Mon. Oct 3rd, 2022

Kosovare asllani föräldrar /\ Kosovo Asllan kommer från Sverige och är nu medlem i fotbollslaget AC Milan.

Kosovare asllani föräldrar
Kosovare asllani föräldrar

Hon har en lång och framgångsrik professionell karriär bakom sig, efter att ha spelat för flera klubbar som Paris Saint-Germain, Linköping, Manchester City och Real Madrid.

Asllani, mittfältare för Sveriges A-landslag, har spelat i över 100 landskamper sedan 2008 och har gjort minst 27 mål i de mötena.

Hon tog en bronsmedalj vid EM 2013, en silvermedalj vid OS 2016 och en silvermedalj vid OS 2020 när hon tävlade för den nationella truppen.

Asllani diskuterar sina kosovoalbanska rötter och hur detta har gett henne en unik position inom Blgult-gemenskapen i intervjuserien Stjarnmotet, som publiceras på Stjarnmotet.com.

Idrottsmannen som har anklagats för rasism har tidigare uttryckt sin medvetenhet om det personliga ansvar som hon tidigare tagit upp offentligt.

På grund av det faktum att jag föddes i en familj av invandrare, har jag utmärkelsen att vara den första spelaren i landslaget som kommer från en sådan familj.

Jag är helt medveten om att jag har ett betydande antal supportrar. När föräldrar och barn kommer fram till mig och säger att de vill bli som jag, är en av de första sakerna de säger till mig: “

Jag är villig att ägna dig åt sport så att du kan göra det.” Med hennes egna ord strävar hon efter att ha en så stor inverkan som möjligt genom de professionella ansträngningar hon bedriver och den synlighet hon ger de orsaker som hon tror på.

Båda Asllanis föräldrar tillbringade sina barndomar i den europeiska nationen Kosovo, där de både föddes och växte upp.

De anlände till Sverige på 1980-talet och kunde genom tv-sändningar se turbulensen på Balkan, vilket de ansåg vara en högst bildande upplevelse.

De trodde att denna upplevelse hade en betydande inverkan på dem. Sedan dess har de flyttat tillbaka till Sverige.

Det var en riktigt stressig situation, om mitt minne tjänar mig väl. Föräldrar som har varit mycket bekymrade över sina barns välbefinnande De kunde inte interagera med familjemedlemmar .

i Kosovo, där de ursprungligen hade sitt ursprung på grund av tekniska problem. När det gäller Asllani fanns det inget sätt för dem att avgöra om de fortfarande levde eller inte.

Föreställningen på Gamla Ullevi i Göteborg förvandlades till ett kval i ordets renaste mening på grund av det förvånansvärt formidabla motstånd som Irland har ställt upp.

Ställningen är 1-0 mot Sverige, och det är knappt 10 minuter kvar av ordinarie tid när nummer 9 spelaren går fram.

En klar avslutning i det övre vänstra hörnet av Kosovo Asllani förseglar lagets kvalificering till världscupen, som kommer att hållas i Australien och Nya Zeeland sommaren 2019.

Kosovare asllani föräldrar
Kosovare asllani föräldrar

När vi ses nästa morgon har matchhjälten inte fått så mycket vila. Enligt Kosovo Asllani, medan hon gick och la sig vid ett, kände hon sig inte tyst förrän fyra.

Asllani diskuterar hur hennes kosovoalbanska härkomst har gett henne en unik plats inom Blgult inom ramen för intervjuserien Stjarnmotet.

Hon har tidigare sagt att hon tänker mycket på bördan som följer med att vara en idrottare som är rasist.

Jag var den första spelaren i landslaget som kom från en familj som hade invandrat till landet. Jag är ganska medveten om att många individer ser upp till mig som en förebild. Föräldrar och deras avkommor anförtror sig ofta till mig och säger saker som:

“Jag kan idrotta enbart för att du kan göra det.” Enligt henne jobbar jag hårt för att göra så många förändringar jag kan i mitt jobb och genom att förespråka de saker som jag tror på.

De människor som skulle bli Asllanis föräldrar var både födda och uppvuxna i Kosovo. De kom till Sverige på 1980-talet och under hela sin tid där fick de veta om konflikten på Balkan genom tv-sändningar.

Mina minnen av händelsen inkluderar känslan av att det var otroligt oroande. De som har oroat sig mest är föräldrarna.

De kunde inte kontakta familjen i Kosovo där de hade lämnat dem. Enligt Asllani hade de ingen aning om huruvida individerna fortfarande levde eller inte.

Asllanis mamma är från Gjakova, medan hennes pappa ursprungligen kommer från Kostova. Hon visade sin tillgivenhet för Kosovo genom att göra målgesten känd som “den albanska dubbelhövdade örnen” när laget tävlade mot Ukraina i en fotbollsmatch.

Det var en dedikation till Kosovo, där jag är född och uppvuxen. Samtidigt skulle jag vilja ge lite något till mina syskonbarn som har lärt sig det.

De var hemma och kollade, så det var något av ett besvär för dem också. Detta hade inget med politik att göra,

men eftersom det ägde rum under fotbolls-VM var det något anmärkningsvärt på grund av människorna de mötte. Det här var en hyllning

Kosovare asllani föräldrar

till mina syskonbarn samt en hälsning till dem. Asllani sa till Sportbladet efter matchen att det var helt oplanerat och bara ett plötsligt beslut.

Hur ska jag bete mig som förälder till ett barn som idrottar? Vad ska jag göra om jag misstänker att mitt barn har skadats av en vuxen?

Rädda Barnen, som har börjat arbeta med Riksidrottsförbundet, rekommenderar att eventuella frågor ställs till Foraldratelefonen på numret 020-786-786.

“Det har förekommit några fruktansvärda avvikelser, som att föräldrar skriker “jävla filmskapare” mot sina sjuåriga barn och ledare som skriker till sina elvaåriga barn att de agerar “jävla tikar.

” Båda dessa beteenden är oacceptabla Det är beklagligt att många ungdomar avstår från friidrotten i för unga år” Enligt Ola Mattsson, som är ansvarig för Sverigeprogrammet.

Mellan åren 2007 och 2011 spelade han för Linköping i 69 svenska dammatcher och gjorde 28 mål för laget.

Efter åtta år i klubben bestämde han sig för att lämna för att spela för en annan klubb i svenska ligan. Asllani introducerades som ny spelare.

i Damallsvenskas konkurrentlag, Kristianstads DFF, den 13 december 2011. Damallsvenska är ett rivaliserande lag som tävlar mot Kristianstads. Kristianstads DFF-lag gjorde en stark säsong 2011 och avslutade året på åttonde plats i ligan.

På grund av skadorna han ådrog sig våren 2011 behövde Asllani tillbringa lite tid på sjukhuset. Hon var ordinarie i A-landslaget från slutet av 2008 till början av 2010 och var med i truppen vid årets EM;

hon fanns dock inte med på listan för det svenska landslaget att tävla i världscupen i Tyskland 2011. Detta skedde trots att hon deltog i EM 2011 med det svenska landslaget.

Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer tävlingar att äga rum i städerna Paris och Manchester.

sllani vann SM med Linköping FC 2009, samt Svenska Cupen och Supercupen. sllani utsågs till SM:s MVP. Som ett resultat av detta bestämde sig Asllani för att gå med Chicago Red Stars så att hon kunde ta sig an en ny utmaning.

Hon kunde uppnå sitt mål i december 2009, och under sin tid med laget deltog hon i 13 matcher och gjorde två mål.

Villkoren för avtalet med klubben var 1 + 1 + 1, vilket översätts till ett ettårigt avtal med möjlighet att förlänga med ytterligare två år, varje förlängning varar i ett år.

Kosovare asllani föräldrar
Kosovare asllani föräldrar

I början av augusti 2010, efter att säsongen i USA avslutats, återvände hon dock till Linköping FC för att spela höstsäsongen 2010. Därefter stannade Asllani kvar i samma klubb under hela 2011 års kampanj.

By sehzuka