Mon. Oct 3rd, 2022

Josefin Bouveng Föräldrar /\ Josefin Bouveng är en forward som kommer från Sverige och spelar ishockey. Han är för närvarande medlem i det svenska landslaget samt Brynas IF i SDHL.

Josefin Bouveng Föräldrar
Josefin Bouveng Föräldrar

Bouveng var medlem i Wings HC Arlanda pojkjuniorlag när han var yngre och spelade för laget.

2017 började hon sin karriär i SDHL med att skriva kontrakt med Djurgardens IF Hockey.

Under sin första säsong i SDHL spelade hon alla 33 matcher och gjorde 12 poäng. Nästa säsong spelade hon alla 27 matcher och gjorde 26 poäng, vilket var flest poäng en spelare under 18 år i SDHL.

Hennes poängproduktion gick hela vägen ner till 12 för säsongen 2019–20, men hon toppade hela ligan i procent.

Hon hade planerat att åka till USA för att gå på Princeton University och delta i ishockeyprogrammet för kvinnor för Princeton Tigers med början säsongen 2020–21,

men covid-19-utbrottet fick henne att skjuta upp dessa planer. Hon tog beslutet att avstå från att spela i USA och istället ansluta sig till Brynas IF i Sverige för säsongen 2020–2021 SDHL.

Knivstatjejen Josefin Bouveng deltog i OS för första gången på torsdagen och spelade öppningsmatchen med Damkronorna.

Per Norén och Helena Bouveng, barnens föräldrar, fick inte åka till Kina men såg sina barn tävla från deras hus i Vassunda.

Helena Bouveng beskriver henne som en som verkligen är fokuserad på att nå sina mål.

Innan hon lottades till Gävle hade hon gjort totalt tolv poäng i säsongens DIF-matcher, men ända sedan hon kom till Brynas har hon varit på en poängriv.

Hon har gjort totalt tjugofyra poäng i DIF-matcherna den här säsongen. Hon hade totalt tolv poäng under bältet när hon gav efter för frestelsen till Gävle.

Efter det ögonblicket var Bouveng helt ostoppbar för Brynas, då han gjorde 13 (!) mål och 18 poäng under loppet av sju matcher för laget.

När Brynas tävlade i SM året innan gjorde hon 24 mål och 47 poäng på totalt 36 matcher, inklusive både grundserien och slutspelet.

Detta hjälpte henne att vinna silvermedaljen. Bouveng samlade poäng både under grundserien och efter säsongen. Bouveng samlade poäng både under grundserien och efter säsongen.

Hon har behållit sin ställning som en av de mest produktiva offensiva spelarna i SDHL den här säsongen, vilket framgår av det faktum .

Josefin Bouveng Föräldrar

att hon just nu har 17 mål och 36 poäng på bara 21 spelade matcher. Detta visas av det faktum att hon har deltagit i bara 21 matcher.

Men när den pågående säsongen i SDHL är över kommer toppspelaren, som nu är 20 år, inte längre att delta i några spelade matcher i ligan.

Han planerar att kliva av sin position i ligan. Brynas har nu meddelat att Josefin Bouveng lämnar klubben i slutet av innevarande säsong för att påbörja sina studier och fortsätta spela hockey på University of Minnesota i höst.

Bouvengs avgång från klubben kommer att ske i slutet av den pågående säsongen. Efter att ha hört om Brynas avsikter, kom Bouveng till denna slutsats och tog detta val.

Bouveng var bara 14 år när hon fick sin första chans att tävla professionellt, och det var med det svenska U18-laget.

Hon var en medlem i laget som tog förstaplatsen i damernas ishockeyturnering vid ungdoms-OS 2016, och hon har deltagit .

i alla tre världsmästerskapen för damer under 18 år som har arrangerats av IIHF. Vid ungdoms-OS 2016 var hon en avgörande bidragsgivare till segern för sitt lag i damernas ishockeyturnering.

Bouveng fick en plats i den svenska olympiska hockeytruppen den 19 januari 2022 och han uttryckte sin tacksamhet för möjligheten.

Detta gjordes för att han skulle kunna delta i de olympiska spelen som kommer att arrangeras i Kina 2022.

Hon tillkännagav den 24 januari 2022 att hon skulle börja studera vid University of Minnesota från och med läsåret 2022 -2023 och att medan hon är där kommer hon att vara medlem i University of Minnesotas damishockeylag som tävlar i NCAA.

Innan hon värvades för att spela för Gävle hade hon gjort tolv poäng på 25 matcher i DIF den här säsongen, men efter att ha kommit till Brynas har hennes poäng skjutit i höjden.

Bouveng var då helt dominerande för Brynas och sköt 13 (!) mål och 18 poäng på sju matcher När Brynas vann silver.

i SM Förra året gjorde hon 24 mål och 47 poäng på 36 matcher under ordinarie säsong och i slutspelet. Bouveng spelade in under den ordinarie säsongen och i slutspelet.

Hon har fortsatt att vara en av de mest produktiva offensiva spelarna i SDHL den här säsongen, vilket framgår av att hon nu har 17 mål och 36 poäng på endast 21 spelade matcher.

Josefin Bouveng Föräldrar
Josefin Bouveng Föräldrar

Men efter avslutningen av den nuvarande säsongen, 20-åringen.

By sehzuka