Mon. Oct 3rd, 2022
Kjell Bergqvist Ung
Kjell Bergqvist Ung

Kjell Bergqvist Ung /\ Kjell Bergqvists fru har tvingat honom att sluta glida nerför trappor.Karin är 18 år, men hon är också 18 år, säger han.

Skadespelaren berättar historien om Yvonne Rydings kärleken til frun, skulden hon kände efter sin skilsmässan, och skilsmässans återverkningar.

Från och med nu söker Kjell Bergqvist, 65, två prillor. Efter 13 år av sömnbrist är hans förmåga att fokusera på uppgiften imponerande.

Just nu tänker han på folksångaren som spelar Tom Stilton i succémusikalen “Springfloden”. Karin och maken Kjell befann sig i sin soffan i Hammarby sjöstad i slutet av dagen när de hörde ett oväsen.

Han satte sig i sin bil direkt efter det. Klockan är 21.10 och Kjell befinner sig omgiven av en äldre, drogberoende skara som hade samlats på Vids sida i Stockholm.

Någon märkte att något var avstängt. “Först sitter vi här och lyssnar på programmet och sedan kommer du.” Sonja, en kvinna som går under namnet Sonja, snarkar mig varje gång jag kommer fram till detta. Jag måste skära min egen hals för att kunna prata med gubbarna.

Sedan Kjell började spela i “Springfloden” 2015 har han jobbat på sin fåll. Några gånger i månaden stannar han till vid organisationens kaffestation och delar en kopp joe med personalen. Kjell, som framför allt njuter av en kopp kaffe, sitter på Spoons.

Han förklarar att en annan stamhak är Medelhavspärlan Memo. Första gången de tittade på detta var 2004, då de var väldigt nya inom flyget.

Restaurangägaren frågade “Hej Karin, var slutar det?” när vi kom tillbaka två månader senare. Det är alltid samma sak. Det är alltid “Hall Kjelle” när det kommer till den här föreställningen.

Vi stannade där eftersom det var så upplyftande. Kjells familjehem i Huay Yang, Thailand, möts med skepsis av svenskar.

I händelse av att folk har tagit sig till vår simskola så har de lovat att återvända när jag är där. Hundralappen till Karin kommer inte att lämnas efter. Du vill äta något av Kjelle och spotta ut det.

Leos äldsta son, Leo, har svårt att inte ha en förälder i kylan. Nathalie och Sandra var precis så när de var små.

Kjell Bergqvists tankar om Yvonne Rydings skilsmässanEn tatuering som lyder “Starker Than Order” finns på armhålorna.

– Sandra och Nathalie gav den till mig i 60-årspresenten. Vi arbetade tillsammans och nådde samma resultat.

Till den avlidnes bästa betalade han under tre år 25 miljoner dollar till Torshällahemmet han förvärvade efter att ha köpt en skilsmassa av deras mamma, Yvonne Ryding.

Vad jag gjorde för deras huvud är dock något som ingen av oss har diskuterat. Även med honom, hävdar han, har livet blivit lite stenigt och sandigt.

– En skilsmässa är inget som går över på en enda dag. På ett sätt har det alltid varit ett bekymmer, särskilt för barn. Sandra och Nathalie var ett mamma- och dotterteam.

Att se dem packa sina väskor varje dag var en ögonöppnande upplevelse. Det var verkligen stökigt i några år före och efter. Jag och Yvonne har varit fantastiska samarbetspartners sedan dess. Även om vi var osams i början hade vi en enhetlig strategi för barnen.

Soppor som tidigare var reserverade för Pappas konsumtion ska nu reserveras för mamma också. Han vill säga något trevligt om Yvonne.

Karin har alltid varit en underbar följeslagare för henne. Ett enda ord har sagts, men bara till barnen. När jag träffade en jätteung tjej kunde det ha varit en sådan. Det är en bra sak.

Kjell Bergqvist Ung
Kjell Bergqvist Ung

Även om Yvonne och Karin inte träffades ansikte mot ansikte har de alltid haft födelsedagar och skolavslutningar gemensamt.

– Det har varit en dröm som gått i uppfyllelse för den lilla flickans hjärna. Yvonne är väldigt vänlig och social. Det är en oerhörd tga i henne.

Yvonne kommer att bo hos dem i Thailand i vinter. Sandra och hennes familj kommer att bo hos Barnbarnet och hans familj de kommande tre månaderna i huset på Tomten Intill som de köpt.

Karin berättar att Yvonne vill vara en del av sitt första barns liv. Respekt förtjänar.

I samma ögonblick som Kjell kom fram till Karin gömde hon sig i sin lägenhet i Solna och väntade på honom. Jag har aldrig sett henne försöka bli ett utomdäggdjur.

Efter några år började barnen tro att hon var kapabel att göra detta. Som 16-åring drack han mycket mellanöl på lektionerna och släpade sig ut ur skolan. Från och med just nu är skdespelaren KJELL BERGQVIST så känd att han har fått rådet att ta tjänstledigt från sitt jobb för att få hem prispengarna med sin thailändska familj.

Det är här han får hjälp av sina morföräldrar, som har den svåra uppgiften att hålla koll på ett litet barn och köra simskola i den egna poolen hemma. Kjell Bergqvist, högljudd motståndare till Sverigedemokraterna, säger att han nu jobbar mer med frågan än vad han gjorde som skdespeler.

Vi satt en stund på en parkbänk i Hammarby sjöstad och snackade medan hon hade sin Säpovakter med sig. Hon visste att det var en dålig idé och att jag hade gjort något fel med kändisuppropet där.

Till slut gjorde vi en liten film och la upp den på Facebook för att uppmuntra alla att komma ut och ha kul.

Finansminister Andersson var beredd att be om hjälp under den kommande flygningen. Ett par dagar före sin död hade.

Kjell Bergqvist skrivit på sin Facebook-sida att han hade fötts sosse och att “eftersom jag inte visste vart jag skulle, jag ska dö sosse.”

– Helvete drog för gardinerna. Samtal till markägare, hycklares och allt annat möjligt gjordes av mig. Dessutom undrade jag, “Vad är det här? Kan du inte bara vara lite längre?” Det finns mycket grejer här.

Kjell Bergqvist och hans syster, Karin Bergqvist, skapade Facebookgruppen “Vad som helst men aldrig SD” några dagar senare.På ett ögonblick följde 170 000 människor efter oss.

Kjell Bergqvist ringde och pratade med några av de personer han lärt känna som skdespeler under sina fyra och ett halvt decennier som spelare.

I Aftonbladets “Vad som helst men aldrig SD”-parollen deltog över 300 av Sveriges mest populära skdespelare, artister och skribenter.

– Som det är i dag måste man säga det. – På grund av Stefan Löfven och hans kohorter visste jag att jag måste göra något, men jag hade ingen aning om vad. Finns det något sätt att skriva “skjut den jäveln” om sin statsminister? Vi förväntar oss att det blir svårt.

Den självbiografiska boken “Kjelle Berka från Högdalen” kom ut 2015 och handlar flitigt om viljan att veta vart man är på väg i livet. Det finns flera anekdoter om hur Kjell Bergqvist beter sig inför universitetsadministratörer och mattemissbrukare

samt hur han tappar humor och dödar “kärringjävel” och betydligt högre insatser än även de i mindre extrema situationer. Fram till han var 20-åring var Kjell Bergqvist rädd för att ställa ultimatum och säga “tack och hej” till sin anställning.

En återkommande fras är “Passar inte galoscherna.” En av de mest återberättade historierna handlar om en presskonferens som hölls i Vänersborg 1973 med Riksteatern.

Kjell Bergqvist Ung
Kjell Bergqvist Ung

By sehzuka