Tue. Sep 27th, 2022

Lady Gaga Längd /\ Lady Gaga är artistnamnet som ges till Stefani Joanne Angelina Germanotta, som arbetar i underhållningsbranschen i USA som sångerska, låtskrivare och skådespelare.

Lady Gaga Längd
Lady Gaga Längd

Hon är välkänd för sin förmåga att förändra både sitt utseende och sin musikaliska stil. Gaga började sin karriär som artist när hon var ung, medverkade i skolpjäser och sjöng på kvällar med öppen mikrofon.

Innan hon lämnade skolan för att göra en karriär inom musik var hon student vid New York Universitys Collaborative Arts Project 21, som är knuten till Tisch School of the Arts.

Efter att ha fått sitt kontrakt med Def Jam Recordings upphävt fortsatte hon att arbeta som kompositör för Sony/ATV Music Publishing.

2007 fick hon ett kombinerat avtal med Interscope Records och Akons bolag, KonLive Distribution. Båda dessa märken ägs av Akon.

Gaga blev ryktbar när hon släppte sitt första studioalbum, The Fame, året därpå. Albumets hits “Just Dance” och “Poker Face” toppade båda flera musiklistor.

Efter en tid släpptes albumet med den utökade pjäsen (EP) The Fame Monster (2009) inkluderad. Denna EP var ansvarig för de populära låtarna “Bad Romance”, “Telephone” och “Alejandro”.

Det är svårt för mig att peka ut ursprunget till min förkärlek för musik, men jag kan säga att det är det ämne som jag är mest skicklig i.

Min mamma brukar berätta om denna extremt förödmjukande berättelse om att jag stöttar mig och spelar tangenterna så här.

när jag var runt tre år gammal, men det är möjligt att jag var ännu mindre än så vid den tiden. Jag kunde inte ta mig hela vägen upp dit eftersom jag var för liten och kort för det.

Fortsätt helt enkelt på det här sättet i det nedre registret på pianot… Jag var väldigt, verkligen utmärkt på piano, så mina initiala instinkter var att arbeta så hårt på att spela piano,

och även om jag kanske inte var en naturlig dansare, är jag en naturlig musiker. Jag var riktigt, riktigt bra på piano,

så mina första instinkter var att jobba så hårt med att studera piano. Det är det område som jag anser mig ha störst kompetens inom.

För att främja Lady Gagas karriär grundade Fusari och Gaga tillsammans ett företag känt som Team Lovechild, LLC.

De distribuerade sedan elektropoplåtarna som de spelade in och producerade till chefer inom musikbranschen. Efter att ha fått ett positivt svar från Joshua Sarubin,

chef för artister och repertoar (A&R) på Def Jam Recordings, och fått tillstånd från Sarubins handledare Antonio “L.A.” Reid, Lady Gaga värvades till Def Jam i september 2006.

Hon sades upp från skivbolaget tre månader senare, och hon gick tillbaka för att tillbringa semestern med sin familj. Gaga började sin karriär med att framträda i neo-burleska konserter, som hon trodde var en representation av frihet.

Lady Gaga Längd

Under denna period blev hon bekant med performancekonstnären Lady Starlight, som var avgörande för att forma hennes karaktär medan hon uppträdde.

De två musikerna började sina karriärer som artister genom att spela i centrala klubbmiljöer som Mercury Lounge, Bitter End och Rockwood Music Hall.

Deras live-performancekonstverk, känt som “Lady Gaga and the Starlight Revue”, var en hyllning till varietéer som var populära på 1970-talet.

Produktionen annonserades som “The Ultimate Pop Burlesque Rockshow.” De hade ett framträdande på musikfestivalen Lollapalooza år 2007.

Sångare. Född den 28 mars 1986 på Lenox Hill Hospital i New York City, USA. Man tror att Lady Gaga har en förmögenhet på cirka 2,3 miljarder svenska kronor.

Innan hon lämnade skolan för att göra en karriär inom musik var hon student vid New York Universitys Collaborative Arts Project 21, som är knuten till Tisch School of the Arts.

Gaga blev framträdande med släppet av hennes första studioalbum, The Fame, och framgångarna för dess låtar “Just Dance” och “Poker Face”.

Gaga coverade “Your Song” av Elton John och bidrog med den till hans hyllningsalbum Revamp, som publicerades i mars 2018.

Senare samma år porträtterade hon Ally, en kämpande sångerska, i det musikaliska romansdramat A Star Is Born , som regisserades av Bradley Cooper.

I februari 2016 framförde Gaga USA:s nationalsång på Super Bowl 50,[166] samarbetade med Intel och Nile Rodgers för ett framträdande som hyllade den bortgångne David Bowie vid den 58:

e årliga Grammy Awards, och sjöng “Til It Happens to You” vid den 88:e Oscarsgalan, där hon presenterades av Joe Biden och åtföljdes på scenen av 50 personer som hade blivit offer för sexuella övergrepp.

Hon uppmärksammades av Grammymuseet i april samma år med artistpriset vid Jane Ortner Education Awards, som hedrar konstnärer som har visat ett engagemang och hängivenhet för utbildning via konsten. Dessa utmärkelser delas ut årligen vid Jane Ortner Education Awards.

Lady Gaga Längd
Lady Gaga Längd

Uppbrottet från hennes förlovning med Taylor Kinney inträffade i juli; hon sa i en efterföljande intervju att hennes jobb hade varit en påfrestning för relationen.

By sehzuka