Tue. Oct 4th, 2022
Maria Augutis Längd
Maria Augutis Längd

Maria Augutis Längd /\ Livsstil Moln fascinerar henne, men hon föredrar solljuset. Maria Augutis tilldelades ett idrottsstipendium som skickade henne till USA, där hon studerade meteorologi och blev pilot.

Efter en period på Nya Zeeland under vilken Maria försett landets ledare med fruktansvärda förutsägelser om framtiden, erbjöds hon en huvudroll i SVT. Maria Augutis var hänförd av himlen, flygplan och väder som barn.

Väderplanschen från femtiotalet hänger för alltid i vår flickrum i Bergsjön, handgjord med fronter och hightread, berättar Maria viskande. Jag blev hänförd av sdant. Den låg kvar i bakgrunden hela dagen. På gymnasiet lärde jag mig att flyga min mest ambitiösa idé.

En tresteg mästare på svenska.

Elever vid Göteborgs Högre Samskola såg också en karriär i friidrott och strax innan Maria senior-SM, en 17-årig flicka, dödades i ett fall.

– Efter det fick jag ett antal föreläsningar från ett amerikanskt universitet, förklarar Hon. University of Georgias taekwondo-instruktör fortsatte att prata med mig även efter att jag hade gett upp.

Han kom till mig och satt på och sålde mig i amerikanska idrottsdrömmen, berättar han. Maria stannar en stund innan hon fortsätter:

Jag sa till mig själv, “ja, jag tar det som en semester – sedan åker jag hem och kopplar in mig på pilot.” Jag, å andra sidan, har väldigt roligt! Det fanns också en fantastisk meteorologiavdelning på min skola, så jag gick introkursen och anmälde mig halvhjärtat till kursen.

Med händerna i luften försökte jag flyga iväg.Maria säger att det var svårt att studera meteorologi i de amerikanska sydöstra delstaterna.

“Vi var där” syftade på vår position i flotten. När tornados blåste igenom kastades vi upp i luften och späckhuggarvalar simmade mot oss.

Hon tar en kort paus innan hon reser upp fötterna:

– Jag hade en idé om att jobba som väderpresentatör i USA och hade praktiserat på några olika tv-kanaler, men det verkade inte rätt.

Planet flög till Nya Zeeland.

Det krävdes så lite för Marias att få jobb i Nya Zeeland. Maria hade redan innan dess tagit ett managementexamen med fokus på idealiska organisationer och hade framgångsrikt avslutat sin karriär efter fyra års arbete på den amerikanska marknaden.

När jag kom till Nya Zeeland arbetade jag först med Oxfam, som hade ett klimatförändringsprojekt. Jag tog ett steg tillbaka från meteorologiläroböckerna. National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA) erbjöd mig rabatt.

Hennes arbetsrelaterade ansvar, förklarar Maria, var att utföra radio- och tv-intervjuer.

Maria Augutis Längd
Maria Augutis Längd

– Snabbt, jag gjorde också många förutsägelser för bönder. Det var min specialitet – “Nu kommer vintern, in med flintan.”

Under denna temperatur, “kiwifrukt trivs bäst.” Jordbruksorganisationer publicerade sina prognoser på sina webbplatser, och jag fick en bra idé från att titta på Farmers Channel om vad som väntade.

Göteborg är där Maria är född och uppvuxen. Efter gymnasiet och några år på Friidrottslandslaget reste hon till USA för att studera meteorologi och gå kurser på University of Georgia.

Det tog inte lång tid för Maria att lista ut att den södra delen av USA, med sin närhet till både späckhuggare och tornados, hade blivit ett logiskt klassrum.

Efter provet flög hon till Nya Zeeland, där hon arbetade som meteorolog för NIWA de senaste åren (National Institute of Water and Atmospheric Research).

Maria är tillbaka i Sverige efter ett decennium borta, och hon är glad över att vara en del av både SVT väderteam och StormGeos meteorologiteam.

Marias beskrivning av tiden hon tillbringade i Nya Zeeland som “fantastisk” väckte intresset hos både henne och hennes amerikanska följeslagare tills de bestämde sig för att återvända till USA eller Europa. Jag hade samma erfarenhet när jag sökte jobb på SVT.

Det blev en diskussion om vilka jobb som var värda att flyga ut för, och det här var ett av dem. När jag var liten minns jag hur allt förändrades när femdygnsprognosen sändes på tv.

Allt med det var fascinerande, och väderprognosmakarna var på plats.Showen kommer att finnas på SVT tills vidare.

I våra fotspår jobbar Maria halvtid på SVT och halvtid på företaget StormGeo. Localvädret och syns i Morgonstudion, där “vi har möjlighet att tona ned oss ​​i det område vi valt, till exempel ett specifikt väderfenomen” — som snart kommer att följas av Rapport och Aktuellt — kommer att presenteras av henne.

‘Jag har fastnat i en glödande bubbla!’ utbrister jag. En karriär som man drömt om länge… “en dag hoppas jag få jobba som meteorolog på SVT.” Jag är verkligen hänförd av denna adrenalinkick. Så fort min kamera är på väg och redo att smällas på får jag en känsla av deja vu.

Att se live-tv är en spännande upplevelse! Det är i alla fall riktigt nära och ganska tekniskt, vilket många inte inser. Vi gör alla kort och våra egna förutsägelser.

Retoriska råd för att övervinna sina egna hinder.Maria blir lite nyser när hon kommer till slutet:

– Jag har inte ramlat, men det kommer att hända. – Men jag är lättad över att jag ska kunna besegra mig själv.

Men även om min man ställer in sin telefons alarm, bestämde jag mig för att gå med en analog klocka istället.När hon får frågan: “Vilken av hans favoritlåtar är min favorit?” Maria skriker.

– Jag är en trkig person, och jag älskar solen och regnet. När det är dags tar jag kommandot. Nya Zeelands somrar är väldigt magiska. Allt om den här platsen är grönt och det har en så bra atmosfär. Det är imponerande att besöka sydöstra USA.

Tills vidare kan man komma undan med jacka och jeans, men det är inte omöjligt. I Sverige är snabba somrar inte så läskiga som de ser ut.

– Jag älskar att titta på moln, och jag har gjort det länge nu. Att få se min favoritmullvad gör mig glad, men det är inte så lätt att hitta som man kan förvänta sig i Göteborg.

De kallar det linsmoln och hänvisar till det som ufo:n. Smallidealen kommer att knäckas av Nikki och Matilda, de två kroppsaktivisterna. Det är teoretiskt möjligt att gå bakåt i tiden eftersom man har ett nattduksbord med en klocka i.

Men det bästa du kan göra är att börja i efterhand, eftersom du redan har samlat ihop dina förnödenheter.

Syran, å andra sidan, har potential att skära en persons lår om han eller hon överdriver det när han lagar mat. Eftersom det inte är lika sött som kaffe, fungerar det inte på samma sätt.

Är det sant att man inte kan tvätta händerna med tvål och vatten efter att man blivit av med härvan av tovor?

– Ja, det ligger en viss sanning i det. Fluorering är en av anledningarna till att man tar bort tänderna, därför är det meningslöst att använda en tandborste för att ta bort dem.

När ens mun är fylld med skum är det alltid bäst att använda lite mindre vatten för att få ut så mycket som möjligt av tandkrämen.

Tandkrämer utan fluor har dykt upp på marknaden. Vad tänker du om det?

– Nej, det är inget jag rekommenderar. Fluoriden är det som skyddar tänderna mot karies, så den delen missar man om fluorid inte finns i tandkrämen.

Maria Augutis Längd
Maria Augutis Längd

By sehzuka