Tue. Oct 4th, 2022

Johanna Möllers Barn /\ Johanna Möller, 46, från Arboga, befanns för att ha hennes älskare, Mohammad Rajibi, mördat sina föräldrar och dömdes till livstids fängelse för sitt brott.

Johanna Möllers Barn
Johanna Möllers Barn

Nu, i den nya dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest avskyvärda dam”, som produceras av Viaplay, berättar Mollers barn om sin mamma.

– Mamma och Mohammed upprätthöll en relation av något slag med varandra. Julia, din dotter, hävdar att du tog upp det väldigt snabbt.

Johanna Möller och Mohammad Rajabi, hennes älskare vid tiden för brotten, befanns skyldiga till både mordet och mordförsöket på Johannas föräldrar.

Nu förklarar hennes barn förhållandet som deras mamma hade med Rajabi, samt tidsperioden både före och efter det illdåd som begicks mot deras morföräldrar.

I dokumentären med titeln “Johanna Möller – Sveriges mest avskydde dam”, som hade världspremiär på Viaplay den 13 januari, beskriver makarna Möllers dotter Julia den instabilitet som rådde inom familjen.

Arbogapolisen underrättades den 3 augusti 2016 om en semesterstuga utanför staden. En 68-årig man upptäcktes död vid sommarhuset, tillsammans med en kvinna som skadades allvarligt.

Efter lite mer än en månad omhändertogs dottern Johanna Möller, som då var 46 år gammal, och hennes 23 år yngre pojkvän Mohammad Rajabi, i Trondheim, Norge, misstänkta för mord och mordförsök.

Johanna Möller döms den 21 augusti 2017 till livstids fängelse för sin roll i anstiftan till mordet på sin far. Mohammad Rajabi har befunnits skyldig till både första gradens mord och försök till mord, och han har dömts till 14 års fängelse.

Dessutom har tingsrätten funnit Johanna Möller skyldig till mordet på sin man, som upptäcktes flytande med ansiktet nedåt i havet framför deras semestervilla år 2015.

Hovrätten fann senare Johanna Möller oskyldig till henne mans mord, men i övrigt instämde man i underrättens beslut.

Johanna Möller, som dömts till livstidsstraff och är känd som “Arboga-damen”, tillbringar just nu sin tid på kvinnofängelset i Ystad, där hon är inhyst hos några av de farligaste kvinnorna i landet.

Hon har nu dykt upp i intervjuer med Expressen, som skildrar hennes liv på anstalten i den nya dokumentären Möller inifrån häktet. Hon hävdar att hon är oskyldig till anklagelserna mot henne.

Johanna Möller, på frågan om interaktionen som hon hade när hon satt i fängelse, sa: “Jag är vanligtvis ganska populär bland alla.”

Johanna Möller kallas vanligen för “Arboga-damen” efter att hon och hennes älskare Mohammed Rajabi, som var 23 år yngre än henne, anklagades för att ha dödat Möllers pappa och försökt döda hennes mamma 2016. Händelsen inträffade 2016.

I 2017 dömdes Rajabi till 14 års fängelse för mord och mordförsök, medan Möller fick livstids fängelse för att ha uppmuntrat till mord på sin far, förutom att han dömdes för att ha mördat sin man.

Båda dessa fällande domar inträffade 2017. Johanna Möller befanns oskyldig till mordet på sin man av hovrätten 2018, trots att resterande delar av tingsrättens beslut fastställts.

För drygt ett och ett halvt år sedan, omkring den 3 augusti, fattade en av Mollers döttrar beslutet att vittna till sitt eget försvar inför rätten.

Jag minns att vi var hemma och att vi hade plankstek till middag. På frågan om vad hon gjorde själv under mordnatten svarar dottern: “Jag hade fått tavlor av min mamma.”

Familjemedlemmar som står den tilltalade mycket nära behöver inte vittna, men den tilltalades dotter har uppgett att hon är villig att göra det eftersom fallet handlar om dråp av hennes farfar och försök till dråp av hennes mormor.

Johanna Möllers Barn
Johanna Möllers Barn

Hon berättar att det har varit en riktigt utmanande upplevelse.

Efter att det avslöjats att Johanna Möller haft sexuella relationer med två personer som sökte skydd sommaren 2016, insisterade Johanna Möllers mamma på att dottern skulle ta fallet för sina handlingar.

Dottern uppger att hon förvandlades till en skithuvud.

Den tilltalades bror förhördes efter att den tilltalades dotter hade svarat klart på åklagarens och försvarsadvokatens frågor.

Han tog beslutet att dra tillbaka sitt vittnesmål mot Johanna Möller och gick ut från förhandlingen i hovrätten. Dotterns sambo tog beslutet att också vara tyst.

Dottern, sonen och sambon till Johanna Möller hölls häktade hela vintern föregående år misstänkta för dråpet på Johanna Möllers man, men släpptes senare på fri fot. Det har dock inte misstankarna angående dem eliminerats.

Johanna Möller, 46, från Arboga, befanns skyldig för att ha hennes älskare, Mohammad Rajibi, mördat sina föräldrar och dömdes till livstids fängelse för sitt brott.

Nu, i den nya dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest avskyvärda dam”, som produceras av Viaplay, berättar Mollers barn om sin mamma.

– Mamma och Mohammed upprätthöll en relation av något slag med varandra. Julia, din dotter, hävdar att du tog upp det väldigt snabbt.

Mollers barn avslöjar för allra första gången hur det var att ha “Arboga dam” som mamma i dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest avskydde kvinna”.

2015 grundade Johanna Möller, socionom till utbildning, flyktingboendet som kallas “Pangelius familjehemvård”, och hela familjen Möller var involverad i verksamheten.

Både Julia och David säger att de trivdes med jobbet till en början, men det ändrades snabbt.

Men dynamiken mellan föräldrarna och deras egna barn förändrades när många afghanska flyktingar, särskilt Mohammad Rajabi, kom in i familjens lägenhet.

– Ingen av oss trodde att det var acceptabelt. Julia förklarar i videon att eftersom hon bodde i en liten lägenhet och redan hade ett betydande antal barn då, var det svårt för henne att ta emot ytterligare afghanska barn.

Julia Moller, som är dotter till Arboga-frun Johanna Moller, deltar i dokumentärserien och diskuterar hur det är att vara dotter till en Arboga-kvinna.

Det är inte alltid lätt att få saker gjorda i min hemstad eftersom det är en ganska liten stad och nästan alla har känt varandra länge.

Många människor gör det, och jag tror personligen att det är artigare. Andra anstränger sig för att verka som om de är okunniga om fakta.

Johanna Möller döptes snabbt till “Arboga-frun” när media började omtala de våldsamma händelserna som ägde rum på det fina semesterhuset.

i Västmanland som “Arbogafallet”. Detta namn fick Johanna Möller tidigt av media. Fallet har utvecklats till ett av de mest kända och omtalade morden i den svenska mordhistoriens annaler.

Två av Johanna Möllers barn diskuterar vilken inverkan deras mammas död har haft på deras liv i en ny dokumentärserie producerad .

av Viaplay och med titeln “Johanna Möller – Sveriges mest avskydde kvinna”. Enligt Julia, Johanna Möllers dotter, kan det vara utmanande att bli identifierad i Julias hemstad som medlem av familjen Möller.

Eftersom det är en så liten gemenskap, är praktiskt taget alla bekanta med varandra. Majoriteten av människor frågar direkt, vilket är så som jag föredrar det.

Enligt vad Julia säger i programmet försöker vissa människor verka som om de inte är medvetna om sanningen.

Trots att alla tre personerna är under utredning för sin egen roll i mordet på Johanna Möllers man, var vittnesmålet som de lämnade avgörande för utredningen av den aspekten av brottet.

I polisförhör har en av dem bland annat uppgett att Johanna Möller instruerat honom att skada sin make genom att kasta en soffa mot hans huvud i samband med en flytt.

De tre av dem framträder också som vittnen i avsnittet av berättelsen som diskuterar mordet och försöket att dråpa Mollers föräldrar.

Johanna Möllers Barn
Johanna Möllers Barn

Förhandlingarna i hovrätten om morden som inträffade på Sommarstugan närmar sig sitt slut inom några dagar.Den 25 januari inleds den sista pläderingen och den väntas pågå i totalt tre dagar.

By sehzuka