta,

men jag kommer att ligga steget före. Att läsa om hennes liv ger intrycket att hon “revolterade” mot sina föräldrar och den kultur hon levde i.

För det första, vissa fakta, som en komplett lista med namn, Marika Karen Louise Bergared Lagercrantz är en svensk skådespelare och regissör.

Hon föddes den 12 juli 1954 i Solna stad. 1,74 m. Marika tillbringade sin barndom i ett hus som var helt kantat av bokhyllor, från golv till tak.

Hon fick ofta intrycket att hennes far, romanförfattaren och publicisten Olof Lagercrantz, prioriterade hans författarkarriär högre än familjen.

“När jag började första klass var varken Kalle Anka eller Astrid Lindgren ett namn som var bekant för mig. Däremot kände jag väl till den tyske författaren Johann Wolfgang von Goethe, som levde under 1700-talet.

Lagercrantz började med barnteater på Vr Teater när han var bara sex år gammal, och han dansade också under tonåren. “Jag fick toppbetyg på alla kurser, men jag led av magsmärtor regelbundet.

Jag var prototypmodellen för en trevlig tjej; jag skötte mig aldrig illa och jag slutade aldrig lära mig. Det var en lättnadens suck när jag äntligen avslutade min utbildning.

Efter avslutade studier på gymnasiet fick en passion för att prestera företräde. Hon hade försökt komma in på Scenskolan, men hon lyckades inte.

I stället sökte hon sig till Malmö i början av 1970-talet och där bekantade hon sig bland annat med en rad teatrar. Odinteatret i Danmark.

Marika Lagercrantz rapporterar dystert över telefon från Stockholm att idén inte blev av av någon okänd anledning.

Innan jag går i pension skulle jag absolut vilja ha möjligheten att arbeta ett eller två år i Helsingfors.

Martina Lagercrantz, Marika Lagercrantz finlandssvenska mamma, är en av anledningarna till att hennes dotter har ett sådant intresse för Helsingfors och finsk kultur (född Ruin).

Familjen Lagercrantz kunde tillbringa sina somrar på familjens ö i Ings skärgård på grund av de rötter som hennes mamma kom ifrån. David Lagercrantz, Marikas yngre bror, bor just nu i sommarhuset som ny vaktmästare.

På fredag ​​kommer Marika Lagercrantz att vara en speciell gästartist på evenemanget Nordic Nights som hålls på Hanaholmen. Evenemanget har som tema ett intresse för Finland.

Lagercrantz säger: “Jag vill upptäcka hur människor som arbetar inom kultursektorn i Finland ser på sitt arbete.”

Ett annat ämne som får folk att prata är #metoo-rörelsen. En av personerna som kom på idén till den svenska skådespelaren #tyst skjutning var Marika Lagercrantz.

Mer än 800 artister deltog i uppropet, där de talade om fall av sexuella trakasserier och övergrepp som förekommit i den svenska teatervärlden.

Hennes fantastiska hår är en silvergrå färg, och bågarna på hennes glasögon är livfulla röda. Hon menar att kvinnor inte ska vara rädda för att prova på nya roller även när de har fyllt 50 år.

I ett reflekterande ögonblick förklarar Marika Lagercrantz att “mänskligheten behöver de äldre.”

Hon argumenterar för sin poäng med filosofiska resonemang om att bli äldre.

De flesta av oss åtnjuter livfull hälsa, exceptionell livslängd och gränslös vitalitet. Trots att vi inte kan få barn tror jag att våra liv fortfarande har ett stort värde. Mänskligheten behöver oss.

Marika är 67 år och har varit engagerad i teaterbranschen i mer än ett halvt sekel. Men hon försöker inte ens sakta ner.

Marika Lagercrantz Familj
Marika Lagercrantz Familj

Nu kan hon ses i den splitternya tv-komedin “Människor med ångest” som skapades av Felix Herngren och bygger på en roman skriven av Fredrik Backman med samma namn.

By sehzuka