Tue. Oct 4th, 2022

Malin Mendel Barn /\ Malin Johanna Mendel är en svensk journalist som arbetar för tidningen Tjorn.

Malin Mendel Barn
Malin Mendel Barn

Medan han arbetar som utländsk journalist i landet, hjälper Mendel David Batra den fiktiva karaktären Mendel David Batra i serien att hitta sina rötter och ta sig hem.

För sitt arbete med några av de mest inflytelserika nyhetsorganisationerna i världen belönades Malin Mendel med Stora Journalistpriset 2019.

i kategorin innovatörer för sina insatser inom journalistiken. Att motivera sig själv att nå sina mål är en väg som kan leda till framgång.

Hon blåser nytt liv i en gammaldags genre tack vare sin kvickhet och sina estetiska förmågor. I en annan region på planeten, en särskilt stormig dag, smälter män och kvinnor samman för att bilda en enda enhet.

Lava forlag var utgivare av Malin Mendels debutbok, med titeln The Yoga Kitchen, som släpptes 2018. Boken innehåller en rad olika vegetariska rätter från Indien, samt yogaövningar som är utformade för att förbättra ens allmänna hälsa.

Hennes bok, Bombay Takeaway: India through the Eyes of Wahlstrom and Widstrand, publicerades 2013, och det var en av faktorerna som ledde till Indiens växande popularitet.

i det världsomspännande samhället. Uppdrag familj var en antologi som gavs ut 2005 av förlagsverksamheten som ägs av Albert Bonnier. Malin Mendel var en bidragsgivare till insamlingen.

Bombay, som är Indiens finansiella huvudstad och har en befolkning på 18 miljoner människor, är platsen för Malins nuvarande verksamhetsbas.

Dessutom har hon sitt hem och sin arbetsplats i Stockholm där hon är specialiserad på både handgjorda och tvåfärgade ringar.

I köket lagar Malin två traditionella indiska recept som ligger lite längre ner på vägen till vänster; Palek Paneer (indisk ost med spenat/grön grönkål) och äggburji (indiska äggröra),

som hon har anpassat från tre kokböcker som hon har arbetat med det senaste året av sin passion för det indiska köket. Båda dessa rätter ligger lite längre ner på vägen till vänster.

Efter avslutad utbildning i internationella relationer och examen från journalistskolan i Göteborg har Malin Mendel sedan 1998 rapporterat för SVT, Sveriges Radio, TV4 och TV8 från Burma,

Thailand, Nepal, Sri Lanka, Bahrain, Turkiet, USA i Amerika och flera länder i södra Europa. Hon har också bevakat berättelser i dessa länder för Sveriges Radio.

Sedan 2005 har hon tjänstgjort som utrikeskorrespondent för Sveriges Television i Indien. Från den platsen filmar och förbereder hon berättelser för nyhetsprogrammen Aktuellt och Rapport,

förutom de för Korrespondent och Kulturnyheterna. Malin Mendel var en av programledarna för programserien Världens värsta indianer som gick i SVT hösten 2018 och igen hösten 2020.

David Batra var den andra programledaren. I serien hjälper Mendel David Batra att förstå vem han är och lokalisera hans rötter genom att dra ur sina erfarenheter av att arbeta som utländsk journalist i landet.

Som ett erkännande för sitt arbete med världens sämsta indianer, belönades Malin Mendel med det stora journalistpriset för årets innovatör 2019. Detta pris delades ut 2019.

Malin Mendel Barn
Malin Mendel Barn

Motivet för detta beslut var för att med hjälp av kvickhet och expertis, hon blåser nytt liv i en gammal form. Människor hamnar i fokus i det livliga sammanhanget i det dagliga livet i en annan region i världen.

Det finns fyra indiska kokböcker som Malin Mendel har skrivit. Den senaste upplagan, med titeln “Indien i mitt svenska kök”, släpptes av Norstedts förlag år 2022.

År 2020 gav Malin Mendel ut ytterligare en bok med titeln “My Indian Life: Climate-Smart and Simple Recipes that Work Well” under Norstedts avtryck.

2018 släpptes Malin Mendels bok “Yogaköket” på förlaget Lava forlag. Den här boken erbjuder ett urval av vegetariska rätter från Indien samt yogaställningar som är avsedda att främja allmänt välbefinnande.

Det var 2013 som hon gav ut boken Bombay Takeaway: India through the Food at Wahlstrom and Widstrand.

I den diskuterar hon Indiens växande betydelse på den internationella scenen genom linsen av dess kök. Dessutom ingick ett stycke skrivet av Malin Mendel i samlingen Uppdrag familj, som gavs ut på samma förlag år 2005.

Malin Mendel utvecklade en kärlek till det rökiga och eldiga köket när hon fortfarande var ett litet barn. Hon växte upp på Tjorn av sin mamma och pappa,

som båda absolut inte var intresserade av matlagning. Malin satt på köksbänken och stirrade med stora ögon när familjens kocken förberedde kvällsmaten efter att de flyttat till Pakistan.

Där har du ofta någon som lagar mat till dig hemma. Jag andades in doften av den stekta spiskumminen och löken, såväl som alla kryddorna, och sedan konsumerade jag slutprodukten. Det var en läcker måltid.

Det var minnet av både lukten och smaken av den pakistanska måltiden som till slut ledde henne till Indien.

Malin Mendel Barn

Jag längtade efter köket som var hemma i den regionen av världen, och jag längtade tillbaka dit.

Sedan dess har hon arbetat mer än ett decennium som korrespondent för SVT i Indien. Dessutom har det publicerats ett antal kokböcker.

Den senaste kallas My Indian Life. Malin hoppas att vi genom att göra det kan få en bättre förståelse för den indiska maten, som hon anser är nyttig, hälsosam och miljömässigt hållbar.

I Indien följer 80 procent av befolkningen den hinduiska religionen, som lär att det är fel att döda och äta djur. Vegetariskt kök har en lång och historisk historia,

och det råkar också vara väldigt gott och tillfredsställande. Enligt Malin Mendel försöker köket inte simulera något annat eftersom det är vegetariskt redan från början.

På ett spritkök i området vid rstaviken tillagar hon indiska äggröra som heter “Äggburji”. Det blir samtal om matkulturen, spiskummin, yoghurt, matens historia, kryddor, bymat, yoga och måttlighet.

Och exakt hur fick showen “World’s Worst Indians” sin start från första början?

Du hittar en länk till Malins reportage om lunchmat i Indien nedan. Denna rapport ingick i ett tidigare avsnitt av showen.

Dessutom finns en länk till receptet Egg Burji här.

Journalisten, filmskaparen och Indien-experten Malin Mendel Westberg är en kännare av subkontinenten. Sedan 2005 har hon bidragit till SVT:s nyhets- och kulturbevakning genom att rapportera från Indien.

Med sin man och två barn reser Malin fram och tillbaka mellan Bombay och Stockholm med jämna mellanrum.

Hon har lagt ner mycket arbete, men hon kan äntligen skapa mjuka chapatis.

Jacob är en person som har ägnat hela sitt liv åt att förstå och hedra den judiska kulturen, och han har utvecklat en positiv relation till det Sverige som finns runt omkring honom.

Som ett resultat av de förändringar som sker i hans liv kommer han att ha absolut säkerhet om sin position inom rättssystemet.

Som en direkt konsekvens av detta blir nationens interaktion med de kulturer som omger den kantad av svårigheter.

Enligt Stephan Mendel-Enk gör detta att Jacob utvecklas till en mycket mer lugn och samlad individ.

Livet för en kräsna person definieras inte till stor del av deras entreprenöriella strävanden utan snarare av deras starka känsla av gemenskap. Upplevelsen av att vara ensam är ofta resultatet av att försöka skydda sig från att bli dömd.

Författaren använde inspiration från sina personliga erfarenheter för att skriva boken. Stephan Mendel-Enk hade en kräsen uppväxt och är medveten om hur han som barn kämpade för att navigera mellan normerna i sitt barndomshem och normerna.

i Sverige, som vid tiden för Sveriges sekularisering hade en robust religiös underström. Stephan Mendel-Enk har en djup förståelse för hur han upplevde denna kamp.

Malin Mendel Barn
Malin Mendel Barn

By sehzuka