Tue. Sep 27th, 2022

Lill Lindfors Längd /\ Maj Lillemor “Lill” Lindforsis en finlandssvensk sångerska som har uppträtt i Skandinavien sedan 1960-talet.

Lill Lindfors Längd
Lill Lindfors Längd

Hon föddes i Helsingfors, Finland, och debuterade som revyskådespelerska i Uddevalla 1960.

Året därpå gjorde hon sin första inspelning. De senaste decennierna har Lindfors varit känd i Skandinavien för sina “one-woman shows” där hon blandar musik med mycket komedi.

Hon var en av de första artisterna som sjöng samba i Sverige, och hon var också en av de första svenska artisterna som gjorde ståuppkomedi i sina shower.

Lill Lindfors skilde sig från filmaren Peter Wester , som är pappa till dottern Petronella Wester , och bodde sedan tillsammans med Brasse Brännström i elva år.

– Brasse var ganska blyg. Men han var blixtsnabb i huvudet och kunde vara väldigt rolig och kreativ, säger hon i podden.

Det är med värme och längtan hon fortsätter att prata om sin gamla livskamrat Brasse som gick bort 2014 endast 69 år gammal.

– Vi hade det väldigt bra de första åren. Vi hade det jättebra, säger hon och fortsätter:

– Det var den bästa perioden i våra liv.

Lill Lindfors sitter vid köksbordet på gården på Öland och blickar ut över scilla, påskliljor och snödroppar.
Färgerna utanför fönstret går i vilsamt grönt, blått och uppiggande gult. vid rhododendronbuskarna tar de frigående hönsen ett jordbad.

På stenskivan mitt på köksbordet står ett välkomnande gäng gula tulpaner som hennes man Anders Byström köpt.

Lill är barfota och klädd i en svart kashmirtröja och mjukisbyxor.

Precis som varje morgon på Öland har hon varit ute ett par timmar på Fagerör med sin flat coated retriever Winja.

Andra dagar går hon och Anders förbi Lyckesand eller Homrevet, som också ligger intill på gården på Öland och östkusten.

– Jag går ofta med havet i ögonen. Det finns mycket fina skogsområden längs de långa stränderna.

Lill Lindfors Längd

Vad är Lill Lindfors nettovärde? Vilken inkomstkälla har Lill Lindfors? Vi vet alla att det är nästan omöjligt att säga någons totala tillgångar och hur mycket han eller hon tjänar varje månad.

Enligt de olika källorna finns det en ungefärlig tillgång som är nettoförmögen. Så vad är Lill Lindfors nuvarande nettovärde? Från och med 2022 är Lill Lindfors nuvarande nettovärde 1,5 miljoner dollar.

Plötsligt skäller tiken som ligger på golvet när hon ser en katt i trädgården. Dagarna här går fort. Har man hus finns det alltid något att göra, konstaterar hon.

Matmässigt hittar Lill det mesta i Borgholm.

– Hos Nisses fisk köper jag piggvar. De kan även ha gäddfiléer som jag gör gäddfärs till queneller.

Hon var presentatör vid Eurovision Song Contest 1985 i Göteborg, Sverige, och var mest känd för att ha haft en garderobsfel live under tävlingen efter att ha passerat en del av den utarbetade uppsättningen.

Hon erkände senare att det var en gag, men att det inte hade repeterats i förväg. T

EBU var enligt uppgift inte nöjd med jippot. Det är fortfarande ett av de mest ikoniska ögonblicken i tävlingens historia.

Hon framförde också “Musik ska byggas utav glädje” som tävlingens stora inledning.

– Inte så mycket, men jag älskar stunderna vi träffas. Igår kväll hjälpte jag henne att bli av med ett par fula fläckar på sina vita jeans.

Samtidigt diskuterade vi vad den manliga lagen står för. Då var jag en riktig mormor.

Jag kände att det är så här jag skulle vilja vara mycket mer. Finns, men jag jobbar mycket och är ingen idealisk mormor.

Lill Lindfors Längd
Lill Lindfors Längd

Det är en fråga om närvaro. Jag är ute och fladdar. Du får dela ut dina nåder.

By sehzuka