Tue. Sep 27th, 2022

Lars Vilks Död /\ Utredningen om den dödsolycka som inträffade utanför Markaryd föregående år och som resulterade i att konstnären dog.

Lars Vilks Död
Lars Vilks Död

Lars Vilks och två poliser har stängts sedan åklagaren slagit fast att det inte förekommit någon brottslig verksamhet. Dessutom har förundersökningen avslutats.

Händelsen som inträffade på vägbanan beskrivs som en fruktansvärd olycka av chefsåklagaren Per Nichols.

Särskilda åklagarmyndigheten sa i pressmeddelandet att det sammanfattningsvis är mest troligt att ett däck spruckit på polisbilen, och att detta var den mest sannolika orsaken till händelsen.

Därefter tappade föraren kontrollen över bilen, som sedan gick över till andra sidan vägen och frontlade med lastbilen. Olyckan som inträffade med lastbilschauffören var riktigt fruktansvärd.

Vi har gjort djupgående analyser som bland annat omfattat en teknisk undersökning på platsen samt förhör med vittnen.

Enligt Per Nichols har det säkerhetsklassade fordonet besiktigats, och analyser av ljudupptagningar har gjorts.

“Maj”, en särbo som arbetar för Lars Vilk, har uttryckt tillfredsställelse över att utredningen är avslutad.

Hon hävdar att undersökningen som polisen själva gjort avslöjade att fordonet i fråga färdades i för hög hastighet (vittnen placerade det mellan 160 och 180 kilometer i timmen)

Enligt chefsåklagaren Per Nichols har en av de svåraste aspekterna av utredningen varit att sätta ihop de många skärvorna av de tekniska upptäckterna och spåren.

Detta har visat sig vara en av de svåraste aspekterna av utredningen.

Att alla som åkte i polisbilen dödades är en ytterst olycklig händelseutveckling. På grund av detta finns det inga fler individer att fråga om något annat.

Du måste ta fram slutsatser baserade på upptäckterna inuti och runt bilen,

såväl som inne i lastbilen. Du måste till exempel granska detta ljudklipp utöver andra bevis.

På söndagseftermiddagen, vid tre och ett halvt tiden, inträffade en kollision med många fordon på E4 nära Markaryd.

Lars Vilks och två poliser från en personskyddsgrupp åkte tillsammans i ett civilt polisfordon vid händelsen. Syftet med befälens närvaro var att värna Lars Vilks.

Uppgifterna tyder på att polisfordonet ska ha kommit in i körfältet som färdades i andra riktningen och sedan hamnat under en lastbil.

Lars Vilks Död

Enligt SVT har uppgifterna validerats av brottsbekämpningsmyndigheten. Lastbilen som Lars Vilks körde, samt det civila polisfordonet som han åkte i, fattade eld.

Den svenska konstnären Lars Vilks avled den 3 oktober efter att ha varit inblandad i en bilolycka utanför Markaryd.

Vilks, som arbetat som ordningsvakt i ett antal år, var passagerare i ett fordon med två poliser.

när föraren plötsligt gick över till andra sidan vägen, vilket fick bilen att krascha med en lastbil. Vilks och två poliser blev alla dödade.

Beskedet om att utredningen om händelsen är avslutad och att ingen brottslig verksamhet har konstaterats kom från Åklagarmyndigheten i dag, vilket är onsdag.

Enligt Nichols, sammanfattningsvis, är det mest troligt att ett däck på polisbilen har gått sönder, och då tappade föraren kontrollen över fordonet till följd av det.

Mot bakgrund av att den kontroversielle artisten var utsatt för ett hot har polisen inlett en utredning om möjligheten att han mördats. Dessutom avslutades det idag.

Högsta åklagaren undersökte tre möjliga brott mot lagen: grov vårdslöshet i trafiken, vållande till annans död och att tillfoga en annan person fysisk skada.

En förundersökning om mordet som inträffade medan Lars Vilks arbetade som ordningsvakt inleddes samtidigt av polisen.

Enligt den förundersökningsansvarige kan ärendet inte längre anses öppet.

Enligt vad som kommit fram i polisens utredning har två bilar som hänvisats till skyddsfordon använts under hela resan från Stockholm till Skne.

De var av Range Rover Sentinel-modellen från 2016, och tillverkaren hade skräddarsytt dem med ett antal ytterligare funktioner.

Lars Vilks Död
Lars Vilks Död

Den första resan som Lars Vilks tog var i en enda bil. I Jönköping bytte han, av skäl som hade med polisstrategi att göra, bil mitt under tanken.

By sehzuka