Mon. Oct 3rd, 2022

Jan Guillou Förmögenhet /\ Jan Oskar Sverre Lucien Henri Guillou är en välkänd journalist och författare som kommer från Sverige.

Jan Guillou Förmögenhet
Jan Guillou Förmögenhet

1973 blev Guillou uppmärksammad på nationell nivå efter att han och en kollega till honom vid namn Peter Bratt avslöjat,.

i den så kallade IB-affären, att den svenska riksdagen inte kände till att det fanns en hemlig organisation som verkar inom underrättelsetjänsten.

Guillou och Bratt var ansvariga för denna avslöjande. Guillou, Bratt och deras källa, en före detta underrättelseagent vid namn Hkan Isacson,

befanns alla skyldiga till spionage och dömdes till fängelse som ett resultat av upptäckterna. Man trodde att informationen kunde äventyra rikets säkerhet.

Dessförinnan hade Guillou, enligt honom själv, utarbetat rapporter åt KGB i syfte att infiltrera organisationen. Dessa rapporter skrevs .

i utbyte mot kontanter. Guillou hade uppnått sitt mål att avslöja att CIA fungerade på samma sätt tidigare, vilket resulterade i att flera nyheter skrevs om det.

Romanserien Ondskan om livet p en internatskola, romantrilogin om korsfararen Arn Magnusson och romanen .

Ondskan om livet p en internatskola hör till Guillous mest kända verk. Ondskan om livet p en internatskola är också delvis självbiografisk.

Guillou har de senaste åren fokuserat mest på att skriva krönikor för Aftonbladet där han varit verksam. Han har uppmärksammats som en av de mest inflytelserika opinionsbildarna.

i Sverige i en rad olika undersökningar som har gjorts bland svenska journalister. Den individ som samlat på sig mest ryktbarhet i Sverige som “polisprofessor” är i dag i en ekonomiskt säker ställning för sig själv.

För några dagar sedan berättade Dina Pengar att Leif GW Persson hade etablerat ett nytt finansiellt riktmärke: omsättningen för hans byrå, Leif GW Persson AB,

hade ökat med en faktor två på bara fyra år. Denna prestation uppnåddes på bara fyra år. Denna prestation beskrivs i en artikel publicerad av Your Money.

Under det föregående räkenskapsåret var den totala omsättningen för bolaget 23,5 miljoner svenska kronor.

Både på och utanför skärmen var Jan Guillou och Leif GW Persson mycket goda vänner förr i tiden. Dock inte längre.

Under hösten 2015 ställde publikationen Resumé en fråga till Leif GW Persson om status för hans förhållande till Jan Guillou.

Det framställs som om vi är i konflikt med varandra, men med all sannolikhet är vi det inte. Jag kan åtminstone inte säga att jag inte håller med honom.

Jan Guillou Förmögenhet
Jan Guillou Förmögenhet

Vi träffas dock aldrig, vi har glidit iväg. Det fanns år då vi tillbringade mer tid tillsammans än vi gjorde med våra egna familjer.

Även om det är uppenbart att det kommer att finnas en distinktion, engagerar jag mig inte aktivt i fientligt beteende mot andra.

Ibland skriver han bisarra saker om mig som jag inte riktigt förstår vad han pratar om. Men efter det kommer jag ofta att skriva brev till honom och gratulera honom. Därefter är det en period av tystnad mellan dem.

Enligt Leif GW Persson håller han inte koll på hur många exemplar av Jan Guillous litteratur som säljs eller hur mycket pengar som den senare får av dem.

– Jag slösar inte bort min tid på att göra jämförelser mellan mig själv och Jan. Det är oklart varför han gör det, men han verkar lägga mycket tid på att kontrastera sig mot mig.

Med tanke på vad han har sagt om sig själv tidigare har han ingen rätt att göra det. Om det han säger är sant, och han nu är dubbelt så rik som jag,

så har du mina uppriktiga gratulationer. Jag är den första att slutföra det. Jag försöker inte vara sardonisk när jag säger det.

Eftersom Skatteverket anser att författarens stuga i Roslagen ska erkännas som stadigvarande bostad har Jan Guillou tilldömts ett högre belopp, och han kommer att behöva betala ytterligare 360 ​​000 kronor (SEK).

Jan Guillou Förmögenhet

Hans senaste gnäll mot lagförslaget kan ses i söndagskrönikan som han skriver för Aftonbladet. Han har intrycket att han blir orättvist plockad ut och behandlad. Efter detta planerar han att argumentera mot avgiftshöjningen inför hovrätten.

Raseriet är ganska förståeligt; det är få saker som är värre som kan hända personer som är egenföretagare än att bli rejält bedömd vid en skatterevision

, särskilt när man känner att man har agerat på ett både korrekt och korrekt sätt. Om det inte vore för att Jan Guillou hade en större svans i skattefrågor än de flesta individer hade det kunnat se annorlunda ut.

I en intervju i år med Dagens ETC konstaterade han, med motiveringen att Svenska Dagbladet hade listat Sveriges främsta skatteplaneringsförfattare,

“Om man säger att man är socialist måste man också mena det i praktiken.” Han gjorde detta uttalande som svar på publikationens lista över de främsta skatteplaneringsförfattarna i Sverige.

Till och med så sent som på hösten föregående år uttalade han i sin krönika att “Nu är de jävlarna försök

Men om Guillou nu har ambitioner att kunna betala 75 procent i skatt är det rimligt att ifrågasätta varför han ens har begärt avdrag för sin skrivstuga,

eller varför han tar inte ut ersättning till högsta möjliga marginalskattesats, snarare än som vinst från sina aktiebolag, och på grund av detta arrangemang har han kunnat kringgå behovet av att betala välfärdsskatten.

Men trots hur överraskande det är att Guillou nu kommer ut som småföretagens skyddsängel, kan jag inte låta bli att omfamna hans nyupptäckta intresse för verkligheten i affärsvärlden.

Under en intervju med fPlus diskuterade han betydelsen av att få en seger i hovrätten för att det avgörande som .

Skatteverket gjort inte skulle anses vara till men. Det skulle ha en negativ effekt på andra författare som var mindre lyckligt lottade.

Guillou hänvisar till både historien om Pomperipossa i Monismania och den löjliga situation som Astrid Lindgren hamnade i efter att ha upptäckt att hon skulle behöva betala en marginalskatt på 102 %.

Pomperipossa blev inte bara den finaste politiska arbetaren för borgerligheten inför valet 1976,

utan diskussionen som hon väckte ledde till revideringar av ett skattesystem som gjort svenskarna till ett “idiotfolk”, som Gunnar Myrdal kallade det.

Det är inget jag kan verifiera. De har gått vidare till produktionsfasen vid denna tidpunkt. På grund av detta kommer du att få några nickel och en krona i slutet av dagen.

Den summa pengar som Leif GW Persson får in på årsbasis kan inte ens komma i närheten av det belopp som hans förra kompis Jan Guillou tar in.

Guillou tog in 10,8 miljoner dollar mindre än Persson gjorde under samma räkenskapsår, vilket indikeras av data. Det totala beloppet som gjordes genom försäljning var 12 695 000 svenska kronor (SEK).

Är det inte så att omständigheterna fungerar nästan perfekt till din fördel snarare än till Jan Guillous?

Det är väldigt uppenbart att jag värderar en betydligt högre mängd böcker än han, trots att han säger att han gör tvärtom.

Jan Guillou Förmögenhet
Jan Guillou Förmögenhet

Här finns inget utrymme för tolkning. Alla är helt medvetna om just denna verklighet. När det gäller att sälja ett stort antal böcker på en konsekvent basis, är även min egen dotter mer framgångsrik än han.

By sehzuka