Tue. Sep 27th, 2022

Lennart Hyland Familj /\ Otto Lennart Hyland var en svensk programledare och journalist.

Lennart Hyland Familj
Lennart Hyland Familj

Han var också en av de mest kända och omtyckta tv-karaktärerna i annalerna om svensk televisions långa och lysande historia.

Det är säkert att programmet Hylands horna (som översätts till “Hylands hörna”), som började sändas på Sveriges Television 1962, var källan till hans största prestation som underhållare.

Inledningsvis sändes i Sveriges Radio som radioprogram, produktionen flyttades till Sveriges Television 1962, där den fortsatte att visas fram till 1983.

Detta gjordes som ett direkt resultat av showens framgång och popularitet.

Under sin mandatperiod på 21 år etablerade den sig som en sann institution inom området populär underhållning i Sverige.

Trots att Lennart Hyland är ihågkommen som en av Sveriges mest omtyckta och omtalade TV- och radiopersonligheter genom tiderna, gömde han ett skumt förflutet för allmänheten.

Personen i fråga led av betydande alkoholkonsumtion, som han försökte dölja för allmänheten men var lätt uppenbar för sina medarbetare och familjemedlemmar.

Hans familj diskuterar de betydande utmaningarna i dokumentären med titeln “Hyland”, som sänds på SVT nästa fredag.

Hyland, som var en av de mest kända männen i Sverige på den tiden, satte stor press på sig själv men var aldrig nöjd med resultatet.

Även när han kom hem sent (kanske runt midnatt eller ett på morgonen) kunde han aldrig vara nöjd.

Jag har aldrig en gång hört honom använda frasen “Idag blev snyggt.” I dokumentären reflekterar hans bortgångne fru Tuss Hyland, som dog 2016, över sitt liv och säger: “Jag kunde tala vad som hade väntat hemma.”

Sonen till tv-personligheten Lennart Hyland ger sin åsikt om sin fars alkoholism i en nyligen släppt dokumentär om familjen Hyland.

I programmet säger Per-Otto Hyland, “Jag skickades till tv-huset för att försöka få ut honom från rummet där han hade stängt in sig och druckit.”

“Jag skickades till tv-hemmet för att försöka få ut honom från rummet där han hade låst in sig och druckit.”

Även om dokumentären om den välrenommerade programledaren inte blir tillgänglig för allmänheten förrän i slutet av september sänder SVT redan en förhandstitt på filmen som du kan se.

Där avslöjar sonen bland annat att hans pappa, Lennart Hyland, druckit för att överhuvudtaget kunna genomföra programmen dagen efter och att hans pappa gjort sig impopulär på arbetsplatsen.

Lennart Hyland Familj

Dessutom diskuterar sonen hur Lennart Hyland druckit för att överhuvudtaget kunna genomföra programmen.

Hyland föddes den 24 september 1919 i Trans, som ligger i Saby församling i Sverige.

Hans far, Otto Hyland, var handlare och hans mamma hette Maja Moback. Hyland började sin karriär som journalist 1937 på Tran’s-Posten.

Åren 1938-1943 var han anställd som journalist på Karlskoga Tidning och från 1943 till 1945 var han anställd på Barometern.

Mellan åren 1945 och 1969 var han programledare och reporter för programmet Radiotjanst, som döptes om till Sveriges Radio 1957. Mellan 1969 och 1983 var han programledare för TV 1 på Sveriges Television.

Hyland var reporter för både allmänheten och idrottsevenemangen och han var även värd för sina egna programserier, som “Med mikrofonen I andras yrken”, “Fonsterrevyn”, “Lordagskvall” och “Karusellen”, som sändes mellan 1947 och 1954.

Utöver det var han programledare för ett antal underhållningsprogram på tv, som “Hylands horna”. [Hyland fungerade även som programledare för tv-programmen Morokulien och Karusellen, förutom att vara värd för välgörenhetsevenemang som Roda fjadern.

För att förhindra att det skulle bli värre i SVT-hemmet fick familjen göra många resor dit för att bryta ut värden ur rummet som han låst in sig medan han drack.

– När det blev värre var det ofta vi i familjen som fick försöka rädda situationen, och jag skickades till tv-huset för att försöka få ut honom från rummet där han hade låst in sig och druckit. – När det blev värre,

Jag skickades till tv-huset för att försöka få ut honom från rummet där han hade låst in sig och druckit.

På grund av sin legendariska position var Lennart Hyland fri att agera vad han ville utan rädsla för återverkningar. Detta gjorde hans familj upprörd, som hade hoppats på hjälp från SVT för att komma till rätta med situationen.

När det gäller missbruket var vår familj bestört över att se att ingen hade nämnt det på tv, och vi delade alla denna känsla.

Jag tror att på grund av alla hans tidigare prestationer hade han vuxit till en så stor storlek att de inte kunde besegra honom.

Lennart Hyland Familj
Lennart Hyland Familj

På grund av detta är det troligt att han kände sig illa till mods när folk försökte prata med honom. Enligt Per-Otto Hyland var det ingen som kommenterade.

By sehzuka