Tue. Sep 27th, 2022

Marie Richardson Ung /\ Marie Elisabet Richardson är en svensk skådespelerska som har stått på scen, på bio och i tv.

Marie Richardson Ung
Marie Richardson Ung

Hon gick i lektioner på Teaterhogskolan i Stockholm mellan åren 1982 och 1985,

och sedan dess har hon arbetat på Dramaten i Stockholm.

Under de senaste tre decennierna har Richardson haft en hektisk karriär på scen utöver sitt arbete inom film- och tv-produktion. Jakob Eklund, som också är skådespelare, är pappa till hennes två barn.

I den svenska miniserien “The Regicide”, som sändes 2008, tog Richardson rollen som Linda Jacobsson,

en karaktär som torterades mentalt av sitt äktenskap med en besatt och aggressiv politiker (som porträtterades av Reine Brynolfsson).

Boken som fungerade som inspiration för serien är författad av den danska romanförfattaren Hanne Vibeke Holst.

I december månad 2014 hade Richardson ett framträdande i den svenska tv-serien Blue Eyes och på scen på The Royal Dramatic.

Teater i Stockholm i pjäsen Johanna av Mirja Unga, som var en samtida version av temat Jeanne d’Arc. Innan vi dör på SVT spelade henne som huvudperson åren 2017 respektive 2019.

Under hela sin karriär, som leddes av Ingmar Bergman, medverkade Marie Richardson i en mängd anmärkningsvärda biroller. Sedan 1989,

När Richardson gjorde sin debut på scen i föreställningar av Madame de Sade och A Doll’s House, har de samarbetat i ett antal pjäser under denna tid.

Richardson var en av skådespelarna som medverkade i Bergmans debutbild, som han regisserade och fick titeln “De bästa avsikterna”.

Trots detta anses hennes framträdande som Pauline Thibault i In the Presence of a Clown ofta vara hennes mest välkända och varaktiga verk i en Bergman-film.

I den här filmen hade hon rollen som Carl Kerbloms ungdomliga fästmö. Carl Kerblom var en säregen ingenjör.

Efter Bergmans bortgång gjorde Richardson följande anmärkningar angående det samarbetsarbete de hade gjort:

Han var verkligen betydelsefull för mig under en betydande tid. Sju eller åtta separata projekt var bland de som vi samarbetade om.

Det var otroligt att se hur bra han kom överens med de många honorna han samarbetade med på inspelningsplatsen.

Marie Richardson Ung

Det visade sig att han lade märke till mig medan han letade efter någon annan. Han reste en mur hela vägen runt oss så att något förtrollat ​​kan ta plats där inne.

Richardson var en frekvent medlem i Dramatensemblen i Sverige.

Hon medverkade i 10 Bergman-pjäser, den mest minnesvärda var I närvaro av en clown, där hon spelade Pauline Thibault.

Det var något som hela tiden inträffade mellan min mamma och mig, och om det knackade på dörren,

Jag ställde mig upp och skrek “din jävla tik”, medan min mamma stod där och grät. Marie Richardson hävdar att situationen växte till en så fruktansvärd grad under loppet av många decennier.

Hon delar också med Katarina Hahr hur upprörd hon är över hur mycket tid och energi som bråken med hennes mamma har kostat henne,

samt hur en traumatisk händelse som inträffade inom familjen var katalysatorn för en förändring i deras relation under hennes mammas sista år av livet.

År 2020 utvecklades programmet. Under sin karriär som skådespelare,

Marie Richardson och Jakob Eklund har medverkat i en mängd olika roller tillsammans,

inklusive flera där de spelar antagonister till varandra. Utöver detta spelar de roller i filmer i regi av Johan Falk där karaktärerna de porträtterar inleder en romantisk relation.

Och inte alla är medvetna om att Marie och Jakob är ett par i verkligheten och att de har varit tillsammans väldigt länge trots att de varit tillsammans ganska länge.

De bekantade sig först med varandra i slutet av 1980-talet när de gick på Scenskolan, och 2008 knöt de ihop säcken.

Klara är 21 år och har precis flyttat till Uppsala för att ta en examen i statsvetenskap.

Jag är överlycklig för hennes framgång. Min önskan att besöka henne motverkades av att hon var för upptagen för att ta emot gäster; ändå,

Jag är lugnad av att hon inte är långt borta och mår bra. I en intervju med Halsoliv 2016 sa Marie angående sina barn, “

Han är nöjd och han gick in i hennes rum omedelbart.” Om Leon hade varit frånvarande från huset, är det troligt att jag skulle ha haft en annan känsla.

Jakob Eklund bistår regelbundet i köket i Marie Richardsons hus.

Marie Richardson Ung
Marie Richardson Ung

Marie tror att hon kan se varför damer skulle vilja vara med honom på grund av hans överklagande.

By sehzuka