Tue. Sep 27th, 2022

Joakim lamotte fru /\ Joakim Lamotte är en svensk journalist, samhällsdebattör och talare. Han bor i Hjartum som ligger i lvsborgs län.

Joakim lamotte fru
Joakim lamotte fru

Han har bland annat arbetat för SVT; ändå, mellan åren 2015 och 2022, har han fått störst notis för sina liverapporter som har sänts på Facebook.

Dessa sändningar har helt eller delvis finansierats av bidrag från gräsrotsgivare. Joakim Lamotte, journalist och debattör, har bestämt sig för att lägga ner sina sändningar i sociala medier.

Nu, i en intervju, diskuterar han den kontroversiella rapporteringen han gjorde tidigare, hoten mot hans familj som fick honom att lämna sitt jobb som journalist och vad han borde göra nu.

Det är verkligen olyckligt att människor som försökt tysta mig har varit framgångsrika, och även om det är fruktansvärt upprörande,

känner jag någonstans innerst inne att jag behöver sätta min familj över allt annat just nu. Han uppger att han inte vill att hans fru och barn ska drabbas av det han gör.

Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer journalisten Joakim Lamotte att delta i en boxningsstrid i Thailand.

En bild på honom är tagen med den numera berömda skyddsvästen från SVT-programmet “Sverige möter” inför kampgalan.

Dessförinnan tar han plats och funderar på sin egen position inom medielandskapet, samt svenska mediers bemötande av honom och kritiken mot hans arbete på Facebook.

De är skyddade inom public service-företagen, men när jag går till en plats med min iPhone och intervjuar alla som uttrycker intresse, kommer de ut ur träverket för att attackera mig. Joakim Lamotte tror att utgången blir ynklig.

Och det är möjligt att han lämnar ett par dörrar på glänt:

Folk frågar ofta om jag borde göra en karriär inom politiken eller inte.

Joakim Lamotte har varit associerad producent för SVT-produktionen av Debatt. 2013 var han frilansjournalist och medverkade i SVT:s program “Debatt”.

Därefter skickades han för att täcka upploppen i Husby, som ägde rum i Stockholm. I samband med denna uppgift gjorde han grundlösa påståenden på sin blogg om att kvällspressen skulle ha främjat dessa våldshandlingar.

Dessa blogginlägg hade över 400 000 visningar, enligt hans egen konto, vilket tyder på att han lyckades med sitt försök att få uppmärksamhet.

SVT har nu tagit avstånd från denna publicering och det missförstånd den har orsakat mellan Lamottes privata verksamhet och hans arbete för SVT. Förvirringen uppstod som ett resultat av publiceringen.

Joakim lamotte fru

Han har arbetat som reporter på SVT, nämligen för Uppdrag granskning, där han 2015 uppmärksammades för sitt omstridda reportage med titeln “Lev och dö i Grums”.

Denna berättelse handlade om avfolkningen av byn Grums, som ligger i Värmland. Han arbetade som krönikör för Goteborgs-Posten från och med 2014 och fortsatte under 2018.

Sedan 2015 har Lamotte haft en karriär som frilansare med stöd av gräsrotsfinansiering. Hon har också ett regelbundet publiceringsschema på sin Facebook-sida, där hon laddar upp både livevideor och skrivet innehåll.

Men enligt en granskning gjord av krönikören Andreas Magnusson 2019 var mer än hälften av inläggen kritiska mot personer som kritiserade Lamotte,

medan mindre än en tiondel rimligen kunde beskrivas som journalistik. Ämnena handlar ofta om kriminell verksamhet, integration, feminism och jämställdhet.

På onsdagskvällen kommer han att diskutera faktorerna som ledde fram till valet i en avslutande livesändning som går på Instagram. Han börjar med att konstatera att han och hans familj är i fara på grund av något som har hänt.

Jag har blivit varnad för att min fru skulle bli våldtagen och att mina barn kommer att slaktas och dödas, tillägger Lamotte, som fortsätter med att hävda att:

De som trakasserar min familj har av någon anledning utvecklat en metod. Du misshandlar min fru, du hotar henne på hennes arbetsplats och du ringer .

mina föräldrar medan du utger dig för att vara representanter från polisen och berättar att deras son blev skjuten och inte längre lever.

Lamotte anser att bredden på hotfordonet har förändrats under tidens gång, men att den är mycket bredare för närvarande.

Nu, i efterdyningarna av bränningen av Koranen, när jag har rapporterat om vad som händer i Sverige, har det ett tag förts upp igen till en mer allvarlig nivå.

Joakim Lamotte, reporter sedan över tjugo år, har bestämt sig för att hänga på hatten efter att ha gått i pension från yrket. Under en livesändning på Instagram diskuterar han vilka faktorer som fick honom att komma till denna slutsats.

De som trakasserar min familj har av någon anledning utvecklat en metod. Enligt vad han uppger i sändningen så hotade du min fru medan hon jobbade, du hotade min frus arbetskamrater och du ringde mina föräldrar.

Han fortsätter:Trots att jag har lämnat in dussintals efter dussintals klagomål om olagliga hot, inte en sång en av dem har resulterat i ett åtal.

Trots att jag kunde visa polisen vem som var ansvarig för att utföra dessa hot har polisen lagt ner varenda ärende som jag lämnat till dem.

Joakim lamotte fru
Joakim lamotte fru

Eftersom mina barn blir äldre och de inte ska behöva växa upp med det här, har jag bestämt mig för att sluta mitt jobb som journalist idag. Mina barn blir äldre och de borde inte behöva växa upp med det här.

By sehzuka