Tue. Sep 27th, 2022

Magnus Uggla Familj /\ Per Allan Magnus Classon Uggla är en svensk musikartist, skådespelare, kompositör och skapare av aktuella satiriska texter.

Magnus Uggla Familj
Magnus Uggla Familj

Han föddes i Engelbrekts församling på Östermalm i Stockholm. 1977 nådde han mainstream-framgångar med singeln “Varning p stan”, och han har sedan dess skapat totalt 17 studioalbum.

Magnus Uggla är en medlem av den svenska aristokratiska familjen som kallas Uggla. Hans pappa, Claas Uggla, är patentombud och hans mamma, Madeleine Thiel, är musikchef.

Hans farfar, Olof Thiel, var kompositör och filmproducent, och hans farfarsfar, Ernest Thiel, var bankir och konstsamlare. Han är deras son.

Mamman var en släkting till Susanna Ramel, som var gift med Povel Ramel, som var både baron och underhållning. Magnus Uggla tillbringade sin barndom tillsammans med sina två äldre bröder, Gabriel, född 1944, och Johan, som gick bort 1998.

Vid sidan av Carola Haggkvist, Petter och Ola Salo medverkade Uggla som tränare i den svenska versionen av tv-tävlingen The Voice år 2012. Han gjorde ett framträdande i tv-programmet Så mycket bättre samma år.

Uggla hade uppträdanden på Rondo i Göteborg under hösten 2013 och våren 2014 med den specialkomponerade krogshowen Magnus den store.

Under åren 2015–2017 spelade han på Dramaten och åkte på turné med sin enmansshow med titeln “Hall! Popmusik, kicks klader.”

I den här showen presenterade han berättelser om sig själv, sin barndom och uppväxten han hade på ett sätt som var underhållande och inkorporerade aspekter av musik.

Under de första månaderna av 2018 visades föreställningen även på Sveriges Television. Han hade ett framträdande i tv-serien Stjarnorna p slotlett under sommaren 2016, och programmet visades så småningom i januari 2017.

Ugglas andra bok, med titeln Det enda sättet att ta sig igenom en konsert är att själv kliva upp på scen, släpptes hösten 2018 och på vintern samma år var det dags för krogshow ännu en gång, denna gång med Varning p stan nu mår kungen i baren hemskt igen på Göta Lejon.

Magnus Uggla har diskuterat sin svåra uppväxt vid flera tillfällen i olika intervjuer, vilket kan vara anledningen till att hans familj fortsätter att behålla sitt privatliv än i dag.

Enligt Magnus Uggla, vars kommentarer publicerades i Svenska Dagbladet, hade hans mamma en karriär som musikpedagog, men hon uttryckte aldrig någon glädje över sonens prestationer.

När andra människor frågade min mamma om jag var hennes son, svarade hon alltid med ett negativt svar. Det var väldigt tydligt att hon hade svårt för det.

En av anledningarna till att mamma inte gillade det jag gjorde på sjuttiotalet är på grund av mitt hår. Hon var medlem i Grupp 8 såväl som feminist,

Magnus Uggla Familj
Magnus Uggla Familj

och det var då jag visade där med orden till min låt “Varning på stan” om män som trakasserar kvinnor. Men efter det ägnade jag mig åt en mängd andra aktiviteter.

Emelie har två barn från ett tidigare förhållande med skådespelaren Sverrir Gudnason, som hon nu är 43 år gammal med.

Trots att paret inte längre bor tillsammans har de en sund kontakt med varandra. Som Sverrir sa till Hemtrevligt 2017:

Jag kommer bra överens med Emelies nya partner, och hon kommer bra överens med min nya flickvän. Vår relation går bra.

Att spendera tid tillsammans är inte bara bra för oss som vuxna, utan också för barnen. I en intervju med Hemtrevligt 2017 gjorde Sverrir Gudnason följande uttalande.

Magnus Uggla har vid flera tillfällen i intervjuer nämnt att han haft en besvärlig uppväxt. Enligt vad han berättat för Svenska Dagbladet hade hans mamma en karriär som musikpedagog; trots detta visade hon aldrig något nöje över sin sons prestationer.

När andra människor frågade min mamma om jag var hennes son, svarade hon alltid med ett negativt svar.

Det var väldigt tydligt att hon hade svårt för det. En av anledningarna till att mamma inte gillade det jag gjorde på sjuttiotalet är på grund av mitt hår.

Hon var medlem i Grupp 8 såväl som feminist, och det var då jag visade där med orden till min låt “Varning på stan” om män som trakasserar kvinnor. Men efter det ägnade jag mig åt en mängd andra aktiviteter.

Magnus Uggla visas här trots förbudet, som infördes efter beskedet om sjukskrivningen.

Vem vet, kanske hade hans egna föräldrar och hans uppfostran något att göra med att han tog beslutet att hålla sina barns identiteter hemliga.

Hans fru, Louise Uggla, som är 58 år, har likaså varit ganska fåordig. 1990 blev Magnus och Louise man och hustru. Hennes anställningsort är Camp David-firman som har kontor på Östermalm.

Där arbetar hon som kommersiell producent för stora företag. De två har dock aldrig presenterat en enhetlig offentlig person under sin tid tillsammans. Idag är paret folkbokförda på en adress i Danderyd där de tidigare varity bodde tillsammans.

Berättelsen “Frasse and the Magical Brew” handlar om en frisör vid namn Frasse som tvingas stänga sin salong när en mer fashionabel frisör vid namn “Ball-Sam” öppnar intill.

Nästa sak som händer är att Frasse kommer på ett gammalt recept på en mirakulös mirakeldryck som har potential att rädda salongen.

Magnus Uggla Familj

Magnus Uggla, 68, sa i ett pressmeddelande att det var Ruben som kom på konceptet till boken och att han direkt hoppade på det eftersom han tyckte att det skulle vara intressant för de två att jobba på något tillsammans .

Bilderna som kan finnas i boken är gjorda av sonen.

Magnus Uggla har ägnat sig åt skadligt beteende med barn tidigare, så det är inte första gången. I kortfilmerna som Magnus Carlsson producerade 2014 och 2015 under titeln

“Benny Brun och hans operlappsfjun” fungerade han som filmens berättare. Tidigare har han även skrivit tre andra romanser, den senaste var “Johnny the Fucker”, som publicerades för ett år sedan.

Emelie Uggla som är 43 år, Agnes Uggla som är 32 år och Ruben Uggla som är 26 år är Magnus Ugglas barn.

I förrförra veckan delade hans äldsta dotter med familjen att hon hittat kärleken i den 37-åriga komikern Nisse Hallberg.

Enligt poddens beskrivning har Magnus Uggla ett samtal med sin dotter Agnes där de diskuterar i princip ingenting.

Men hon jobbar också inom reklamyrket, ungefär som hennes mamma, förutom att podda med sin pappa. Hon har följt i sin mammas fotspår i detta avseende.

De är bekanta med varandra genom sin tid som de arbetat på företaget som kallas Camp David Film. En verksamhet som är involverad i både reklam och skapande av videor.

Magnus Uggla Familj
Magnus Uggla Familj

Men vid det här laget har Agnes testat vattnet och enligt hennes Linkedin-profil är hon för närvarande anställd som copywriter på reklambyrån Forsman & Bodenfors. Femina rapporterar att denna information.

By sehzuka