Tue. Sep 27th, 2022

Lasse Persson P4 Familj /\ Marcus, som är 22 år och lider av en svår cp-skada, är Lasses son. Han börjar använda en permobil som han styr med huvudets rörelser.

Lasse Persson P4 Familj
Lasse Persson P4 Familj

och han behöver vård 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Detta tyder på att han fortsätter att bo med sina föräldrar i villan de har utanför Lule.

Innan Marcus föddes hade Lasse verkligen gett upp hoppet om att få ett eget barn. Marcus var hans första och enda barn.

Han var ganska upptagen med arbete men fick ändå tid att besöka det lokala vattenhålet i Stockholm. Hans liv började dock vända när han återförenades med sin gymnasiekärlek, Berit.

Han återvände till sin hemstad Lule, där han och hans fru snabbt meddelade att de väntade barn. Lasse var extatisk och glad över att ha blivit förälder,

men att Marcus hade en skada gjorde att hans förhoppningar och drömmar fick anpassas efter det. Under deras första år tillsammans krävdes den nya familjen att stanna på sjukhus i 125 nätter.

Vi fantiserade med största sannolikhet om lite spädbarnslycka, precis som många andra människor gör med sina bebisar. Å andra sidan tror jag att Marcus kom precis i det perfekta ögonblicket, till rätt person och till rätt familj.

Lasse är nu chef för byrån som Marcus medhjälpare jobbar på. Han är ansvarig för att göra scheman, betala löner och leda arbetet samtidigt som han tar hand om sitt barn.

Han uppmuntrar nyblivna föräldrar till barn med funktionsnedsättningar att behålla lugnet och inte låta sina känslor få det bästa av dem.

Dessutom tar Titti Schultz och Lasse Persson rodret i Melodikrysset i veckan. Anders Eldeman, en välkänd programledare, fick diagnosen covid förra veckan och har valt att återhämta sig hela denna vecka också.

Anders Eldeman gör framsteg på sin väg mot återhämtning men känner trötthet.

Det är inte lika illa som att jag hostar och nyser, och jag är inte riktigt lika trött. Melodikrysets programledare Anders Eldeman intervjuades i P4 Extra den 20 januari. Han uttryckte sin tacksamhet till alla som hört talas om det.

Lasse Persson P4 Familj

Titti Schultz, programledare för P4 Extra, och Lasse Persson, som ofta hörs som flygande reporter i P4 Extra, kommer nu att fylla i för Anders Eldeman i Melodikrysset lördagen den 22 januari.

Naturligtvis hjälper vi en medarbetare som är sjuk. Enligt Titti Schultz och Lasse Persson har lyssnarna backat upp dem med mycket krydda och ljudråd, vilket har gjort att de har kunnat köra.

Lasse Persson har en historia av att arbeta för P4 Stockholm, där han var reporter. Han gjorde övergången till flygande reporter för P4 Extra för ungefär ett år sedan.

Under typiska omständigheter är lyssnarna vana att följa honom i hela Sverige från län till land. Men de senaste dagarna har han varit i Polen, nära gränsen till Ukraina, där han har stött på individer som gömmer sig för regeringen.

Sveriges Radios kanaler har under hela veckan deltagit i en insamlingssatsning till förmån för barn över hela världen.

De har gått ut med en rad olika utmaningar till både allmänheten och sig själva att ge ekonomiska bidrag. Lasse Persson,

reporter på P4 Extra, gick i fredags ut med en utmaning till Angelica Bengtsson, mästarinna i stavhopp. Hon skulle göra 10 stavhopp, och han skulle fortfarande hoppa högre än den kombinerade höjden för alla hopp.

Angelica Bengtsson, som kommer från Boaryd i Tingsryds kommun och har ett personbästa på 4,81 meter i stavhopp, är en av de mest kända idrottarna i Sverige (vilket är svenskt inomhusrekord).

Han hävdar att ett betydande antal av de personer han har pratat med är ungdomar, av vilka många är för unga för att förstå vad som pågår.

– Det här är hemska berättelser om människors liv Jag pratade med en kvinna som var planerad att gå ombord på en buss till Sverige vid tolvtiden på morgonen i går.

Upplevelsen av hur hon gick ombord på en buss till en plats hon aldrig varit på förut är en som kommer att stanna med henne resten av livet.

Enligt Lasse Persson hade hon ingen aning om varför hon och hennes mamma var tvungna att rycka upp sina liv och flytta hemifrån.

Jag är förälder till fyra barn, och jag tänker ofta på dem. Han fortsätter med att säga att han önskar att han kunde vara där i det ögonblicket för att ge en uppdatering om situationen.

Även om de tvingades överge allt de kände och fly för sina liv, hävdar han att de individer han träffade hade en “fantastisk värme”. Det säger han trots att de sprang för sina liv.

Lasse Persson P4 Familj
Lasse Persson P4 Familj

Enligt vad han har hört, även mitt i allt, är människorna som är här trevliga och hänsynsfulla mot varandra.

By sehzuka