Tue. Sep 27th, 2022

Kodjo Akolor Barn /\ Kodjo Akolor var av åsikten att många gjorde föräldraskap mycket svårare än vad det egentligen var.

Kodjo Akolor Barn
Kodjo Akolor Barn

Han önskade att saker och ting skulle vara annorlunda. Trots att han inte kände sig som en superhjälte efter födelsen av sina barn Zion, nu 3, och Zoe, nu 1,5 år.

Kodjo har ingen barnvakt. Plötsligt faller allt sönder och istället för att träffas i caféet där vi tidigare hade arrangerat det så går vi i riktning mot Vasaparken som passar bättre för småbarnsfamiljer.

Tillsammans i vagnen med de två sötaste barnen, Zion, 3 år, och Zoe, 1,5 år. Medan vi kör genom Vasastan i Stockholm diskuterar Kodjo vilka känslor han hade under tiden som han och hans fru Olga väntade barn.

Under de nio månaderna av min graviditet, som verkade både mycket långa och mycket korta, hade jag intrycket att mitt verkliga arbete inte skulle börja förrän efter att barnet hade fötts.

Allt är så väldigt abstrakt, och det är svårt att koppla till saker när man är förälder.

Å andra sidan är de två första veckorna enastående. Det skulle vara värt att ha ett tredje barn om bara för de första två veckorna av föräldraskapet.

I dagens värld finns det en eller två globala ledare och presidenter som verkar på det här sättet, och det är först nu som jag kan se att det har skett en stöt mot det.

Sedan jag gjorde det uttalandet har världen genomgått betydande förändring.

Och även om jag uttalade det med en viss mängd sarkasm, tror jag att det finns många individer som vill att deras barn ska engagera sig i aktiviteter som verkligen är ohälsosamma.

Om de fortsätter att bli sopsamlare kommer de att bli de bästa sophämtarna i världen. Men om de fortsätter att bli globala ledare som skapar fred till världen, skulle jag bli oerhört glad. Så det är inte heller något problem.

2007 var Akolor gäst i både radio- och tv-program baserade på The Voice. Ett av dessa framträdanden var i morgonradioprogrammet Vakna med The Voice, som även visades i Kanal 5.

Under hösten 2008 arbetade han som reporter för Vakna i staden och hans dagliga inslag visades i Kanal 5.

Utöver det var han regissör för sitt eget komediprogram kallat Kodjo’s World, som sändes på The Voice TV och kombinerade humor med musikvideor.

Kodjo Akolor Barn

Under åren 2011–2016, samt 2021, var han programledare för Musikhjalpen. Första gången var 2011 och 2012, då programmet sändes från Gustaf Adolfs torg i Göteborg och Stortorget i Malmö.

Detta gjordes i samarbete med Gina Dirawi och Jason “Timbuktu” Diakité. När programmet återigen sändes från Göteborg 2013 kom han tillbaka för ytterligare ett framträdande med Emma Knyckare och Sarah Dawn Finer.

2014 sändes programmet från Uppsala och han var tillsammans med Linnea Henriksson och Petter Alexis Askergren programledare. Utöver det fyllde han på som programledare för Musikhjalpen 2021 med ganska kort varsel.

Kodjo Akolor, komiker och radiopresentatör, och Olga Nikrasova Akolor, hans fru, skrev boken “The Ultimate Parenting Guide” (Nygren & Nygren) för att visa att föräldraskap är något roligt och inte bara sömnlösa nätter,

dyra statusvagnar eller super -ekologisk hemlagad barnmat i en tid då köerna svängs till höger och vänster på internet. De gjorde detta för att visa att föräldraskap är något roligt och inte bara

Så fort du kliver in på en lekplats börjar folk genast bilda sig åsikter om dig. När de sitter där tittar de andra mammorna på varandra och kommenterar saker som “där sitter hon med sin mobil.”

Vem mer vet egentligen att du kan förvänta dig ett telefonsamtal från läkaren? Vad vet någon annan? Enligt Olga Nikrasova Akolor har du ingen aning om hur andra människors liv levs.

När de väntade sin son Zion, som nu är tre år gammal, kom de på konceptet för boken, som uppmuntrar läsarna att avfärda alla “utmärkta råd” de kan få och istället sätta sin tro på sig själva.

Men i och med att dottern Zoe föddes, som nu är ett och ett halvt år, blev boken verklighet.

Eftersom att höra kommentarer som “Du kommer inte att kunna sova på många år” kan göra dig nervös inför att skaffa barn,

Kodjo Akolor Barn
Kodjo Akolor Barn

ville vi försäkra oss om att den här boken fokuserade på alla fantastiska aspekter av föräldraskap. Allt kändes så otäckt, minns Olga.

By sehzuka