Tue. Oct 4th, 2022

Kung davids fru \ Bibeln säger att David är en av de viktigaste personerna i Israels historia. Han var Israels andra kung. Många tror att David var en förebild på Messias. Matteus gör en lista med 28 rader som går från David till Jesus. Luke var minst 41 år.

I Bibelns Nya testamente sägs Jesus vara från Davids familj. Han kallas bland annat hans arvtagare, lejonet av Juda stam, och Davids rot. Hans liv ägde rum mellan 1040 och 970 f.Kr. Han var kung av Juda från 1010 f.Kr. till 970 f.Kr.

Utanför Bibeln finns det inga säkra skriftliga källor som nämner David. Tel Dan-fragmentet hittades 1993. Det är en stenbit med en inskription som innehåller de arameiska bokstäverna “bytdwd”. Detta kan läsas på många sätt, men ett av dem är “Davids hus”.

Vissa forskare tror att nätborgen som hittades i slutet av 1800-talet i Jordanien också handlar om David. David visas ofta som en modig soldat, en poet och en musiker som skrev många av psalmerna i Psaltaren.

Några viktiga punkter om Kung davids fru

  • David var den yngste och föraktad av sina bröder, son i en herdefamilj nära Betlehem.
  • David anlände till kung Sauls hov som en harpist för att lindra hans lidanden från en ond ande.
  • David blev god vän med Sauls son Jonathan och skrev en numera berömd klagan till hans minne, en av många psalmer i psalmerna som tillskrivs honom.
  • David skildras i Bibeln på ett tvetydigt sätt.
  • Han beskrivs som en man efter Guds eget hjärta i 1 Samuelsboken 13:14 och Apg 13:22.

Abigail och David – Abigail var andra hustru till kung David

Sagan om Abigail och David är nästan lika spännande och bedräglig som den om David och Batseba, hans mest kända fru. Abigail, som var gift med en förmögen man när hon träffade David, hade skönhet, kunskap, politisk kunnighet och materiell rikedom, vilket allt hjälpte David vid en avgörande tidpunkt då han kan ha förlorat sin chans till framgång.

David är på flykt från Saul när Abigail och David möts första gången i 1 Samuel 25, eftersom Saul korrekt har bestämt att David utgör ett hot mot hans tron. Som ett resultat är David en fredlös som tillbringar sin tid i läger ute i öknen samtidigt som han försöker få en efterföljare bland befolkningen.

Men Abigail, den rike Nabals hustru, bodde i Karmel i norra Israel. Hon hade fem pigor på grund av sitt äktenskap, vilket tydligt höjde hennes sociala status (1 Samuelsboken 25:42). Men Bibeln kallar Abigails man “en hård och illgärningsman”, vilket väcker frågan om varför en sådan dygdmodell som Abigail skulle ha gift sig med honom i första hand. Det är dock Nabals oartigt och tillfälliga beteende som kopplar ihop Abigail och David.

David skickar 10 män till Nabal för att skaffa förnödenheter, enligt 1 Samuelsboken 25:4–12. Han instruerar budbärarna att informera Nabal om att Davids armé hade försvarat hans fårhjord medan de var ute i öknen. Vissa akademiker hävdar att denna hänvisning antyder att David bara bad Nabal om vad som helst i utbyte, medan andra hävdar att David faktiskt försökte utpressa Nabal för den forntida israelitiska motsvarigheten till “skyddspengar”.

Jehovas tempel måste vara storartat. David gav en stor summa pengar till byggnaden och sade: “Jag kommer att hjälpa Salomo med förberedelserna. Han skaffade stora stockar från Tyrus och Sidon samt kunniga arbetare, guld och silver. Han överlämnade Salomo bygginstruktioner i slutet av hans liv och sa: “Jehova bad mig att skriva ner detta åt dig. Han kommer att stötta dig. Var modig och stark istället för att vara livrädd och börja jobba.

Efter Mikal, dotter till Saul och Ahinoam, som Saul senare gifte sig med Palti, son till Laish, medan David gömde sig, tjänade Abigail som Davids andra hustru.

Ahinoam, Abigail, Maacha, Haggit, Abital och Egla var bland Davids hustrur under de sju och ett halvt år han regerade som Juda kung i Hebron. David gifte sig med Batseba efter att ha flyttat sin tron ​​till Jerusalem. David hade fyra söner med Batseba, jämfört med en son från var och en av hans andra sex hustrur.

kung davids fru

Koranen talar om en kung som heter Daud 16 gånger. Enligt islam är denna kung densamma som Bibelns David. Koranen säger några saker om honom som liknar Bibeln, men fokus ligger på det faktum att han var en muslimsk profet och en Guds kalif (Sura 38:26).

Abigail red på en åsna när hon såg David och hörde honom förbanna Nabal för att han var billig och svär att han skulle komma tillbaka till hela Nabals familj. Abigail gick ner på knä framför David och bad honom ta ut sin vrede över henne istället för Nabal eftersom hon inte hade sett budbärarna han sände och inte visste vad han behövde.

Sedan bad hon om ursäkt för Nabals beteende och berättade för David att hennes mans namn betyder “fågel” och att Nabal hade varit oförskämd mot honom. Abigail var mycket mer artig och diplomatisk mot David än en kvinna i hennes position behövde vara. Hon sa till honom att Gud älskar honom och kommer att skydda honom och ge honom Israels tron ​​och ett ädelt hus med många ättlingar.

Abigail räddade sin familj och deras rikedomar genom att hindra David från att döda Nabal som vedergällning för vad han hade gjort mot dem. Hon hindrade också David från att döda Nabal, vilket skulle ha varit ett brott som skulle ha väckt honom problem. David, å andra sidan, hänfördes av Abigails skönhet och vad som verkade vara hennes visdom. Han tackade henne för maten hon kom med och sa att han skulle komma ihåg hennes goda råd och vänlighet.

By sehzuka