Mon. Oct 3rd, 2022

Lasse Eriksson Död /\ Lars Gunnar “Lasse” Eriksson var en svensk konstnär och författare. Han föddes i Pite, som ligger i Norrbottens län, och avled den 3 mars 2011 i Uppsala.

Lasse Eriksson Död
Lasse Eriksson Död

Innan han började sin teaterkarriär på 1970-talet med Panikteatern i Uppsala tog Eriksson en kandidatexamen i ekonomisk historia från Uppsala universitet, där han också studerade till examen.

1983 medverkade han i showen What Every Woman Should Know About Men, som framfördes i samarbete med Omnibus chamberwinds.

1984 blev han känd för tv-tittare genom de personliga åsikter han delade i ett program som hette Dagsedlar. Det var korta avsnitt på fem minuter där han fick sällskap av sin hund Hillman.

Åren 1985 och 1986 arbetade han som programledare för Café Lule. I början av 1990-talet ledde han laget för Let Kameran Go, och 2002 ledde han laget för Talk about News.

Eriksson fördes snart till Akademiska sjukhuset i Uppsala med ambulans efter att ha kommit till olycksplatsen.

Dessutom var hans familj närvarande där. Lasse Eriksson hade dock enligt polisanmälan redan avlidit när ambulansen kom till larmcentralen.

De tog kontakt med Uppsalapolisen vid 23:20-tiden i går kväll och meddelade att den kände skådespelaren avlidit.

Vi har ingen anledning att tro att det var grovt spel inblandat, men eftersom det är omöjligt att fastställa dödsorsaken faller utredningen under vårt ansvarsområde.

Kenneth Sundin hävdar att det inte fanns något märkbart mönster för sjukdomen.

Efter detta kommer en kriminalteknisk undersökning av kroppen att ske.

Under den tidigare delen av kvällen uppvisade Lasse Eriksson inga symtom som skulle tyda på att han mådde illa, vilket hans andra teaterkollegor rapporterat.

Komikern och uppsalaprofilen Lasse Eriksson är avliden. På torsdagskvällen, när han uppträdde på Reginateatern i Uppsala, tog han abrupt ett tag om bröstet och föll till marken. Händelsen inträffade under föreställningen.

Lasse Eriksson fick hjärt-HLR av en läkare som satt i folkmassan och sedan transporterades han till Akademiska sjukhuset i Uppsala i ambulans. Tyvärr gick hans liv inte att rädda på sjukhuset.

I går kväll delade skådespelaren Staffan Lindberg scen tillsammans med Lasse Eriksson och i den här intervjun beskriver han hur det kändes att vara i den situationen:

Jag hör Lasse säga: “Jag mår inte så bra, jag måste flytta.” När vi sedan höll på att avsluta numret märkte jag i ögonvrån att han hade rasat,

så jag ringde en ambulans samtidigt som Jacke frågade efter någon som var kunnig inom vården. Men trots att vi hade kunniga personer på plats direkt så blev inte situationen bättre.

Pite, som ligger i Norrbotten, är där Lasse Eriksson föddes 1949. Han flyttade till Uppsala i början av 1970-talet.

Han var vid ett tillfälle känd som Sveriges första ståuppkomiker, och utöver det var han även verksam som musiker och författare.

Han var också en uppskattad medarbetare på Radio Uppland under många år. Under den tiden medverkade han .

i produktionen av det välkända radioprogrammet Telespnarna, som först gick i luften i mitten av 1990-talet. Han hade 61 år bakom sig.

Det är några av de saker som nämndes om Lasse Eriksson i profilerna som vi läser.

Igår, klockan sju på kvällen, började revyföreställningen “Fyra lykkinga man 2” uppträda på Reginateatern.

Klockan 21.30 när det närmade sig sitt slut svimmade plötsligt en av nyckelpersonerna, den välkände komikern Lasse Eriksson.

Någon i publiken som var kunnig om sjukvård började göra hjärträddning. Man beslutade att tillkalla ambulans.

Enligt Kenneth Sundin, vakthavande befäl på polisstationen i Uppsala, upptäcktes det när mannen kom till akuten att han redan hade avlidit.

Lars Eskhult, som arbetar på Uppsalapolisen, uppgav att de fick kännedom om situationen för första gången klockan 23.23.

De anställda från Akademiska ringde sedan upp dem och meddelade att de tagit emot en avliden man från Reginateatern och tagit in honom i deras anläggning.

Lasse Eriksson Död
Lasse Eriksson Död

Lars Eskhult förklarar att vi inte visste hans identitet förrän långt senare.

1984 var året då hans personliga observationer i Dagsedlar gjorde tv-tittarnas kännedom. Det bestod av korta anfall som inte varade längre än fem minuter, under vilka han fick sällskap av hunden Hillman.

Mellan 1985 och 1986 arbetade han som programledare för Café Lule och 2002 ledde han teamet som hade hand om Snacka om nyheter.

Hans framträdanden som ståuppkomiker, där han var känd för att vara både jordnära och filosofisk, är troligen den primära faktorn som bidrog till Erikssons uppkomst till berömmelse. Han var respo

lämplig för att komponera och skriva ett antal låtar. En av de mer kända är med största sannolikhet Stallet, som är ett reflekterande stycke om de vardagliga tankar som individer på mindre befolkade orter har dagligen.

Eriksson var med och satte upp standup-revyn Spik på Vasan 1992. I föreställningarna Jagare och jungfrur arbetade han med Iwa Boman som kollaboratör.

På söndagsmorgonen under ett antal år gästade Lasse Eriksson det svenska radioprogrammet Telespnarna.

Han fick denna ära 1995 och prisades som “En kreativ, nöjeskär profil, en riktig brainstormer som aldrig gör en hemlighet om var han kommer ifrån.

” Detta var resonemanget bakom hans utnämning till Årets Pitebo. Aldrig att missa chansen att förmedla positiv information om Pite, landet och närområdet, Lasse Eriksson gör det vid varje tillfälle.

Han upprätthöll en nära relation med Pite, särskilt fram till den tidpunkt då hans far gick bort 2008, och han var även närvarande i somras för att fira rets Pitebos 20-årsjubileum.

Lasse Eriksson, skådespelare tillika komiker, gick bort på torsdagskvällen. Det var under en föreställning på Reginateatern i Uppsala som han gick bort på scenen.

Lasse Eriksson svimmade på scenen när föreställningen närmade sig sitt slut.Han krävde konstgjord andning, som tillhandahölls av en herre i publiken.

Det gick dock inte att rädda Lasse Erikssons liv.När han fördes till Akademiska sjukhuset var han redan avliden.

Komikern, skådespelaren och författaren Lasse Eriksson var alla dessa tre saker.
Han hade 61 år bakom sig.

Skådespelaren Lasse Eriksson har tyvärr gått bort. På torsdagskvällen i Uppsala uppträdde han på en teater när konserten var mot sitt slut. Han svimmade på scenen.

Tidningarna Aftonbladet och Expressen rapporterade att sjukvårdspersonal rusade upp på scenen för att påbörja hjärt-lungräddning (HLR).

Vid ett senare tillfälle på kvällen dödförklarade en rättsläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala Eriksson.

Erikssons karriär som komiker gav honom mest berömmelse, även om han också var produktiv inom författarskap och musik. Han hade 61 år bakom sig.

Han erkändes av de som tittade på tv som “lagledaren” för programmet Tala om nyheter. Detta var en av de saker som gjorde honom känd.

Eriksson var en ledande man i uppsättningen “4 glada män 2”, som spelades på Reginateatern i Uppsala vid hans bortgång. Följande finns på teaterns hemsida:

“Lasse Eriksson var en av Uppsalas mest älskade och erkända underhållare och vi alla här på Reginateatern känner en enorm smärta och saknad till följd av hans bortgång.

Som ett resultat av detta kommer Reginateatern att starta en monter för att uttrycka kondoleanser i lobbyn idag.

När den andra delen av “4 Happy Men”, med titeln “4 Happy Men 2”, sändes i slutet av februari, hade den första delen redan sänts över hundra gånger.

Lasse Eriksson Död
Lasse Eriksson Död

Jacke Sjodin, Staffan Lindberg, och Erik Lidholm var de andra artisterna förutom Lasse Eriksson som deltog i föreställningen.

By sehzuka