Tue. Sep 27th, 2022
Kent Wisti Familj
Kent Wisti Familj

Kent Wisti Familj /\ Den svenske målaren, skulptören, gravören, grafikern, författaren och satirikern Kent Magnus Wisti (född Olausson den 8 november 1971 i lmhults församling i Kronobergs län).

är för närvarande baserad i Lund. Kent Olausson Wisti föddes av konstnärerna Leif och Gunvor Olausson, som aldrig gifte sig.

Han växte upp i ett lmhultshom utanför kyrkan, men han hade alltid ett intresse för flera saker. Han började sin karriär som barnomsorg efter att ha avslutat gymnasiet och arbetade inom fältet ett tag.

Han bestämde sig tidigt för att satsa på konstskola, skrev in två år på KV Kunstskola i Göteborg och sedan ytterligare ett år på Forum Kvällsskola i Malmö för att studera grafisk design.

Han startade seminariet i mitten av 1990-talet och blev biskop i Lund 2003. Sedan dess har han tjänstgjort som präst i en mängd olika miljöer, inklusive ett sjukhus, ett universitet och en kyrka.

Wisti har varit missionsrådgivare för Lunds stiftelse sedan 2017. Efter att ha fått sin profetprästvigning började han integrera sina konstnärliga och profetiska karriärer.

Känd för sina satiriska illustrationer, som vanligtvis visar en stiliserad mansfigur mot en ljusblå bakgrund med tillhörande text, har denna konstnär gjort sig ett namn.

I Sverige hyllades Kent Wisti som “Årets innovatör 2017” av Svenska kyrkan.

Det årliga IM-priset, som delats ut sedan 2000, gavs till Wist 2020 för människor som “hade gjort betydande bidrag till humanitära mål och/eller förebådat mänsklighetens motstånd mot värme.”

närliggande incidenter av fientlighet, rasism eller andra former av trångsynthet.” Wisti fick TCO:s kulturpris för samma år.

Vi gör det lätt för religionen genom att citera från denna prelats predikan. Kent Wisti, å andra sidan, är inte sån som pratar om “den andra killen”, och föredrar istället att hålla fokus på vår egen tafatthet och svaghet i diskussionen.

Du kommer inte att kunna identifiera Smland, men dina ögon kommer att lysa och dina blommor kommer att stoppas säkert in i sprickorna på din pikétröja. Allt går som planerat. Rent ut sagt är han pastor.

Om några timmar kommer han att uppträda som en del av Lantzkampen i Stockholms Kulturhuset.

Han arbetar också som humorist, författare, bildkonstnär och predikant. Så tack då. Förhoppningsvis har han sista ordet.

Allt han gör hänger ihop sedan han växte upp i Lmhult, Ikeas och The Creeps hem, och hans mamma bor kvar där. De olika processerna är beroende av varandra och kan inte fungera ensamma.

Kent Wisti Familj

På grund av detta har jag kommit fram till att något är fel. För min del har jag aldrig tyckt att satir är särskilt övertygande. Det är möjligt att jag kan få det gjort imorgon.

Kent Wisti har en stor och växande fanskara tack vare sin bitska kommentar om samhällsfrågor och satiriska tv-serier.

Det kräver lite ansträngning och går snabbt. Upplevelsen är som att fika och prata med en grupp vänner.

Du är lustig och har en förmåga att handla om kvicka one-liners. precis som alla andra gör. Men jag gör det med gott humör.

Efter det sprider jag det genom en omfattande internetgemenskap till en bred publik. Jag förstår inte all jargong och jag ser inte relevansen. Men min förståelse för det andra arbetet jag gör har ökat på grund av detta.

Det finns en lugn och vänlig anda inom honom. När man diskuterar internettransparens,

vem som än är ansvarig för att lyfta honom till rangen av tankesmedjors ledare, som definieras av ordbokens mest bokstavliga tolkning av ordet “striling”. En övertygande intern monolog; en uppgörelse mellan motsatta krafter.

Du kommer att få höra mycket mer nyheter på den fronten mycket snart. Det pågår för närvarande en uppdatering. Kent Wisti är skolpräst på Malmö Högskola sedan oktober.

Han slutade att dyka upp för att jobba i tre år, delvis på grund av sin skakiga organisatoriska förmåga, och nu är han tillbaka på ruta ett.

För att göra det han värdesätter högst – hoppa från en höjd – när allt verkar kollapsa runt honom måste han lita på sitt eget oberoende. Det har också gjorts en del mindre justeringar av tjänsten sedan sist den erbjöds.

Komplikation i det dagliga livet är lätt att underskatta. Det verkar som om Kent Wisti alltid är i rampljuset.

Det har varit förbryllande för vissa människor hur jag håller ihop allt. Bara för att jag besöker så många olika miljöer ger folk intrycket av att jag alltid är på språng, även om så inte alls är fallet. De senaste 12 månaderna har varit allt annat än lugna.

Han tycker att gammal satir oftast var ganska krånglig och billig. I Sverige är det en vanlig fördom mot demokrater att anta att de är distanserade och naiva. Bedrägeri, som han nu har riktigt negativa känslor över.

Hans design verkar stjäla rampljuset från allt annat han jobbar med. På grund av detta har han blivit allt mer frustrerad.

Det är inte bara tatueringarna som får folk att prata; det är också det rakade huvudet, näspiercingarna, sniffandet, överflöd av tattor och de kungliga, kvava svarta skinnjackorna från ett visst välkänt rock ‘n’ roll-märke.

Medias porträtterade bild av mig finns alltid i min perifera vision. Det är med andra ord en enorm utmaning. När du begränsar din uppmärksamhet till dessa egenskaper, lider kyrkans helhetsbedömning. Kent Wisti har citerats för att säga: “Jag säger ofta att 95% av alla praetorer är desamma som jag själv.”

Vissa av oss kanske inte tror på omen eller tats, men vi har alla en gemensam mänsklighet. Även i de allra heligaste av relationer, tar du med dig din unika personlighet.

Efter kanske tre eller fyra år bestämde han sig för att låta sig vara preist. Han blev övermodig i den auktoritativa roll han skapat åt sig själv.

Visioner om hans sanna identitet strömmade till slut in. Inget krävs av några återstående fullbordande egenskaper just nu. Han är mycket stolt över sin framgång.

Kent Wisti är pastor i Svenska kyrkan, författare och konstnär med rötter i delstaten Oregon. För snart tjugo år sedan började han samarbeta med författaren Maria Küchen och curator Susanne Dahl i utställningen Kiss.

En typisk mattallrik på en typisk köksbänk i ett typiskt vardagsrum. Vad hjälper när kyrkans fasad är av sten och man måste veva ett handtag under dörren för att få det kombinerade trycket att snurra?

Kent Wisti tar en tugga räksallad och tillbringar sommaren som Sveriges mäktigaste politiker.

Något fint och varmt pågår över honom. Både på nära håll av sociala medier, där han har hittat en plats bland opinionsbildare, och i den verkliga världens vida öppna ytor. Ett sätt på vilket intern dialog belyser konflikten mellan motsatta krafter.

Läs vidare för mer information om raken. Initial Liege-rapport krävs. Sedan oktober på Malmö högskolas ordförandeskap, för att använda Kent Wistis terminologi. E

n arbetsdag han övergav för tre år sedan, bland annat på grund av dess bristande struktur, och som han nu återvänt till med samma inställning.

Friheten att göra det han älskar mest – skjuta från höjden – är trots allt absolut nödvändig. Att tjänsten har förfinats sedan starten måste beaktas.

Med sina gröna zoner är det lätt att glömma den här dagen. Kent Wisti ger enligt allting aldrig upp kampen.

Kent Wisti Familj
Kent Wisti Familj

By sehzuka