Tue. Sep 27th, 2022

Lena Carlsson Barn /\ Lena Carlsson, som går under sitt förnamn, är en svensk skådespelare. Hon gick på Teaterhögskolan vid Göteborgs universitet och studerade även dramatik vid Gävle högskola och performativ kritik vid Teaterhögskolan i Stockholm.

Lena Carlsson Barn
Lena Carlsson Barn

Hennes utbildningsbakgrund omfattar båda dessa institutioner. Efter avslutad utbildning började hon arbeta på Backa teater, där Eva Bergman, pjäsens regissör, ​​gjorde henne som Margareta i Faust.

Kvinnliga Dramatiska Teatern grundades av henne 1996 tillsammans med andra kvinnor som Sophie Tolstoy och Bente Danielsson.

Teaterns uppdrag var att studera sambandet mellan representation och kön. De samarbetade för att producera showen känd som Makt.

Hon har bland annat arbetat på Norrbottensteatern, Örebro länsteater och Stockholms stadsteater.

Hon har samarbetat med regissörer från andra länder på egna transnationella initiativ, som Land utan ord, som ställdes ut på Tensta konsthall.

Verket var en iscensättning av en text skriven av Lea Doher som behandlade en mängd olika ämnen inklusive konst, kolonialism och krig.

2014 presenterade hon Herta Müllers text Hjartdjur på Fri Scen, som är ett undersökande designarbete av den självbiografiska romanen med samma namn.

Hjartdjur spelades på stadsteatern i Stockholm. Konstnärsrådet gav medel i form av ett målinriktat arbetsbidrag, vilket gjorde det möjligt för projektet att genomföras.

Hon hade en roll i pjäsen Mysteriet med Rosenbuketten, som spelades på Teater Brunnsgatan Fyra 2016 och skrevs av Manuel Puig och regisserades av Mns Edwall.

För tjugofem år sedan blev paret Johan Christiansson och Lena Carlsson kära vid första ögonkastet och bildade familj. Dokumentärfilmaren Maud Nycander följde deras resa och krönikade den i filmen “Kärlek och fiskpinnar”.

Nu när de har gått skilda vägar, en händelse som återigen representeras av Nycander i den aktuella SVT-dokumentärfilmen “Kärlek och skilsmässa”, framställer Nycander dem som att de gått skilda vägar.

Vid femtio års ålder får livet lite mer gnissel, en intensitet; och enligt Johan Christiansson är det egentligen allt man kan begära vid den tidpunkten.

“Vem bryr sig om att ett par skiljer sig när de är i 50-årsåldern?” I början av filmen “Kärlek och skilsmässa”, som är en fortsättning på filmen “Kärlek och fiskpinnar”, är domen som fälls av de tre döttrarna hård (2005).

Maud Nycander, regissör för “Nun” och “Palme”, ​​och det unga paret Lena Carlsson och Johan Christiansson, skådespelare respektive författare, gick i samma förskola tillsammans i sju år.

Hon skapade en kortfilm om deras dagliga tillvaro, som är full av slitage som kommer med att ha ett litet barn. När de tillfrågades om början av deras förhållande, pratade båda om hur intensivt det var och hur de kände att de delade “tvillingsjälar”.

Hoppa framåt i tiden 17 år. Paren går sina egna vägar, och Maud Nycander är där igen för att krönika processen med sin kamera, sin empati och en närvaro som är artig utan att vara nedlåtande.

Och döttrarna måste hitta en ursäkt för att komma härifrån eftersom du är orolig snart. Det är inte för att Lena och Johans position är så unik eller dramatisk som skildras;

Lena Carlsson Barn
Lena Carlsson Barn

snarare beror det på att resan som avbildas är en som är ganska normal och universell för våra dagar. Det är dock väldigt omöjligt att undvika att bli nyfiken på vad som faktiskt har hänt och var det kommer att gå härifrån.

Publiken lockas in genom att använda erkännande som det primära vapnet, förutom en vädjan som är befriad och saknar pretentiöshet.

Maud Nycander använder både gamla och färska intervjuer för att pussla ihop olika delar av filmen. Och livets flöde fortsätter oförminskat.

Torkade makaroner i en kopp kastas in med de stora problemen, såsom livshotande problem som uppstår efter förlossningen av ett av barnen.

Barnromaner som “Fröken Selma!” har skrivits av Lena Carlsson. Under tiden som Selma Lagerlöf arbetade som skolfröken i Landskrona åkte hon och hennes assistent Sophie till Jerusalem.

Båda böckerna är hämtade från verk som Lena Carlsson har publicerat tidigare om Selma Lagerlöf och som har skrivits under hennes karriär. Romanen Frihetslif! f

ungerar som inspiration för berättelsen om Selma och Sophies resa till Jerusalem. Två kvinnor ses resa ensamma med en kamera i flera timmar.

Det var Lenas idé att göra forskningen om Selma Lagerlöf tillgänglig för ungdomar och hon trodde att Selmas händelserika liv kan väcka ungas och barns nyfikenhet.

Efter att ha tjänstgjort som ambulansförare i Stockholm i tretton år gick jag över till företagshälsovården via bemanningsbranschen. Här jobbade jag på olika sätt

av jobb. Jag har många frågor och jag skulle vilja öka bredden på min kunskap och erfarenhet. Min motivation har alltid varit att hjälpa andra människo.

r i en mängd olika situationer i livet, och jag tror att de saker jag har åstadkommit under åren inte bara har hållit mig intresserad utan också gett andra en känsla av syfte.

Lena Carlsson Barn

Lecalife Halsa AB bildades i början av 2011 och det är ett företag som tillhandahåller hälsoprofilbedömningar, tjänster av rehabsamordnare, arbetsmiljö,

alkohol- och drogtester, vaccinationer, samt utbildning i Första hjälpen och krisstöd, HLR, D -HLR, S-HLR, barn-HLR och skol-HLR. Dessutom erbjuder det en arbetsmiljö som är fri från droger och alkohol.

I Sollentuna, där jag nu bor, kommer jag från en familj på fem personer.

Min far var stationerad utomlands på 1970-talet, och som ett resultat tillbringade jag och min familj tre år i Tanzania. Den här upplevelsen har djupt påverkat de beslut jag har fattat under hela mitt liv.

Det får mig att känna mig underbar att ha kul med andra människor. Vi har besökt en mängd olika platser och kontinenter, där vi också har deltagit i sportdykning på PADI Advanced-nivå och rest.

För mig är det bästa sättet att vara helt “nu och nu” att vara nedsänkt i vatten samtidigt som man tar in det hisnande landskapet i undervattensvärlden. Även ovanför ytan arbetar jag för att replikera den harmoni som finns där.

Disputerade 2009 med en avhandling om optiska tillvägagångssätt inom kariesdiagnostik med titeln “Optiskt baserade teknologier för detektion av dental karies.”

(Optiskt baserad teknologi för detektering av tandkaries) Eftersom det finns en mängd olika optisk utrustning som används .

i kariesdiagnostik, finns det också en mängd olika våglängdsområden som kan användas för att belysa tand- och kariesattacken, samt mäta avvikelser mellan friska och sjuk vävnad.

Merparten av tiden upptäcks en kariesattack i ett mycket tidigt skede, även innan ögat eller några av de undersökningsmetoder som vanligtvis används för att lokalisera karies.

Eftersom tanden synliggörs av strålning som är skadlig för kroppen, kan inspektionen utföras upprepade gånger och med endast korta pauser mellan varje försök.

Eftersom optiska metoder används inom kariesdiagnostik har vi bland annat forskat i flera våglängdsområden för att avgöra vilka som är mest lämpliga att applicera i det fall vi önskar lokalisera håligheter i tandens olika vävnader.

Optiska metoder kan också användas för att utvärdera andra förebyggande strategier vid karies, till exempel om vi vill testa en ny tandkräm, probiotika eller ozon.

Ett exempel på detta skulle vara om vi ville testa ozon. Om du vill undersöka flera behandlingsalternativ för att se vilka som är mest effektiva för att förebygga sjukdomar, kan du också använda metoderna.

Annan studie, samt forskning utförd i samarbete med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus,

avser att undersöka om fetmakirurgi kan ha en inverkan på munhälsan eller inte. Ytterligare ett samarbete håller på att utvecklas med Ume .

Lena Carlsson Barn
Lena Carlsson Barn

University där det utreds om genetiska störningar i immunförsvaret kan kopplas till orsaken till att vissa barn är benägna att utveckla karies som är svårare att behandla.

By sehzuka