Tue. Oct 4th, 2022

Lennart Hyland Barn /\ Otto Lennart Hyland var en svensk journalist och programledare som arbetade för Sveriges Radio och Sveriges Television.

Lennart Hyland Barn
Lennart Hyland Barn

Han föddes i Tran’s i Saby socken och avled den 15 mars 1993 i Engelbrekts församling i Stockholms stad.

Under höjden av sin karriär blev han erkänd som en anställd inom sport och underhållning som var både originell och inflytelserik.

Hyland var programledare för flera radio- och tv-program som var lyssnar- och tittarfavoriter.

Den 21 januari 1945 debuterade han sin första personliga show, med titeln “En familjegård från 1351”.

Den 29 januari 1947 debuterade han som programledare för underhållningsprogrammet Fonsterrevyn, som sändes på tv.

Därefter fortsatte han med att bli programledare för en rad olika underhållningsprogram i radio och TV, inklusive Lordagskvall (1947–1949), Karusellen (1951–1954),

Sittinitti (1954–1955), Stora famnen (1958–1959), och Hylands horna (1961–1983) med flera.

Dessutom övervakade han välgörenhetsinitiativ som Red Feather-programmet. Hylands hörna sändes först på radio innan han flyttade till tv-mediet 1962.

Fram till 1983 sändes delar av programmet vid olika tidpunkter. Mellan åren 1977 och 1980 frontade han även bandet Gomorron Sweden,

som hade sitt säte i Göteborg och sändes där. Hyland svarade år 1980 på frågan “Vem är den mest spännande personen du har träffat i en TV-studio?” genom att konstatera att det var Per Oscarsson.

Det fanns tillfällen då hans insikter var perfekta; inte desto mindre saknade han förmågan att kommunicera på ett sätt som kan vara till nytta för andra

, och för det mesta behandlades hans förslag med fiendskap. Utöver det gjorde han sig själv en lätt måltavla för skratt.

Ändå är filmen ett monument över det anseende, det anseende och det anseende som Lennart Hyland har förtjänat genom åren. 1969, året han fyllde 50 år,

han hyllades av landets kulturella och ekonomiska eliter, samt det svenska fotbollslandslaget och ett stort antal regeringstjänstemän.

Lennart Hylands liv uppmärksammades av hans brorson, Niklas Hyland, som då var ung.

Niklas Hyland, som intervjuades av Expressen, menar att det är väldigt viktigt att ge ett heltäckande porträtt av farbrorn.

Hur som helst kommer jag alltid att minnas honom som den snyggaste killen i världen, liksom en man som alltid kom med nya och fascinerande idéer.

Han var snäll, smart, artig och positiv i allmänhet. Han var en fröjd att vara i närheten. När allt kommer omkring var min farfar tvungen att klara av sin brors sjukdom.

I ett annat avsnitt av dokumentären som producerats av SVT diskuterar Lennart Hylands son, Per-Otto Hyland, hur hans pappa kan ses som obehaglig och svår att ha att göra med på arbetsplatsen.

Lennart Hyland Barn

Han var lyhörd och observerade mycket som var logiskt sunt, men han saknade förmågan att formulera det på ett sätt så att någon annan kunde ha nytta av det; som ett resultat,

det möttes nästan alltid av ett mycket negativt svar. Han var smart. Och som ett resultat alienerade han många människor.

Under firandet var Lennart Hylands brorson, Niklas Hyland, som då bara var en yngling.

Expressen har haft ett samtal med Niklas Hyland som betonade betydelsen av att måla ett flerdimensionellt porträtt av farbrorn.

Hur som helst kommer jag alltid att minnas honom som den vackraste mannen i världen, som också kom med många kreativa och underhållande idéer.

Han var utomordentligt givande, rolig och snäll, och han var alltid glad. Då förstår jag hur min pappa, som gick igenom svårigheter med sitt syskon, ibland kan känna sig vemodig.

När något negativt eller föga smickrande inträffar för en person, hämnas det ibland på ett betydande och negativt sätt.

Det är konsekvensen du möter om du tillåter dig själv att bli för stor. Han berättar vidare att det kommer att leda till en ökning av ärendets totala kostnad.

Otto Hyland (1893-1954), affärsman, och Ingrid Maria, född Karlsson, var Lennart Hylands föräldrar.

Lennart Hyland var deras son (1897-1973). Han gifte sig med Tuss Hyland (1927-2016) år 1950; hon var dotter till direktören Fredrik Nielsen och Elsa, som föddes som Johansson.

Tuss Hyland gick bort 2016. Tuss Hyland var syster till skådespelaren Gunnar Nielsen och svägerska till Claes Leo Lagergren.

Lennart Hyland är far till tre barn: en dotter från ett tidigare förhållande som föddes 1944, och två pojkar från hans nuvarande äktenskap som är födda 1954 respektive 1955.

Lennart Hyland Barn
Lennart Hyland Barn

Han var Niklas Hylands farbror, journalisten. Niklas Hyland var hans brorson.

By sehzuka