Mon. Oct 3rd, 2022

Jocke Berg Familj /\ Herbert Joakim “Jocke” Berg är en svensk sångare, kompositör och musiker. Han är mest känd som sångare i det svenska rock/popbandet Kent, som han gick med i 1970.

Jocke Berg Familj
Jocke Berg Familj

Berg föddes den 16 mars 1970 i Eskilstuna, Sverige. Berg ger inte ofta intervjuer och har sagt att “less is more”.

Berg har för vana att skriva låtar på svenska snarare än engelska eftersom han vill undvika att använda engelska texter, som är fulla av klyschor, vilket ofta händer

när svenska sångare sjunger på engelska. Enligt en akademiker som har studerat bandet i dess sociologiska och nationella sammanhang,

Kents texter var en faktor i bandets övergång från ett oberoende band till ett med bred masstilltal.

Sånger som sjungs på svenska gynnas av den lite äldre befolkningen som Kent har attraherat

och denna insikt upptäcktes av en akademiker som har studerat bandet i dess sociologiska och nationella sammanhang.

Och i andra musikrelaterade aktiviteter såg hon att Joakim hade en stark förkärlek för juveler. Hennes smycken ögon kunde

för att uppmärksamma design skapad av en rad olika designers på LED-skärmarna bakom bandet.

Dessa designers inkluderade Shaun Leane (som arbetade mycket med designern, som beskriver sig själv som ett geni),

Workshop: München och andra (Tyskland). Detta väckte Efvas intresse och hon såg det om och om igen.

Rockbandet Kents sångare, Jocke Berg, har tidigare sagt att han aldrig skulle spela in ett soloalbum; Ändå släpptes hans första soloalbum med titeln “I Continue to Forget” idag.

2016 markerade det sista året av Kents framgångsrika 26-åriga karriär. Sedan dess har bandets sångare, Joakim “Jocke” Berg, bland annat gjort smycken och skrivit låtar för andra artister.

Journalisten Aino Oxblod, en mångårig och framstående Kent-supporter, har varit ett Kent-fan i många år

Tillsammans med avskedsturnén var hon med i dokumentären We’re Gone (Last Year With Kent) som släpptes i samband med turnén.

– Det är ganska skönt att höra Jocke sjunga igen, jag har saknat hans röst, säger Aino Oxblod, som var nöjesskribent på Expressen vid tiden för Kents examen och nu är reporter på Femina. Kent tog examen 2010.

Jocke Berg Familj

Berg tillbringade sin barndom i Eskilstuna, gick på Gymnasium S:t Eskils för sin gymnasieutbildning och bor nu i Stockholm.

Han har varit medlem i Kent från bandet bildades 1990 fram till upplösningen 2016, och bidragit musikaliskt som sångare, gitarrist och kompositör.

Berg har även samarbetat med Cardigans Peter Svensson i ett sidoprojekt kallat Paus. Han har även skrivit låtar för artister som Titiyo, Lisa Miskovsky, Petra Marklund och Erik Hassle.

Bergs musikaliska ansträngningar administreras administrativt av hans aktiebolag, TFD Enlightenment, och musiketiketten Cannoli,

ett dotterbolag till TFD Enlightenment. Berg är även suppleant i sin bror Adam Bergs bolag King of Nothing AB, som bland annat producerar musikvideor och reklam.

kung Carl XVI Gustaf överlämnade Berg HM Konungens medalj i guld av 8:e magnituden 2014. Citatet som bifogats medaljen löd: “För enastående prestationer i svensk populärmusik.” Berg fick denna ära 2014.

Jocke Berg och Tanja Maatta bor i en stor lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm. Och med över 1,1 miljoner skivor av Kents musik sålda under loppet av hans karriär, kommer de ekonomiska belöningarna som vatten.

Experter uppskattar att Kent tjänade mellan 2 och 3 miljoner svenska kronor (SEK) bara på sin prestation på Stockholm Stadion. Därtill kommer intäkter från försäljning av skivor i miljonbelopp.

Endast träffar; det verkar som att Berg hade samma syfte i åtanke med ‘I Continue to Forget’ som Kent gjorde när han skrev klassikern ‘Weapons and Ammo’.

Till oss skickas refränger som är väl utarbetade och lockar fler poplyssnare än något annat. Kommer de som älskar Kent att gilla detta? Jag är ganska säker på det.

även om på vissa ställen bristen på musikaliska nerver blir tydlig. Den får hela tiden samma ton, vilket är irriterande. Om du gör allt själv kan det finnas mer utrymme för misstag.

Jocke Berg Familj
Jocke Berg Familj


Berg har mottagit 20 svenska Grammispriser för sitt arbete med bandet Kent. Totalt delades 11 Rockbjornen-priser ut till Kent av Aftonbladet.

By sehzuka